ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/4/11

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΒΟΛΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΧΩΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.    

*** ΑΚΟΜΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ    

Κανείς δεν ευθύνεται τελικά, για την προκλητική και παράνομη παραγραφή των εφτά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων του ευρισκόμενου σε αργία πρώην δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου . Το δικαστήριο αθώωσε προχθές τους δύο πρώην «γαλάζιους» γενικούς γραμματείς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σπύρο Σπυρίδωνα και Παναγιώτη Καββαδά .

Οι δύο πρώην Περιφερειάρχες είχαν παραπεμφθεί σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση ως βασικοί υπαίτιοι της μη τιμωρίας σε αργία του δημάρχου της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος με βάση τα πορίσματα των αρμοδίων υπηρεσιών, έχει υποπέσει σε πλήθος σοβαρών ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Σύμφωνα με το οκτασέλιδο κατηγορητήριο, οι δύο πρώην περιφερειάρχες: «Αν και είχαν ενημερωθεί ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως είχε τελέσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του πράξεις για τις οποίες μπορούσαν να επιβάλουν σε αυτόν με αιτιολογημένη απόφασή τους, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του πειθαρχικού συμβουλίου, την ποινή της αργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοτικού Κοινοτικού Κώδικα, ουδέν έπραξαν, τόσο ο μεν πρώτος Παναγιώτης Καββαδάς το χρονικό διάστημα μέχρι τις 16.11.2006 - λήξη της θητείας του, όσο και ο δεύτερος Σπυρίδων Σπύρος από την έναρξη της θητείας του (17.11.2006) έως και τις 8.12.2008, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία επιβολής τής εν λόγω πειθαρχικής ποινής για χάρη του δημοσίου συμφέροντος και τη διαφύλαξη του αδιάβλητου της λειτουργίας του Δήμου Ζαχάρως».

Ο πρώην δημάρχος της Ζαχάρως είχε παρεπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή του άρθρου 143 του Ν. 3463/06 για μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Αυτά αφορούσαν το 267/06 πόρισμα-«φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του οποίου κατηγορούνταν ο κ. Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος και της υπέρβασης αυτού σε επτά (!) συνολικά περιπτώσεις. Ομως στις 25.11.2008 που έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα αδικήματα είχαν παραγραφεί καθώς με βάση την 63/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τα παραπτώματα των αιρετών «υπόκεινται σε τριετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας που διαπράχθηκαν».

Η περίεργη εξέλιξη της υπόθεσης προκάλεσε την έντινη αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με το Α.Π.: ΓΕΔΔ Φ.2172/05/10523 επείγον έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισήμανε τότε ότι για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία «κατά παράβαση των διατάξεων», παρ' ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τις 15.6.2007. Στις 20 Οκτωβρίου 2008, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με την παράκληση να πράξει τα νόμιμα, ενώ έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας, το πόρισμα της οποίας ανέδειξε την περίεργη απροθυμία των αρμοδίων να τιμωρήσουν τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Στην εμπιστευτική πορισματική έεκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύονται το περίεργο «ταξίδι» τού εν λόγω φακέλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη, οι αντιφατικές εντολές των αρμοδίων, οι προφορικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης των Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία προέδρευαν πρωτοδίκες της περιοχής.

*** Όπως έγινε γνωστό προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών, πρόσθεσε μια ακόμη καταδίκη στον φάκελο του Πανταζή Χρονόπουλου. Με απόφαση του δικαστηρίου αυτός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος . Η υπόθεση αφορούσε τις παράνομες εκμισθώσεις καντινών στην παραλία της Ζαχάρω.-


12 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ21/4/11, 11:13 π.μ.

    Με τις τόσες καταδίκες για παραβάσεις καθήκοντος όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είχε απαίτηση να είναι Δήμαρχος,οχι μόνο δεν έπρεπε ούτε να το διανοείται,αλλά έπρεπε να είχε μετακομίσει και από την Ζαχάρω για να μη βλέπει το Δημαρχείο και σκανδαλίζεται.
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/11, 11:33 π.μ.

    Καλλικρατη οι καταδίκες και τα δικαστήρια είναι τίτλοι τιμής. Εμείς με αυτά και αυτά διεκδικούμε και θα πετύχουμε την εγγραφή στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ.
    Θα γράφει οτι η Ζαχάρω έχει Δήμαρχο με τις περισσότερες καταδίκες από όλους τους Δημάρχους του Κόσμου.
    Αν και αυτο το θεωρείς μικρό γεγονός (κατόρθωμα) τότε τι να πω άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ21/4/11, 12:41 μ.μ.

    Ηδη το έχετε πετύχει να εγγραφείτε στο βιβλίο Γκίνες.Οι Ζαχαραίοι τώρα περιμένουν με ανυπομονησία την απονομή του βραβείου που είναι αυτό της ανοικτής παλάμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/11, 12:55 μ.μ.

    ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΠΑΝΤΑΖΗ.
    Ο ΟΔΟΝΤΟΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.
    ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ.....
    ΤΟΕΙΠΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ21/4/11, 1:20 μ.μ.

    Ε όχι και νίκη του Πανταζή!!!
    Αν τελικά ο Αποστολόπουλος επεκύρωσε το συμβούλιο πασιφανής νίκη του Αλεξανδρόπουλου είναι που δεν αποχώρησε από το συμβούλιο.Στάσου να αποχωρούσε και θα σου έλεγα εγώ αν ο Αποστολόπουλος το επεκύρωνε.
    Βαρέθηκε ο Αλεξανδρόπουλος και φάινεται θα είπε στον Απσστολόπουλο:
    -Επεκύρωσε το να τελειώνουμε.Οσο για την παρουσία στο συμβούλιο του Πανταζή κάνε τα στραβά μάτια και θεώρησε τον σαν τη μασκώτ του συμβουλίου.
    Ο Μπούσμπουρας θα δούμε μήπως κάνει καμμία προσφυγή.

    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος21/4/11, 6:56 μ.μ.

    ΔικτάΚτορας είπε:

    Ρε συ Καλλικράτη με τα χαχαχαχα σου, μάθε πρώτα να γράφεις σωστά ελληνικά, που κάνεις και τον γραμματιζούμενο και μετά να ειρωνεύεσαι τους άλλους!

    Κοίτα καμιά γραμματική να δεις πότε γράφουμε "επεκύρωσε το" και μετά γίνεσαι και ΔικτάΚτορας...

    Χαχαχαχα!

    (Σόρι, αλλά εσύ άρχισες...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/4/11, 11:20 μ.μ.

    προς Καλλικράτη: μην ξεχνάς ότι την έχει πάθει επανειλημμένα ο Μπούσμπουρας με αυτές του τις ενέργειες (εκτός της ξεφτίλας στις εκλογές). θυμήσου ότι είχε τεθεί σε αργία αυτός και ο συνδυασμός του από τον Αποστολόπουλο γιατίδεν πήγαιναν στα δημοτικά συμβούλια. αλλά αυτό δεν το θυμάται κανείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/4/11, 11:50 μ.μ.

    να δούμε τί θα απαντήσει ο μεγάλος επιστήμονας Καλλικράτης.... βλέπω να κοροϊδεύει πάλι τον Πανταζή και να αφήνει στο απυρόβλητο τον Μπούσμπουρα και την κουστωδία του που μπήκαν σε αργία .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ21/4/11, 11:50 μ.μ.

    O Αλεξανδρόπουλος δεν αποχώρησε γιατί φοβήθηκε μήπως τεθεί σε αργία.Αν αποχωρούσε να ήσουν σίγουρος ότι η συνεδρίαση θα κρινόνταν μη νόμιμη από τον Αποτολόπουλο.Οχι γιατί Αλεξανδρόπουλος και Απστολόπουλος είχαν συζητήσει μεταξύ τους αλλά βλέποντας ο Αποστολόπουλος την υποχώρηση του Αλεξανδρόπουλου που αποσκοπούσε στην ομαλότητα του Δήμου θα υποχωρούσε και αυτός και θα παρέβλεπε την παρανομία της συνεδρίασης,που ήταν πασιφανής.
    Μην χρεώνετε το λοιπόν την νομιμότητα αυτής της συνεδρίασης στον Πανταζή.Αυτός αντίθετα παρενόχλησε την ομαλότητα της συνεδρίασης με την παρουσία του.Να την χρεώνετε στον Αλεξανδρόπουλο και τον Αποστολόπουλου που έβαλαν νερό στο κρασί τους σκεφτόμενοι το καλό του τόπου και αγνόησαν την παρουσία του Πανταζή και τον θεώρησαν σαν να μην είχε προσκληθεί,σαν να μην υπάρχει.Τέτοιο φτύσιμο δηλαδή του έκαναν Αλεξανδρόπουλος και Αποτολόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/4/11, 12:42 π.μ.

    Ανώνυμε των 11,20 μμ γράφεις και λες αλήθεια για την αργία Μπούσμπουρα, αλλά ρε φίλε την λες μισή. Επειδή η αλήθεια πρέπει να είναι ολόκληρη πες και γράψε, ότι εκείνη η απόφαση του Αποστολόπουλου ανακλήθηκε από τον ίδιο.
    Δεν είναι ντροπή.
    Κάτι άλλο για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, η απόφαση αυτή προκλήθηκε από την εμμονή,επιμονή εμπάθεια και εκδικητικότητα του Κου Μπηλιώνη τότε πανίσχυρου αντιδημάρχου.
    Ήταν δε μια από τις αιτίες που προκάλεσαν την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Άραγε φανταζόταν την μετέπειτα δική του μοίρα;
    Κε Σπύρο η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ!!!
    ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑΝ ΕΛΑΒΕΣ... βλέπεις ότι "το απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο" το πικρό, δεν ίσχυσε ούτε στη δική σου περίπτωση αλλά ούτε και του αφεντικού σου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/4/11, 1:18 π.μ.

    ο Μένης πήγε με τον Μπούσμπουρα που τον έβριζε όταν τον είχε αντίπαλο,ο Βασιλόπουλος που έριξε τον Μένη συνεργάστηκε μαζί του για τα δολάρια του Μπούσμπουρα, ο Ρέγγος πήγε με τον Μπούσμπουρα γιατί δεν τον ήθελε ο Πανταζής αλλά στο τέλος της έφαγε απο τον Μπούσμπουρα,ο Λαμπρος πήγε με τον Αλεξανδρόπουλο γιατί δεν του έδωσε το χρίσμα η ΝΔ, ο Σαντάρμης πήγε με τον Αλεξανδρόπουλος που ήταν στα δικαστήρια,ο Αριστείδης πήγε με τον Αγραπιδά αλλά τώρα τον βρίζει γιατί στηρίζει Πανταζή,ο Σωλομός που ηταν πρόεδρος στην τοπική της ΝΔ πήγε με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ,ο Παπακυριακόπουλος που ήταν με τον Πανταζή πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου πήγε με τον Αγραπιδά κ τώρα στηρίζει Αλεξανδρόπουλο ο Νεοφώτιστος πήγε στην Ρωσία με τον Πανταζή έβαλε υποψήφιος με τον Αγραπιδά κ ψήφισε Αλεξανδρόπουλο,ο γιος του Κίτσου ήτανε του Κίτσου αλλά μπορεί κ να μην ήτανε κ όλοι μαζί μια ευτυχισμένη οικογένεια...κ ξανά προς την δόξα τραβα΄...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/4/11, 2:49 π.μ.

    εχεις δικιο. με τοσες μεταγραφες αστερων απο τη μια ομαδα στην αλλη μονο ενας ΜΟΥΡΙΝΙΟ θα τα βγαζε περα με τοσες ΜΟΥΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails