ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

17/10/10

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ .....ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ?

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ........

Τα πρώτα λόγια του σημερινού υποψηφίου για τον Δήμο Ζαχάρως ξεκαθαρίζουν με απλό τρόπο το ποιός είναι και τι προθέσεις έχει μετά την ίδρυση του περιβαντολλογικού συλλόγου στην Ζαχάρω.

«Εχω γεννηθεί και μεγαλώσει στο Νεοχώρι της Ζαχάρως. Κατέβαινα και κατεβαίνω συχνά στην πατρίδα μου. Μέσα από συζητήσεις που κάναμε με διάφορους πολίτες της περιοχής, έβλεπα τον προβληματισμό που υπήρχε στον κόσμο και σκεφτόμουν ότι έπρεπε κάπως να κινηθούμε για να επιλύσουμε σημαντικά προβλήματα, να προχωρήσουμε σε πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε θέματα που "έκαιγαν" την περιοχή. Ετσι, όταν κάποιοι πολίτες που είχαν την ιδέα ίδρυσης του συλλόγου, μου ζήτησαν να τους βοηθήσω, δεν είπα όχι».

Σε ερώτηση για το τί ήταν ο περιβαντολλογικός σύλλογος που ίδρυσε και παρουσίασε πρίν δύο χρόνια είχε πεί:

«Από τη μικρή εμπειρία που έχω πιστεύω ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως και η δική μας, καλύπτουν το θεσμικό κενό εκεί όπου η πολιτεία αδυνατεί να παρέμβει ή όταν η παρέμβασή της είναι πλημμελής ή ελλιπής. Από την άλλη οι οργανώσεις αυτές είναι και ένα μέσο πίεσης προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων, αρκεί οι θέσεις τους να στηρίζονται σε επιχειρήματα. Κάτι που το θεωρώ πολύ σημαντικό και εμείς το θέσαμε ως αρχή από τότε που ξεκινήσαμε. Και το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι ότι κινούμαστε υπερκομματικά. Απευθυνόμαστε σε όλους, δεν κάνουμε διακρίσεις. Ο καθένας μπορεί να έχει μια διαφορετική πολιτική άποψη αλλά στα θέματα αυτά κινούμαστε οριζόντια θα έλεγα».

Η αποκατάσταση του οικοσυστήματος του Καϊάφα, ο βιολογικός καθαρισμός, οι χωματερές, η παραχώρηση ακινήτων στο δήμο της Ζαχάρως είναι μερικά από τα θέματα τα οποία απασχολούν σήμερα τον σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails