ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

1/11/10

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ ΣΤΑ ΜΑΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΚΩΜΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας με το συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» (επικεφαλής Απόστολος Κατσιφάρας) επισκέφθηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μακρίσια και Καλλίκωμο του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Η φιλική συνομιλία και η εγκάρδια υποδοχή του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των επισκέψεων σε αυτά τα δύο μεγάλα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Τα θέματα που κυριάρχησαν με τους πολίτες των δύο αυτών δημοτικών διαμερισμάτων ήταν το Νοσοκομείο της Κρέστενας, το αρδευτικό έργο της Παπαδούς, η προστασία των παρόχθιων του Αλφειού από πλημμύρες, ο δρόμος Κρέστενας – Ανδρίτσαινας και η οδική σύνδεση της Ολυμπίας και της Κρέστενας με τη θάλασσα.

Ο κ. Καφύρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Κρέστενας, άσχετα με την μορφή λειτουργίας που έχει, πρέπει να συνεχίσει να παρέχει επαρκή ιατρική περίθαλψη, τουλάχιστον σε πρωτοβάθμια  μορφή και φροντίδα στους κατοίκους της περιοχής.

Για το δρόμο της Κρέστενας – Ανδρίτσαινας ο κ. Καφύρας υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και απαιτείται εκτός του έργου που εκτελεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στην Πλατιάνα Ηλείας, πρέπει να ενεργοποιηθεί το ταμείο που κατατέθηκαν τα χρήματα των πυρόπληκτων και να αποκατασταθεί πλήρως ο κεντρικός αυτός άξονας που ουσιαστικά ενοποιεί το νέο Καλλικρατικό Δήμο Κρέστενας – Ανδρίτσαινας.

Επίσης ο κ. Καφύρας επισκέφθηκε το Δημοτικό Διαμέρισμα Χελιδονίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της δίωξης των πυροπαθών και του καταλογισμού από τη ΔΟΥ σε βάρος όσων έλαβαν το επίδομα των 3.000€ και 10.000€ και μάλιστα φτάνουν μέχρι και σε κατασχέσεις της περιουσίας τους και τόνισε ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση του Νομοσχεδίου για την Ανασυγκρότηση της πυρόπληκτης Ηλείας στη Βουλή, με κύριες κατευθύνσεις την εγγύηση των κεκτημένων της ζωής των Ηλείων, την ταχεία ολοκλήρωση της οικιστικής ανασυγκρότησης, της αναγέννησης της υπαίθρου, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την στήριξη της απασχόλησης, την αναβάθμιση των υποδομών και την εκτέλεση μεγάλων έργων ώστε να αναζωογονηθεί ο Νομός μας.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails