ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

26/5/11

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

Με 34 λιγότερες Γαλάζιες Σημαίες υποδέχεται το καλοκαίρι η Ελλάδα. Το 2011 σε 387 ακτές και σε 9 μαρίνες θα κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία» ενώ σε 34 ακτές θα υποσταλεί. Πέρυσι η Ελλάδα είχε 421 βραβευμένες ακτές και 9 μαρίνες. Παρ' όλα αυτά διατηρεί τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 41 χώρες, με πρώτη και πάλι την Ισπανία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνοι του προγράμματος στη χώρα μας, η Ελληνική Επιτροπή εξαίρεσε 11 ακτές διότι δεν είχαν εξαιρετική ποιότητα νερών και άλλες 11 γιατί υστερούσαν σε οργάνωση και αριθμό δειγματοληψιών υδάτων. Άλλες 12 ακτές απορρίφθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή των Γαλάζιων Σημαιών διοτί ο αριθμός των δειγματοληψιών δεν ήταν επαρκής. Σε όλο τον κόσμο βραβεύτηκαν 3.012 ακτές και 638 μαρίνες.

Οι νομοί με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες για φέτος είναι του Λασιθίου και των Δωδεκανήσων με 40 και 37 βραβευμένες ακτές αντίστοιχα. Η Χαλκιδική «έχασε» φέτος 10 σημαίες και από 40 βραβευμένες ακτές που είχε πέρυσι, φέτος η σημαία θα κυματίζει σε μόλις 30.



ΗΛΕΙΑ [5]
Δήμος Πύργου
Σκαφιδιά
Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
Λουτρά Κυλλήνης 1
Λουτρά Κυλλήνης 2


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.

1.  Αν δεν γίνουν ΜΕΓΑΛΑ ξενοδοχεία στις παραλίες μας ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. Μόνο τότε θα είναι ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ και ΤΕΛΕΙΑ.....

2. Δεν έχουμε πλέον καθαρές παραλίες. ΟΥΤΕ νερά καθαρά έχουμε ΟΥΤΕ και καθαρές αμμουδιές. Ας είναι καλά η Κυπαρισσία με τα απόβλητά της ............

3. Το αβέβαιο καθεστώς στον αιγιαλό (Κτηματική, Δήμος, Νομαρχεία, Λιμενικό κλπ) και το NATURA έχουν δώσει την ΕΥΚΑΙΡΙΑ σε μερικούς να καταπατούν και να κτίζουν ακόμα και λίγα μέτρα απο το κύμα......

Σε λίγα χρόνια θα ΚΛΑΙΜΕ........ αλλά δεν πειράζει ΚΑΠΟΙΟΙ θα οικονομήσουν πευκόφυτα χωράφια, ξενοδοχεία, μαγαζιά, φοίνικες με γκαζόν αντι για θαμνους με πεύκες μπροστά απο τα ενοικαζόμενα δωμάτια τους, αποστραγγιστικές τάφρους μεγαλύτερες απο τον...Έβρο   κλπ

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

6 σχόλια:

  1. Αν το τίμημα για τη γαλάζια σημαία είναι τα μεγάλα ξενοδοχεία, ευχαριστώ δεν θα πάρω.

    Αλήθεια τα λύματα του βιολογικού καθαρισμού που δεν δουλεύει, που πάνε;;
    Οι σκιέρ του Καϊάφα, που πήγαν στο νοσοκομείο πέρυσι, γιατί πήγαν;;
    Θέλουν και μπλε σημαία...τρομάρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ26/5/11, 8:20 π.μ.

    Αμαρτωλέ γιατί μπλέκεις τα πράγματα?
    Γιατί δεν αποδίδεις τα του Καίσαρι τω Καίσαρι?
    Ολη την ευθύνη που δεν πήρε η Ζαχάρω γαλάζια σημαία την έχει ο Πανταζής.Για αυτό έκανε ότι μπορούσε.
    Ηδη σε δήλωση του πέρυσι σε εφημερίδα είχε δηλώσει ότι θα "καταργήσει την παραλία από πολυσύχναστη" για μην χρειάζεται ναυαγοσώστης.
    Εχεις δεί σε πολλές παραλίες να δίνουν γαλάζιες σημαίες όταν δεν πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας?
    Προτίμησε να φάει ο Δήμος 150000 ευρώ πρόστιμο για να μην πάρει δύο ναυαγοσώστες.Ποιος θα πάει ναυαγοσώστης με τα λεφτά που έδινε?Τώρα που πληρώνει ο Δήμος τα πρόστιμα είναι καλλίτερα.
    Διαχείριση δηλαδή με τα όλα της!!!!
    Και όπως δηλώνει στην εφημερίδα,το μόνο μέτρο ασφαλείας που είχε ήταν να έχει σε κάθε καντίνα 150 μ σχοινί για όποιον "θαρραλέο" (μ..κα δηλαδή) ρισκάριζε την ζωή του για να σώσει τον άλλο.
    Και θέλετε και το βραβείο της γαλάζιας σημαίας!!!
    Βραβείο της γαλάζιας ανοικτής παλάμη μπορεί να πάρει ο Δήμος Ζαχάρως αλλά βραβείο της γαλάζιας σημαίας δεν βλέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/5/11, 10:05 π.μ.

    Καλά έκαναν και δεν μας την δώσανε. Κοιτάξτε λίγο την παραλία του Δήμου το σκουπιδαριό που έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/5/11, 5:40 μ.μ.

    Αν είχαμε και κάτι καλό σε αυτήν την κ...πολη ήταν η παραλία.Αυτή είναι η χειρότερη προσβολή και το μεγαλύτερο ρεζιλίκι να μας αφαιρούν την γαλάζια σημαία.Μπράβο στον Πανταζή,μπράβο στην συμπολίτευση ,μπράβο στην αντιπολίτεσυη,μπράβο στην γενιά των ''σκεπτόμενων'' 50ρηδων,μπράβο στους Ζαχαραίους,μπράβο και σε μένα ακόμα.Αλλά δεν πειράζει, ο καθένας το μικροσυμφέρον του και την τσέπη του,τα καφενεία να είναι καλά,η ρουφιανιά και η οκνηρία..Μιλάμε για απαξίωση στο μεγαλείο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/5/11, 1:07 π.μ.

    ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΑΜΠΡΟΥΙ30/5/11, 7:25 μ.μ.

    ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΜΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ . ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΤΗΛΗ Η ΜΕΓΑΛΛΙΤΕΡΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ .ΚΑΤΙ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟ .ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ ΤΟ ΜΟΙΚΟΣΗΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΚΙ ΚΑΙ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ.ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails