ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

17/1/11

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ "ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ" ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

Τα ειδικά για ανθυποβρυχιακό πόλεμο ελικόπτερα (S-70 B-6 Aegean Hawk ) του Π.Ν.  εντόπισαν και κυνήγησαν επί ώρες ένα τουρκικό υποβρύχιο την Πέμπτη το πρωί βόρειοδυτικά της Κέας, 8,5 μίλια από την νήσο Μαντιλού και 11,5 μίλια νότια της Καρύστου.
 Μάλιστα το "εγκλωβισμένο" υποβρύχιο προσπαθώντας να διαφύγει κινδύνεψε με προσκρούση λόγω κινήσεων πανικού. Κάνωντας ο κυβερνήτης του ελιγμούς, χωρίς να ξεφεύγει απο τα...4 ελικόπτερα που το είχαν εγκλωβίσει και στοχεύσει με τορπίλες, ...έχασε ακόμα και τον προσανατολισμό του και κινήθηκε βόρεια αντί να πάει  ανατολικά. 

Η κίνηση του υποβρυχίου και η εκτίμηση ότι έχει πανικοβληθεί και μπορεί να υπάρξει ατύχημα, φαίνεται ότι οδήγησαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε μία απόφαση ότι έπρεπε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να υπάρξει αποκλιμάκωση, έτσι δόθηκε η εντολή στο δεύτερο ζευγάρι των S-70 B-6 Aegean Hawk που έφθάσε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ στην περιοχή, να δημιουργήσει με τα σόναρ, ένα είδος «διαδρόμου» με τον οποίο θα καθοδηγούσε το τουρκικό υποβρύχιο να εξέλθει με ασφάλεια από την θανάσιμη παγίδα στην οποία έχει πέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails