ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

1/3/11

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ....ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ. ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ 2011

Αρον άρον προκειμένου να προλάβουν νέα βουτιά των τιμών και για να "ξεφορτώσουν" το χαρτοφυλάκιό τους, πολλές τράπεζες σπεύδουν να πουλήσουν τα ακίνητα που έχουν πάρει από κατασχέσεις. Τους τελευταίους μήνες, όπου τα "κόκκινα" δάνεια έχουν αγγίξει το 10%, πολλοί τραπεζικοί όμιλοι έχουν βρεθεί με εκατοντάδες ακίνητα, κυρίως κατοικίες, που προέρχονται από δανειολήπτες που "χτύπησαν κανόνι" και δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Οι τράπεζες σπεύδουν τώρα να τα πουλήσουν, όχι μέσω πλειστηριασμών, όπου οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές, αλλά δίνοντάς τα σε καλούς πελάτες.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο κόλπο με τα αυτοκίνητα που είχαν στη διάθεσή τους από κατασχέσεις και τα δίνουν σε υπαλλήλους ή καλούς πελάτες, καλούν ανθρώπους που έχουν υψηλές καταθέσεις και τους προσφέρουν ακίνητα. Επιλέγουν τους πιο αξιόπιστους, τους χορηγούν και φθηνά στεγαστικά δάνεια και τους δίνουν κατοικίες σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Χαρακτηριστική η περίπτωση μεγάλης τράπεζας η οποία κάλεσε επιχειρηματία, του πρότεινε ένα φθηνό στεγαστικό δάνειο και του προσέφερε σπίτι στο Χολαργό αντί €200 χιλ. όταν καινούργιο είχε αποκτηθεί αντί €400 χιλ.
Η πρακτική αυτή γίνεται κι από τράπεζες προς πελάτες άλλων τραπεζών τους οποίους δελεάζουν με φθηνά σπίτια προκειμένου να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους κι όλες τις συναλλαγές τους.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα ενταθεί καθώς..... τα κατασχεμένα ακίνητα θα πολλαπλασιαστούν τους επόμενους μήνες.
Ανάλογη πρακτική χρησιμοποιούν οι τραπεζίτες και με τα αυτοκίνητα. Χαρακτηριστική η περίπτωση τράπεζας που προσέφερε πανάκριβα κατασχεμένα Ι.Χ. από €10 έως €20 χιλιάδες σε υπαλλήλους της, προκειμένου να τα ξεφορτωθεί με τη μικρότερη δυνατή ζημιά.
(ered.gr)

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/11, 7:25 π.μ.

    ΣΗΜΕΡΑ 1-3-2011 ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΡΘ 152 Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΠΔΕΙΝ, Τ=ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ ΖΑΧΑΡΩΣ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΞΙΚΟΠΗΜΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΦΩΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ ΡΩΤΑ!ΑΥΤΟΣ ΞΕΡΕΙ.ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ!ΕΓΩ ΤΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ!ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΣΗ!!!!Ο ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ!ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΑ ΑΠ'ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΚΑΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Σ'ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ Ο ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥΛΑΩ!ΕΤΣΙ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΖΩ!!!ΑΥΤΟΥΣ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΠΟΚΤΗΣΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ( ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ) ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΓΩ ΚΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ!!!ΨΑΞΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ.ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΤΩΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails