ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

20/11/11

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ


ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ
Με μεγάλη επιτυχία και με την εξαγωγή πολυτίμων συμπερασμάτων για το σχέδιο ανάπτυξης του Καϊάφα, στο Συμπόσιο δράσης που διοργάνωσε  ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως, στο Ξενοδοχείο Ολύμπια μέσα στον Καϊάφα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται εδώ και πολλές δεκαετίες στον μοναδικό αυτό χώρο και για τον λόγο αυτό, ο συμβολισμός που σηματοδοτεί την ανάπτυξη της περιοχής είναι τεράστιος.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους πολίτες της περιοχής που συμμετείχαν μαζικά,  το πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη του Καϊάφα.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην συμβολή της Εκκλησίας, κατά την περίοδο της μεγάλης καταστροφής του 2007, επισημαίνοντας  ότι η παροχή οικονομικής και Υλικής βοηθείας, έγινε με υποδειγματικό τρόπο και απόλυτη διαφάνεια και ότι τα στοιχεία είναι διαθέσιμα σε οποιαδήποτε θέλει να τα μελετήσει. Επίσης προσέθεσε ότι στα στοιχεία αναγράφεται η ημέρα και η ώρα που χορηγήθηκε, καθώς και τα στοιχεία αυτών που την έλαβαν
 Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κύριος  Γεώργιος Κρεμλής, επεσήμανε ότι το σχέδιο αξιοποίησης του Καϊάφα, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και της Εθνικής νομοθεσίας για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής του Καϊάφα και ότι η ήπιας  μορφής ανάπτυξη είναι σε αρμονία με το τοπίο. Επίσης επεσήμανε ότι πρέπει η χρηματοδότηση του σχεδίου πρέπει και μπορεί να αυξηθεί από τα Ευρωπαϊκά ταμεία για να χρηματοδοτήσει δράσεις για την  διαχείριση των απορριμμάτων (κομποστοποίηση) και των λυμάτων στον Καϊάφα, αλλά και την αξιοποίηση υλικών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Γεωργιόπουλος, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια στηρίζει το σχέδιο ανάπτυξης του Καϊάφα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, της παραλιακής ζώνης  και του ποταμού της Νέδας. Επίσης τόνισε ότι η περιφέρεια ζητεί την συνεργασία όλων των φορέων και των Δήμων για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για της αξιοποίηση των χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο εκπρόσωπος της Εταιρίας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, κύριος Πλουμάκης, ανέπτυξε το σχέδιο για την ανάπτυξη του Καϊάφα, 8.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των τουριστών, που θα αξιοποιήσουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Καϊάφα (σύγχρονα ιαματικά λουτρά, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, μικρά οικολογικά  studio διαμονής, εστιατόρια καφέ), μπορεί να φθάσει από 60.000 εως 90.000 χιλ. τον χρόνο.
 Η υλοποίηση του σχεδίου αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που θα καλυφθούν από τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή. Παράλληλα θα μεταφερθεί εισόδημα στην περιοχή και θα δοθεί αναπτυξιακή ώθηση και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας όπως είναι ο αγροτικός τομέας.
Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως, θα συνεχισθούν. Το αθηνοκεντρικό κράτος δεν μπορεί πλέον να λύσει τα τοπικά  αναπτυξιακά προβλήματα, χωρίς τις πρωτοβουλίες των πολιτών, των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι επίσης ένα από τα συμπεράσματα του συμποσίου που καθιερώνεται σε ετήσια βάση στον Καϊάφα.
Στο συμπόσιο τιμήθηκε, μετά από ομόφωνη απόφασή του, τίμησε με το βραβείο της Αγίας Αικατερίνης, τον κ. Γεώργιο Κρεμλή, που παρέστη στην εκδήλωση, ως εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος, για την συνεισφορά του στην προστασία και ανάπτυξη της περιοχής μας.      
                                                             Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
                                                                         Πρόεδρος
του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως     

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή το σχέδιο των αρμόδιων φορέων που έχει δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο προ δύο ετών το παρουσιάζει για ιδέα δική του ο Αγραπίδης; Ξου ρε μάγκα!
    Το αντέγραψε πρώτα ο Αλεξανδρόπουλος στις δημοτικές εκλογές και τώρα το αντιγράφει και ο κύριος Αγραπίδης. Ξου ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails