ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

4/11/10

«Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο»

                                                                   Πάτρα 3 Νοεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
«Οι αποφάσεις του περιφερειάρχη, οι αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, οι αποφάσεις των οργάνων της διοίκησης, θα είναι πάντα στο φως και στη διάθεση όλων. Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη απόφαση. Δεν είναι τύπος, είναι ουσία, είναι βαθιά προσωπική δέσμευση. Η διαφάνεια απαντά στο μεγάλο αίτημα της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών». Αυτό υπογράμμισε χθες βράδυ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο», μιλώντας στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού του στον Πύργο.

Τον κ. Κατσιφάρα προλόγισε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγει ο νέος θεσμός και στη νέα διάρθρωση της Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κατσιφάρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις επτά προτεραιότητες του για την Ηλεία. «Οι συνεργάτες μου κι εγώ», είπε, «έχουμε καταρτίσει ένα καλά δουλεμένο, ρεαλιστικό και συνεκτικό πρόγραμμα για όλη τη Δυτική Ελλάδα. Το παρουσιάσαμε αναλυτικά στο ξεκίνημα της προεκλογικής μας προσπάθειες στην Αρχαία Ολυμπία. Ιδιαίτερα για την Ηλεία θέτουμε σε ύψιστη προτεραιότητα τη ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τις καταστροφικές φωτιές και η ανασυγκρότηση καρκινοβατεί. Η οικιστική αποκατάσταση των πληγέντων, η στήριξη και η αποζημίωση, οι οικολογική φροντίδα για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα είναι πρώτα-πρώτα στην ατζέντα μας. Ακολουθούν οι μεγάλες μας ανάγκες στα μεταφορικά δίκτυα και στις ανάλογες υποδομές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «μείναμε για πολλά χρόνια αγκιστρωμένοι σε μικρούς, τοπικούς και άγονους ανταγωνισμούς. Φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο στον Άραξο και διεθνές πολιτικό αεροδρόμιο στην Ανδραβίδα. Ποιος να μας πάρει στα σοβαρά όταν ζητάμε να γίνουν δύο διεθνή αεροδρόμια σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων; Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε ούτε το ένα, ούτε το άλλο, να μην έχουμε το Αεροδρόμιο που χρειαζόμαστε. Το συμπέρασμα είναι ολοφάνερο. Στους μικρούς, άγονους, τοπικούς ανταγωνισμούς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, στο τέλος χάνουμε όλοι. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εδώ ακριβώς προκύπτει η ανάγκη να περάσουμε σε μια νέα συλλογικότητα, σε μια νέα αντίληψη. Μια αντίληψη που θα βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο, μια αντίληψη που θα κατανοεί και θα ενεργεί με βάση τον κανόνα ότι η ανάπτυξη, η πρόοδος και η ευημερία θα έλθουν ή για όλους ή για κανένα».

Αναφερόμενος στον πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών εκλογών ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Δεν σας ζητώ να με ψηφίσετε για να μην γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και ανακοπεί η πορεία της χώρας. Δεν ζητώ ψήφο αρνητική και από σπόντα. Ζητώ ψήφο θετική και ευθεία. Την Κυριακή καλούμαστε να ιδρύσουμε ένα νέο θεσμό, τη νέα, ισχυρή και αιρετή περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σας ζητώ να δώσετε την απάντηση με το χέρι στην καρδιά, με καθαρό μυαλό και με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μας. Σας ζητώ να δώσετε στη Δυτική Ελλάδα δικαίωμα στην πρόοδο». 

* Σήμερα Πέμπτη ο κ. Κατσιφάρας θα παραστεί στην συγκέντρωση στο γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα (6 μ.μ.), με ομιλητή τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και θα απευθύνει χαιρετισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails