ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

11/3/11

Στενές επαφές άλλου τύπου

Μαγνητικές τομογραφίες αποκαλύπτουν την ανατομία του σεξ


Πηγή: Pek van Andel et al./University Hospital Groningen
Πηγή: Pek van Andel et al./University Hospital Groningen  
Χάρβαρντ
Βίντεο που απεικονίζει τη σεξουαλική συνεύρεση ενός ζευγαριού στριμωγμένου μέσα σε μαγνητικό τομογράφο αποκαλύπτει για πρώτη φορά την ανατομία της ερωτικής επαφής.
Το video παρουσιάστηκε στο YouTube και στο περιοδικό New Scientist, δημιουργήθηκε όμως από διαδοχικές τομογραφίες που ελήφθησαν στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού πειράματος το 1999.
Ο Δρ Πεκ Βαν Αντρελ και οι συνάδελφοί του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρόνιγκεν στην Ολλανδία ήταν οι πρώτοι επιστήμονες που χρησιμοποίησαν μαγνητικό τομογράφο για να απεικονίσουν τα γεννητικά όργανα στη διάρκεια του σεξ. Οκτώ ζευγάρια και τρεις γυναίκες δέχτηκαν να αποκαλύψουν τον εσωτερικό τους κόσμο για χάρη της επιστήμης.
«Οι εικόνες έδειξαν ότι στη διάρκεια της συνουσίας στην ιεραποστολική στάση, το πέος έχει σχήμα μπούμερανγκ και το ένα τρίτο του μήκους του αντιστοιχεί στη ρίζα του πέους. Κατά τη διάρκεια της γυναικείας σεξουαλικής διέγερσης χωρίς συνουσία, η μήτρα ανασηκώθηκε και το πρόσθιο τοίχωμα του κόλπου επιμηκύνθηκε. Το μέγεθος της μήτρας δεν αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης» ανέφεραν τότε οι ερευνητές στο British Medical Journal.
To συμπέρασμα ήταν ότι «η λήψη εικόνων μαγνητικού συντονισμού των ανδρικών και γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι εφικτή και συμβάλλει στην κατανόηση της ανατομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails