ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

14/3/11

για την δράση του 13ου Σμήνους Μεταφορών με A/Φ C-47 Dacota στην Κορέα.



"Υπάρχει μία ομάδα πιλότων μαζί μου από τις καλύτερες που έχω συνεργασθεί μέχρι τώρα. Είναι από πάσης απόψεως καλοί, όπως και οι δικοί μας πιλότοι, και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος να τους έχω στην οργάνωση των πολεμικών μεταφορών"


Ταξίαρχος Mc Carty(Διοικητής της Δύναμης Αερομεταφορών στο θέατρο επιχειρήσεων της Κορέας, αναφερόμενος στους άνδρες του 13ου Ελληνικού Σμήνους)

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/3/11, 5:05 μ.μ.

    Απ'ότι ξέρω, ο Μένης Κριτσέλης είχε πάει στη Κορέα, όπως και κάποιος από το Μπισκίνι (Σαντάρμης;;; δεν θυμάμαι!).

    Δεν ήταν βέβαια και ότι καλύτερο να πας εθελοντής για να βοηθήσεις στη σφαγή κάποιων στην άλλη άκρη του κοσμου, αλλά έτσι ήταν ο κόσμος τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/3/11, 8:18 π.μ.

    Γιατί βάζεις τέτοιες αναρτήσεις, αφού κανείς δεν σκοπεύει να τα σχολιάσει και να τις συνδέσει με τη περιοχή μας΄; Υποτίθεται ότι ο σκοπός ενός τοπικού μπλογκ είναι να αναδείξει ανθρώπους και πράξεις της περιοχής. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να είναι ακόμα ζωντανοί ή να έχουν ακούσει από πρώτο χέρι και να προσφέρουν στην ιστορία τοου τόπου για πολλά θέματα.
    Για παράδειγμα, θα μπορούσαν κάποιοι να μιλήσουν για τον Μανιάτη που έπεσε στη Κϋπρο, ή ακόμα να πιάσουν το πολύ επικίνδυνο θέμα (με επιφύλαξη) της κατοχής, της αντίστασης, των εκτελέσεων και ιδίως των 3 μαχών της Ζαχάρως...
    Τι νόημα έχει κατά τα άλλα μία διαπίστωση ενός τρεχαγύρευε σμήναρχου που στο κάτω κάτω δεν λέει και κάτι σπουδαίο;

    Τι στο καλό, δεν υπάρχει άλλο ενδιαφέρουν στη περιοχή μας παρά μόνο για τον Πανταζή και τον Φώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/3/11, 10:39 π.μ.

    ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΕΝΑ blog. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ BLOGER. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΤΥΧΟ" ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΩ. ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗΣ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/3/11, 4:27 μ.μ.

    Ανώνυμος γράφει:
    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

    Εντάξει δεν ζητήσαμε να γράψουν ιστορία, τις προσωπικές εμπειρίες και θύμισες ας καταθέσουν!


    H προτομή του Μανιάτη κοσμεί το Ηρώο της Ζαχάρως!!!

    Επεσε όταν το Νοράτλας καταρρίφθηκε από ελληνοκυπριακά πυρά στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας. Τα Νοράτλας μετέφεραν καταδρομείς από τη Κύπρο στη Λευκωσία με σιγή ασυρμάτου σε ύψος 50 μ από τη θάλασσα. Δυστυχώς δεν υπήρχε τρόπος να ειδοποιηθεί η αεράμυνα και έτσι φοβήθηκε ότι επρόκειτο για ενισχύσεις τούρκων.


    Και τώρα συνεχίστε τους εξυπνακισμούς και τους τσακωμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails