ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

30/11/10

ΤΟ 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Το Σάββατο 16 Αυγούστου του 2008 στη Ζαχάρω Ηλείας (δημοτικό διαμέρισμα Κακοβάτου) ο σύλλογος Πελοποννησίων «Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» Θεσσαλονίκης διοργάνωσε με επιτυχία το 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ και το 1ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΩΝ ΠΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ με συνδιοργανωτή το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν προσωπικότητες από το Νομό Ηλείας, ήτοι ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ο Δήμος Ζαχάρως με δήμαρχο τον Πανταζή Χρονόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Στέφανος Ταμβάκης και πολλοί άλλοι .
Επίσης παρευρέθησαν και τιμήθηκαν αντιπρόσωποι του ΣΑΕ από τις περιφέρειες Ευρώπης, ο κ. Διονύσιος Kωνσταντάτος, πρόεδρος «ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ-ΦΥΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ e.V», Ωκεανίας και Άπω Ανατολής, ο κ. Παύλος Θεοδωρακόπουλος, και από την περιφέρεια Κεντρικής και Νότιας Αμερικής ο κ. Παναγιώτης Ζώταλης, εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου Πελοποννησίων Αργεντινής και η κ. Yannina Valeria Sarris, νέα πελοποννησία από την Αργεντινή, της οποίας τα έξοδα κάλυψε ο σύλλογος.
Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, καθηγητής –εργατολόγος.

Στη συνέχεια επακολούθησε πελοποννησιακό γλέντι με δημοτικά συγκροτήματα, τη Χαρούλα Λαμπράκη (που έχει καταγωγή απο τον Κακόβατο), και μετά την 1η πρωινή για τους απανταχού νέους πελοποννήσιους έπαιξε μουσική ο d.j. Γιώργος Οικονόμου παρουσία 3.000 ατόμων.


Ο δήμαρχος Ζαχάρως μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου ανακοίνωσαν ότι η πλατεία θα  ονομαστεί  σε "πλατεία ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ" και θα ανεγερθεί στο μέλλον ο αδριάντας του Γέρου του Μοριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails