ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/3/12


ΠΡΟΣ
             Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
Υπόψη: Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα
Κοινοποίηση:
Αντιπεριφερειάρχη οικονομικών κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο
  • Θέμα: Ένταξη του Οδικού Άξονα, Επικούρειος Απόλλωνας – Φιγαλεία- Παραλιακή ζώνη, στο Ε.Σ.Π.Α.


ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑ- ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Η διασύνδεση του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα με τη Φιγαλεία και την παραλιακή ζώνη, μέσω ενός αναβαθμισμένου οδικού άξονα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη της ορεινής περιοχής, δεδομένου ότι η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση προς την φιγαλεία και τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, θα δημιουργήσει μια νέα δυναμική για την περιοχή.
Είναι γνωστό ότι το οδικό δίκτυο που συνδέει την παραλιακή ζώνη με το Λέπρεο και την φιγαλεία και τον Επικούρειο Απόλλωνα, αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, λόγω κατολισθήσεων. Πολύ σημαντικό είναι και το ζήτημα της στατικότητας της γέφυρας της Κορακοφωλιάς, μετά τις πυρκαγιές του 2007, με συνέπεια να ανακύπτει σοβαρό ζήτημα της ασφάλειας της κυκλοφορίας.
Η Φιγαλεία είναι ένας ορεινός οικισμός, σύμφωνα με την οδηγία 75/286 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι άλλωστε τα Πετράλωνα, τα Περιβόλια και η Φασκομηλιά, με εξαιρετικό περιβάλλον, ενώ λίγο μετά τον πόλεμο, υπήρξε για λίγο χρονικό διάστημα πρωτεύουσα του νομού. Ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, προσδίδει μια πολιτιστική μοναδικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας με έντονο και ισχυρό συμβολισμό και με παγκόσμια εμβέλεια ως δίδυμος αδελφός του Παρθενώνα, σε συνδυασμό και με την αρχαία Ολυμπία.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα θα ενοποιήσει γεωγραφικά την παραλιακή ζώνη με την ορεινή περιοχή και τους ορεινούς οικισμούς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την εδαφική και οικονομική συνοχή της περιοχής, αποτρέποντας την περιθωριοποίηση των ορεινών οικισμών.
Επιπρόσθετα ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα μπορεί να συναντά την Ολυμπία οδό, διερχόμενη εξ ανατολών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για εύκολη πρόσβαση στον ναό του Επικούρειου και τους ορεινούς οικισμούς, τους οποίους φέρνει πλέον στο προσκήνιο της ανάπτυξης.
Επίσης χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ότι το συγκεκριμένο δίκτυο ενοποιεί εδαφικά όλη ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα ενοποιεί τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς και τουριστικούς προορισμούς (Ολυμπία, Καϊάφα, Επικούρειο Απόλλωνα) .
Με βάση τα παραπάνω, η ένταξη του συγκεκριμένου οδικού άξονα στο Ε.Σ.Π.Α, αποτελεί αδήριτη ανάγκη και σημαντική προτεραιότητα, όχι μόνο για την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και του Νομού, αλλά και για λόγους Εθνικούς σχετιζόμενους με την ανάδειξη και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το συγκεκριμένο έργο είναι συμβατό και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την εδαφική συνοχή, την ανάδειξη του πολιτισμού και την αξιοποίηση των ορεινών παραδοσιακών οικισμών.
Είμαστε στη διάθεσή σας και προσβλέπουμε στην στενή συνεργασία, για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, θεωρώντας ότι η χώρα μας χρειάζεται τη δημιουργική συμμετοχή όλων μας για το ξεπέρασμα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.


Με τιμή
Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Ζαχάρως

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/3/12, 2:36 μ.μ.

    Ελα ομως Κε Αγραπιδα που στη Ζουρτσα ολοι οι κατοικοι πινουν νερο σε ενα ονομα.
    Ακομη κ αν το οοοονειρο σου, γιατι περι ονειρου προκειται, γινει πραξη, ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ θα λενε οτι το εκανε.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΥΡΤΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.
    Τελευταια εχω την εντυπωση΄οτι εχεις αρχισει να πετας διαφορες ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ οι οποιες δεν προκειται να προσθεσουν τιποτε και σε κανεναν και πολυ περισσοτερο σε ΣΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/3/12, 11:30 μ.μ.

      ΦΙΛΕ 04.36 Η ΖΟΥΡΤΣΑ ΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ ΤΟΥ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ΖΟΥΡΤΣΑΝΟΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ!!! ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ,ΧΑΑΑΑ!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/3/12, 7:38 μ.μ.

    Τεράστιο έργο ο Πανταζής στη Φιγαλεία...άσφαλτο στα μαντριά και αρμεχτάρια στις στάνες...Ζούρτσα η αλλιώς ''Ελβετία''...μας δουλεύεις ρε φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙΟΣ ΖΑΧΑΡΑΙΟΣ7/3/12, 5:31 μ.μ.

    ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/3/12, 11:04 μ.μ.

    Ο Αγραπιδάς δεν ξέρει απο φωτοβολίδες.Μια χαρά παρεμβάσεις κάνει...ο Πανταζής ξέρει από ..εκρηκτικά.. και μας τίναξε στον ΑΕΡΑ... Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/3/12, 1:12 π.μ.

    Ο Αγραπιδάς κάνει άσχετα γράμματα στην περιφέρεια και δήθεν ημερίδες, γιατί δεν έχει ρόλο στην περιοχή και ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ. Όσα γράφουν οι εφημερίδες πως σχεδιάζονται για την περιοχή, τα αντιγράφει και παριστάνει πως προτείνει κάτι κι αυτός ο καημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/3/12, 3:51 μ.μ.

    Έκτος απο τις ''δήθεν'' παρεμβάσεις του Αγραπιδά ,μήπως γνωρίζεις άλλες παρεμβάσεις που έγιναν απο κανένα άλλον χριστιανό στο δήμο την τελευταία πενταετία...εκτός απο τις δικαστικές εμπλοκές...ας πάρει λοιπόν και άλλος καημένος πρωτοβουλίες να δούμε τι απιδια πιάνει ο σάκος...για να μην υπάρχει μονοτονία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails