ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

28/3/11

Ο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΑΚΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Μερικές επισημάνσεις στον κ.Καλογερόπουλο: Το πολυμελές Πρωτοδικείο ανακήρυξε μεν τον κ.Χρονόπουλο ως νεοκλεγέντα Δήμαρχο αλλά αυτομάτως Δήμαρχο με καμμία αρμοδιότητα,ούτε καν αυτό της ορκωμοσίας.Το πολυμελές Πρωτοδικείο δεν είναι υποχρεωμένο να γνωρίζει ότι ο κ.Χρονόπουλος ευρίσκεται σε αργία. Το άρθρο 52 του Ν.3852/2010 είναι σαφές και ορίζει ότι την προσκληση την απευθύνει ο νεοεκλεγείς ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Τι εννοεί με αυτό.Οτι αυτός που θα καλέσει θα πρέπει να μπορεί να είναι Δήμαρχος,διαφορετικά θα έλεγε ο αρχηγός της νεοεκλεγείσας παράταξης.Ελα όμως που ο κ.Χρονόπουλος είναι μεν νεοεκλεγείς αλλά Δήμαρχος αυτομάτως σε αργία.Δηλαδή με λίγα λόγια νεκρός.Δεν μπορεί να ασκήσει καμία αρμοδιότητα,ούτε ακόμη να ορκίσει και να ορκιστεί.Σε καμία περίπτωση η αργία αυτή δεν αίρεται ούτε αναστέλλεται παρά μόνο σε περίπτωση παρουσίασης αθωωτικής απόφασης.Υπάρχει απόφαση και του συμβουλίου επικρατείας 2116,2117 που ορίζουν ότι για να ορκιστεί κάποιος αιρετός ,απαραίτητη προυπόθεση είναι να αναλάβει καθήκοντα.Αφού λοιπόν δεν μπορεί να ορκισθεί γιατί δεν πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα με ποια λογική μπορεί να ορκίσει?Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό,ότι ο κ.Χρονόπουλος δεν μπορεί να πλησιάσει στο Δημαρχείο ούτε για την ορκωμοσία? Επομένως ο κ.Αλεξανδρόπουλος και οι σύμβουλοι του καθώς και ο κ.Μπούσμπουρας δεν προσήλθαν να ορκισθούν όχι γιατί είχαν αντικειμενική αδυναμία αλλά για τον λόγο ότι προσκλήθηκαν από τον αρχηγό της νεοεκλεγείσας πλειοψηφούσας παράταξης και όχι από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο,δηλαδή αυτόν που θα ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου. Επειδή,λοιπόν,δεν υπήρχε αντικειμενική αδυναμία και επειδή έπρεπε να ορκιστούν μέχρι 31/12/2010 προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα για να ορκιστούν το οποίο δεν τους παραχωρήθηκε και εγκαλείται για αυτό ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ.Δημήτρης Χρονόπουλος,θύμα στα γινάτια του Πανταζή Χρονόπουλου.Ορκίστηκαν λοιπόν υπό το φως των κεριών,γεγονός για το οποίο ενώ θα ΄έπρεπε να ντρέπεστε το χλευάζετε. Κατανοώ την αγωνία σας κ.Καλογερόπουλε και ότι έχετε έννομο συμφέρον να λάβετε την θέση του δημοτικού συμβούλου γιατί προφανώς έχετε λάβει την υπόσχεση να εκλεγείτε Δήμαρχος ενόψει της έκπτωσης του κ.Χρονόπουλου.Αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο.Να παραιτηθούν κάποιοι δικοί σας ώστε να γίνετε δημοτικός σύμβουλος και επομένως Δήμαρχος και όχι να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση για χάρη σας.Το θεωρείτε δημοκρατικό αυτό? Το ότι αναφέρεστε για συγγενικό πρόσωπο του κ.Αλεξανδρόπουλου και όχι για τον ίδιο τον κ.Αλεξανδρόπουλο και γενικά και αόριστα περί ιατρικού συλλόγου χωρίς να συγκεκριμενοποιείτε και να καταγγέλετε κάτι προσωπικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,θεωρείται ευτελής και κατάπτυστη συκοφαντία και αυτό δεν σας τιμά καθόλου κ.Καλογερόπουλε.
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ. την 27/3/2011

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/3/11, 9:57 π.μ.

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΛΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΑΦΟΥ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ... ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Η' ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΔΕΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΑΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ28/3/11, 10:30 π.μ.

    1.Μου είναι αδιάφορη η γνώμη σου.Την ίδια γνώμη που έχω εγώ,αν διαπίστωσες,είχε και η πρόεδρος της επιτροπής του άρθρου 152 που ήταν αντιπρόσωπος του νομικού συμβουλίου του κράτους και το ίδιο θα αποφανθεί και το δικαστήριο αν προσφύγουν κατά της απόφασης.

    2.Δεν εξυπηρέτησα ποτέ και δεν εξυπηρετώ κανενός τα συμφέροντα.Απλά βλέπω τα πράγματα από την λογική τους άποψη.Και η λογική άποψη είναι ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση.Δεν υπερασπίζομαι τον κ.Αλεξανδρόπουλο αλλά κρίνω ότι ενήργησε σωστά στην προκειμένη περίπτωση,αφού έτσι θα ενεργούσα και εγώ αν ήμουν στην θέση του.Να είσαι σίγουρος ότι αν είχε δίκιο η άλλη πλευρά θα το υπερασπιζόμουν και θα κατέκρινα τις απόψεις του Αλεξανδρόπουλου.Πρέπει να ξέρεις ότι μου είναι αδιάφορος και ο Αλεξανδρόπουλος και ο Χρονόπουλος και γενικά όλοι σας,σε ότι αφορά το προσωπικό επίπεδο.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομαλή λειτουργία του Δήμου μου με νομιμότητα και διαφάνεια.Και ο Δήμος δεν λειτουργεί γιατί κάποιοι αρνούνται την νομιμότητα.Ο κ.Χρονόπουλος αρνείται να αποδεχθεί την εκ του νόμου αργία του και ο κ.Καλογερόπουλος από τα γραφόμενα του προκύπτει ότι αρνείται να αποδεχθεί την απόφαση της εκ του νόμου συσταθείσης επιτροπής του άρθρου 152.
    Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν πάλι δημοτικό συμβούλιο παρωδία για την εκλογή προεδρείου.
    Και εγώ σαν δημότης να κάθομαι απλός θεατής και να παρακολουθώ τα παιγνίδια που παίζονται εις βάρος μου.Το θεωρείς λογικό αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/3/11, 1:22 μ.μ.

    ...Και η λογική άποψη είναι ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση...

    ΚΑΘΕ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο Κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΟΥΝ. ΕΧΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ... Ε! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ... ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ... ΟΛΟΙ; ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
    ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ28/3/11, 1:55 μ.μ.

    Λες ότι αν ο Αλεξανδρόπουλος αγαπούσε την Ζαχάρω δεν θα δημιουργούσε το πρόβλημα και δεν θα συνέχιζε να το συντηρεί.Μας λες δηλαδή ότι για να την αγαπούσε θα έπρεπε να είχε αποδεχθεί την έκπτωση τη δική του και της παράταξης του και όλα καλά και όλα ωραία.Δηλαδή για να αγαπούσε την Ζαχάρω θα έπρεπε η παράταξη του Πανταζή να μην είχε αντιπολίτευση.Εγώ πιστεύω ότι τα λες αυτά για να σπάσεις πλάκα γιατί αν σοβαρολογείς τότε χρειάζεσαι τον Αλεξανδρόπουλο,όχι με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου αλλά με την επιστημονική του ιδιότητα,του ψυχίατρου.
    Οσο για την νομιμότητα και την διαφάνεια,αυτό κάνω και εγώ γράφοντας σε αυτό το μπλοκ.Σαν πολίτης του Δήμου την προασπίζομαι.Που βλέπεις το κακό?Κακό κάνουν όσοι πολίτες βλέπουν τα τρελλά τα ανέχονται και σωπαίνουν.Και αυτό το μήνυμα είναι που θέλω να περάσω.Να υπάρχουν ενεργοί πολίτες που να μπορούν να προασπίζονται την νομιμότητα και την διαφάνεια στο Δήμο τους και όχι άβουλα πλάσματα.Αυτό το μήνυμα που έχεις στο μυαλό σου και πιστεύεις ότι θέλω να περάσω,ξέχασε το.Εκτός αν συμπίπετι με το δικό μου μήνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/11, 11:59 π.μ.

    ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΥΤΑ, ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ,ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ (...ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΓΕΥΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΜΠΙΣΧΙΝΙ ΜΑΣ" ΑΡΙΘΜ ΦΥΛΟΥ 24, 2001), ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ... ΟΥΤΕ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΙΟ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΘΕΣΗ.
    ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails