ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

15/6/11

ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.....

Η κυβέρνηση ούτε που αναφέρει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης για να μην δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.
Διαβάστε μερικά στοιχεία για τις συντάξεις των ...αντιστασιακών.
Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα.
(τα στοιχεία είναι από παλαιό άρθρο της εφημερίδας ΒΗΜΑ)
- Έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από
260.000.
- Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 1989 είχαν ήδη αναγνωριστεί 171.371 αντιστασιακοί.
- Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψήφισε την αναστολή του νόμου, οποίος όμως τέθηκε και πάλι σε ισχύ με τις διατάξεις του νόμου 2320/1995.
- Την περίοδο 1996-2002 αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί 79.910 άτομα, τα οποία στην πλειονότητά τους έχουν γεννηθεί μετά το 1930.
- Η πλειονότητα των ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως αντιστασιακοί,την περίοδο της Κατοχής ήταν νήπια ή είχαν ηλικία οχτώ-δέκα έτη.
- Όσο περνούν τα χρόνια οι αντιστασιακοί αντί να ελλαττώνονται, αυξάνονται. Π.χ στον Ν.Άρτας την περίοδο 1984-1989 αναγνωρίστηκαν 2.695 άτομα, ενώ την περίοδο 1997-2001 αναγνωρίστηκαν 9.988
- Τα παιδιά των .αντιστασιακών καταλαμβάνουν κατ' εξαίρεση το 5% των θέσεων που προκηρύσσονται στα ΝΠΔΔ ενώ στις προσλήψεις που πραγματοποιούνται στον δημόσιο τομέα υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ επιδοτούνται με επιπλέον μόρια 10% και αποκτούν σημαντικό προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν έφτιαχνε τον προυπολογισμό, δεν απόρησε με τα 173.000.000 που θα χρειαστούν για "θύματα πολέμου και αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης".
Έχουν περάσει 70 χρόνια από την Κατοχή. Πόσοι πια είναι οι αντιστασιακοί που ζούνε ακόμα;
Προσέξτε στον παρακάτω πίνακα ότι τα έξοδα για τις συντάξεις των αντιστασιακών είναι περισσότερα από τα έξοδα για συντάξεις κληρικών και υπαλλήλων ΟΣΕ μαζί.
(όποιος θέλει ας δει και το ΦΕΚ Β 552/14-5-2001 όπου ολόκληρα χωριά θυμούνται , περίπου 20 χρόνια μετά τον νόμο του Α.Παπανδρέου, ότι ήταν ...αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης)

 πηγή:

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/11, 6:11 μ.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ!!!

    Δηλαδή δεν πρέπει να δίνονται συντάξεις σε αναπήρους πολέμου;;; γιατί η φωτοτυπία από τον προϋπολογισμό αυτό αναφέρει: πόσα δόθηκαν σε αναπήρους και θύματα πολέμου!!! Αν γριές άγαμες θυγατέρες αγωνιστών του 1920-22 και 1940-44 έπαιρναν το 2010 συντάξεις είναι ίσως κακό, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις άγαμες κόρες των Δ.Υ.!!
    Και μη ξεχνάτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ποσού αυτού αναφέρεται στους αναπήρους του Εθνικού Στρατού της περιόδου του εμφυλίου!


    Η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου έκανε το αυτονόητο: Εξομοίωσε συνταξιοδοτικά τους αντιστασιακούς με τους αναπήρους και θύματα πολέμου αλλά και τους ταγματασφαλίτες που ως τότε μόνοι επαιρναν συντάξεις.

    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΖΕΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ!

    Αν έγιναν λαμογιές και ατασθαλίες, τότε θα έγιναν και κατά τις συντάξεις των ταγματασφαλιτών ή του ΙΚΑ ή των ΔΥ, όπως έγιναν σε κάθε τι στο νεοελληνικό κράτος...Στο κάτω κάτω ας τις έβρισκε ο Αλογοσκούφης ή ας νομοθετούσε διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/11, 6:51 μ.μ.

    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ. ΟΙ "ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ" ΗΤΑΝ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΙ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ "ΠΑΤΗΣΕΙ" ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ???
    ΓΙΑ ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/11, 6:54 μ.μ.

    Συμφωνώ ότι σωστά έδωσαν συντάξεις. Αλλά το ....παραγαμ..σανε.
    Εσύ που λες τους ταγματασφαλίτες ήρωες θυμίσου ότι και οι κουμουνιστές ήταν ήρωες. ΟΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΗΤΑΝ, το ερώτημα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/11, 2:18 μ.μ.

    Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
    Όταν βουλιάζει το καράβι φεύγουν πρώτα τα ποντίκια
    Οι κύριοι και οι κυρίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σήμερα παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον που ήταν τους τελευταίους έξι μήνες που οι Έλληνες τραβούσαν το κουπί του μνημονίου;
    Και γιατί παραιτούνται σήμερα;
    Μήπως είναι η ύστατη προσπάθειά τους να σώσουν την πολιτική τους καριέρα;
    Μα δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι τους βουλευτές, υπουργοί (που σήμερα τολμούν και βάζουν θέμα ηγεσίας) και πρωθυπουργός κατέστρεψαν το μέλλον της πατρίδας μας;
    Αυτοί δεν ήταν που προεκλογικά έλλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν και την ίδια ώρα έστρωναν το δρόμο για το μνημόνιο;
    Τελικά κανένας τους δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;
    Αξιοπρέπεια κυρίες και κύριοι λέξη πολυσύλλαβη και ελληνική...

    Αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/6/11, 2:47 μ.μ.

    - 360.000 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
    -113.500 ευρώ το χρόνο λαμβάνει ο ...
    Πρωθυπουργός

    -98.760 ευρώ το χρόνο λαμβάνουν οι Υπουργοί/Bουλευτἐς.Επιπροσθέτως λαμβάνουμ επίδομα γραφείου,τηλεφώνου,κίνησης και αυτοκίνητο!

    -200.000 φτάνει το εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής



    Ενώ εξακολουθούν να είναι οι δημόσιοι λειτουργοί

    με τις μικρότερες μειώσεις μόνο 12% μετά το μνημόνιο!



    Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).

    Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις.



    Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση

    δύο συντάξεων για τους βουλευτές.



    Οι περικοπές

    1.. Καταρχήν το Μνημόνιο έφερε την περικοπή κατά 12% των εξόδων παράστασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του προέδρου της Βουλής, των υπουργών και των υφυπουργών. Δηλαδή, μια μηνιαία περικοπή της τάξης των περίπου 1.000 ευρώ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και 190 ευρώ κατά μέσον όρο για τους υπόλοιπους.

    2.. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εισπράττει περίπου 360.000 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου 565/18.3.1977 του παρέχεται μηνιαία χορηγία ίση με το τετραπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης (7.000 ευρώ) ήτοι 28.000 ευρώ, τα οποία περιορίζονται σε περίπου 22.000 ευρώ μετά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος 20%. Συμπληρωματικά καταβάλλονται μηνιαία ως έξοδα παράστασης ίσα με το 1/3 της χορηγίας -και μάλιστα χωρίς κρατήσεις ήτοι 9.300 ευρώ, τα οποία μετά τη μείωση του 12% περιορίστηκαν σε περίπου 8.200 ευρώ. Μηνιαίως εισπράττει περίπου 30.000 ευρώ ή κοντά 360.000 ευρώ ετησίως.

    3.. Ο πρωθυπουργός παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ, προσαυξημένη κατά 40% ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.800 ευρώ ή περίπου 2.460 ευρώ μετά την περικοπή 12%. Συνολικά λαμβάνει περίπου 9.460 ευρώ το μήνα ή περίπου 113.500 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

    4.. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που έχουν και τη βουλευτική ιδιότητα, λαμβάνουν τη βουλευτική αποζημίωση 7.000 ευρώ μηνιαίως, με προσαύξηση 30% για τον αντιπρόεδρο και 20% για τους βουλευτές ως έξοδα παράστασης ήτοι 2.100 ευρώ και 1.400 ευρώ αντίστοιχα. Μετά την περικοπή 12% τα ποσά αυτά μειώνονται σε 1.900 ευρώ και 1.230 ευρώ αντίστοιχα. Συνεπώς ένας υπουργός ή υφυπουργός-βουλευτής λαμβάνει μηνιαίως 8.230 ευρώ ή περίπου 98.760 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.


    Ο αντιπρόεδρος λαμβάνει 8.900 ευρώ μηνιαίως

    ή περίπου 106.800 ευρώ (προ φόρου) ετησίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/6/11, 10:16 μ.μ.

    Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011
    ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

    ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ
    ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΑ

    ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ
    ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ

    ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΗΔΗΞΕΙΣ…

    ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος17/6/11, 9:34 π.μ.

    ΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα

    ΦΑΣΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα

    ΝΑΖΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας

    ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις 2 , σκοτώνει τη μία , αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το....
    γάλα

    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: Έχεις 2 αγελάδες , πουλάς τη μία , αγοράζεις ένα ταύρο , πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια , πουλάς όλο το κοπάδι , γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά.

    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα , προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

    ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3.

    ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν , το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.

    ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια , να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτοαρμέγονται.

    ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι , έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

    ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες , τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα.

    ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες , 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν , ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες , τις πουλάς όσο-όσο , με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο , το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις.

    ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι ιερό ζώο στην Ινδία)

    ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές.

    John S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails