ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

20/1/11

ΣΧΟΛΙΟ

Να απαντήσω στον φίλο παραπάνω:
Αν ο Χρονόπουλος είχε κάνει απάτη κατά του Δημοσίου να είσαι σίγουρος ότι τώρα θα ήταν φυλακή,γιατί η απάτη κατά του Δημοσίου είναι κακούργημα.Οσονούπω,όμως,έρχεται και αυτό.Μην ξεχνάς ότι του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα και έχει πληρώσει χρηματική εγγύηση για απάτη σε βαθμό κακουργήματος,όταν επέρριψε τα πρόστιμα των ιδιωτών στον Δήμο.Δεν έχει σημασία αν μετά τα πρόστιμα επερρίφθησαν και πάλι στους ιδιώτες,η πράξη της απάτης έγινε. Αλλά δεν αρκεί μόνο η φυσική απάτη κατά του δημοσίου.Η παράβαση καθήκοντος είναι και αυτή κατά κάποιο τρόπο απάτη κατά του δημοσίου.Οταν κάποιος παραβαίνει το καθήκον του σημαίνει ότι παραβαίνει τους νόμους,εξαπατά το δημόσιο συμφέρον και πάνω από όλα τον λαό. Η παράβαση καθήκοντος γίνεται μόνο και μόνο για ωφέλεια.Αυτός που κάνει παράβαση καθήκοντος το κάνει για ίδιο όφελος άμεσο η έμμεσο.Σαν έμμεσο όφελος μπορώ να σου αναφέρω την παράβαση καθήκοντος για να εξυπηρετήσεις κάποιον τρίτο γιατί περιμένεις ψήφους από αυτόν. Το ίδιο ακριβώς έκανε και με τα ΚΕΠ.Ο Χρονόπουλος παρέκαμψε την επιταγή του νόμου για πρόσληψη πτυχιούχου όχι για τοπικιστικούς λόγους αλλά για ίδιο έμμεσο όφελος.Για να εξυπηρετήσει κάποιον ψηφοφόρο του. Ακούς πολλούς άσχετους να λένε:"Ελα,μωρέ,δεν έκανε και κανένα έγκλημα.Ψωμί έδωσε σε ένα φτωχό άνθρωπο."Ετσι απλά.Και όμως έκανε έγκλημα και μάλιστα,από ηθικής άποψης,ιδιαζόντως ειδεχθές,ήτοι αποτρόπαιο.Κάποιο άλλο παιδί και αυτό φτωχό έφαγε τον κώλο του στα θράνια για να τελειώσει το πανεπιστήμιο.Κάποιο άλλο παιδί φτωχό έκανε όνειρα για το μέλλον του.Να τεελιώσει το πανεπιστήμιο και να βρεί μια δουλειά.Κάποιοι γονείς ξεπατώθηκαν στην δουλειά για να μπορέσουν να σπουδάσουν αυτό το παιδί. Και το δημόσιο συμμερίζοντας την προσπάθεια και την αγωνία αυτού του παιδιού και των γονέων του,του ετοίμασε μια θέση στο δημόσιο στα ΚΕΠ Ζαχάρως και έβγαλε νόμο για αυτό.Και ο Χρονόπουλος έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια,για να μην γράψω άλλη λέξη,την αγωνία αυτού του παιδιού και των γονέων του,τον νόμο του κράτους,για να εξυπηρετήσει τα μικροπολιτικά του συμφέροντα.
Και το θεωρείτε μικρό πράγμα αυτό?
Αν δεν είναι έγκλημα τότε τι άλλο είναι?
Οσο το αν εβλαψε οικονομικά τον Δήμο είναι πασιφανές.Το έκρινε άλλωστε και το Νομικό συμβούλιο του κράτους.Είναι το ίδιο με το να πληρώνεις σε ένα νοσοκομείο έναν απόφοιτο λυκείου να κάνει τον γιατρό.
Πληρώνεις κάποιον που δεν είναι η δουλειά του. Το αν είναι κατακριτέο ηθικά και νομικά αυτό μπορούν να το κρίνουν άνθρωποι που έχουν ευαισθησία.Κάτι σπάνιο για πολλούς Ζαχαραίους.

Ας περάσουμε τώρα στο θέμα της ανέγερσης του Δημαρχείου με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας:
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Αυστραλιανής Πρεσβείας,η βήθεια δόθηκε για την ανακούφιση των πυροπλήκτων.Επομένως η θα έπρεπε να μοιρασθούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους η να γίνει ένα έργο για την ανακούφιση τους.Πιστεύεις ότι με ένα καινούργιο Δημαρχείο θα ανακουφιζόνταν ο πόνος αυτού που εχασε κάποιον δικό του από την φωτιά,αυτού που του κάηκε το σπίτι,το λιοστάσι και τα ζωντανά?Θα έβλεπε το καινούργιο δημαρχείο και θα αναγάλιαζε τον πόνο του?Να καιγόνταν το δημαρχείο να πεί κανείς ότι δεν έχουν δημαρχείο και πρέπει να γίνει.Μα το δημαρχείο δεν έπαθε τίποτε.Απλά ο αυτοκράτορας Λουδοβίκος ΙΔ (ητοι Πανταζής),επειδή όπως δήλωσε και δηλώνει ότι θα πεθάνει Δήμαρχος,ήθελε να στεγασθει σε κανινούργια πολυτελή αυτοκρατορικά διαμερίσματα.Και οι λακέδες του (βλέπε δημοτικοί του σύμβουλοι) υπέκυψαν στην θέληση του με το ζόρι,όπως κάνουν και τώρα άλλωστε.Για αυτούς τους "δημοτικούς σύμβουλους¨του Πανταζή",όποιος κάποιος πάει ενάντια με τη θέληση και τις βλακείες του Πανταζή είναι πουλημένος ενώ αυτοί που σκύβουν και του φιλούν το χέρι όπως οι λακέδες είναι ανεξάρτητοι.Ρε αντε χαθείτε,ρεμάλια.
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ στις 11:00 μμ



ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 237 ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΜΗΛΑΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Άρθρο 237 Παύση 1. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δη¬μοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπι¬κών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υ¬πουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθε¬ση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώ¬μη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται: α)........ . Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκρο¬τείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέ¬ντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 2. Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια διαδικασία, μπορεί να διαλυθεί ένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. Η διάλυση αυτή συνεπιφέρει και τη διάλυση των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Στην περί¬πτωση αυτή γίνεται νέα εκλογή σύμφωνα με τα άρθρα 56 και 158 του παρόντος. 3. Κατά της απόφασης της παραγράφου 1 που διατάσ¬σει την παύση, ο παυθείς μπορεί να ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός προθεσμίας δεκα¬πέντε ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ...
 
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στις 11:20 μμ
 
 
ΣΧΟΛΙΟ: Νομίζω ότι το έχετε τραβήξει παρά πολύ το θέμα. Ας αφήσουμε την δικαιοσύνη να δώσει ένα τελικό αποτέλεσμα. Ο τόπος μας χρειάζεται βοήθεια και ανθρώπους για να δουλέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails