ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

27/2/11

Ο "ΚΑΛΛΙΓΡΑΤΗΣ" ΕΞΗΓΕΙ

Εχει γίνει μεταφορά αρμοδιότητος από το Σουμβούλιο Επικρατείας στο Διοικητικό Εφετείο με το άρθρο 1 του Ν..702/1977(ΦΕΚ 268 Α΄),το οποίο ευρίσκεται σε ισχύ. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό: «1. Εις την αρμοδιότητα του τριμελούς διοικητικού εφετείου υπάγεται και η εις πρώτον βαθμόν εκδίκασις αιτήσεων ακυρώσεως ατομικών πράξεων των διοικητικών αρχών αφορώσαι:
 
α) α. εις τον διορισμόν και την εν γένει υπηρεσιακήν κατάστασιν των υπαλλήλων (πολιτικών και στρατιωτικών) του Δημοσίου,των Δήμων και Κοινοτήτων, και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου,
 
 β)εις την εισαγωγήν και κατάστασιν εν γένει μαθητών των παραγωγικών σχολών των ως άνω υπαλλήλων και τας μεταβολάς της καταστάσεως των εφέδρων αξιωματικών.
 
γ)εις την πρόσληψιν και την εν γένει κατάστασιν προσωπικού του Δημοσίου των Δήμων και Κοινοτήτων και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ανεξαρτήτως της φύσεως της συνδεούσης αυτό σχέσεως, ως και εις το προσωπικόν εν γένει των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και φροντιστηρίων».
Από το χρήστη ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στις ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΙΖΑ στις 1:37 μμ

5 σχόλια:

  1. Καλλικράτη εγώ επιμένω πως δεν μπορεί!Δεν μπορεί να εκδικάσει αίτηση ακύρωσης διαπιστωτικής πράξηςγ.γ περιφέρειας που υποχρεώνεταιαπό τον νόμο να εκδώσει και η οποία απόφαση έχει κριθεί από το ΣτΕ ότι είναι νόμιμη! Στις 17/12/10 ο γ.γ δεν αλλοίωσε στο παραμικρό τη διαπιστωτική του πραξη! Μ'αυτήν υπενθυμίζει στο δήμαρχο ότι μέχρι που να φέρει τελεσίδικη αθωωτική απόφαση είναι σε αργία!Ο νόμος το λέει και το συμβούλιο της επικρατείας έχει δεχτεί ότι δεν είναι αντισυνταγματικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ27/2/11, 9:08 μ.μ.

    Η αίτηση ακύρωσης του Πανταζή προς το διοικητικό εφετείο δεν έγινε με το ερώτημα της αργίας,το οποίο αυτό λύθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.Για αυτό δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αρχική διαπιστωτική πράξη που έγινε το καλοκαίρι του 2010.
    Ο Πανταζής στράφηκε κατά της διαπιστωτικής πράξης τις 17/12/2010 που λέει ότι η αργία επεκτείνεται και στην επόμενη θητεία.
    Και εδώ ακριβώς είναι όλο το ζήτημα.
    Ο Πανταζής προφανώς έθεσε ερώτημα αν η αργία επεκτείνεται και στην επόμενη θητεία και ότι ο Δήμος Ζαχάρως στον οποίο τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος δεν υπάρχει και υπάρχει πλέον ο νέος Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας.
    Με αυτό το ερώτημα έκανε την αίτηση ακύρωσης ο Πανταζής στο διοικητικό εφετείο.
    Με αυτό το ερώτημα είναι αρμόδιο το διοικητικό εφετείο να του δώσει αναστολή και να δικάσει την προσφυγή.
    Βέβαια η προσφυγή είναι χαμένη από χέρι για τον Πανταζή,ενόψει και της απόφασης του Αρείου Πάγου.
    Ο Πανταζής όμως επέτυχε να πάρει αναστολή.Και αυτή η αναστολή θα ισχύει μέχρι να εκδώσει ο Αποστολόπουλος την διαπιστωτική πράξη έκπτωσης,την οποία θα εκδώσει όταν πάρει επίσημα την απόφαση από τον Αρειο Πάγο η μέχρι να εκδώσει απόφαση το διοικητικό εφετείο,αν προλάβει η αν δικάσει επειδή παρέλκει λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/2/11, 11:06 μ.μ.

    Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου»
    Ρίξτε μια ματιά στο opengov.gr και δες τε τα σχόλια για το νομοσχέδιο που προωθούν!Μα το Θεό οι άνθρωποι δεν πρέπει να ζουν στην Ελλάδα. Εντάξει συμφωνώ ότι δεν γνωρίζουν τι γίνεται έξω (συνταξιούχοι, αγρότες, αγορά κλπ), γιατί πολύ απλά φοβούνται να κυκλοφορήσουν μην τυχόν και τους πάρουν με τις πέτρες. Αλλά εδώ οι άνθρωποι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ρε ουστ κοπρίτες ψευτοκουλτουριάρηδες, προοδευτικάνοι με τα πολυπολιτισμικά μοντέλα σας. Κανένα νόμο για τον Έλληνα πολίτη να νιώθει Έλληνας στην πατρίδα του έχετε?
    Και μην τολμήσει κανείς να με πεί ρατσιστή γιατί αν δεχθεί να τους πάρει σπίτι του και να τους φιλοξενήσει τότε ναι είμαι ρατσιστής.
    ΠΡΩΗΝ Μ*******Σ ΠΑΣΟΚΟΣ
    Αμαρτωλέ ανεβασέ το σε παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ27/2/11, 11:21 μ.μ.

    Θα σε πούμε ρατσιστή η όχι ανάλογα με το τι ψήφισες στις εκλογές.
    Αν ψήφισες Πανταζή τότε είσαι ρατσιστής εκ συνειδήσεως και παραμβαίνεις στο blog για να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση.
    Αν δεν ψήφισες Πανταζή,τότε δεν είσαι ρατσιτής,απλά σε έχει πνίξει η αγανάκτηση και παρεμβαίνεις στο blog για να εκτονωθείς.

    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Ως πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδικάζει αιτήσεις ακύρωσης κατά διοικητικών πράξεων, όπου το προβλέπει ο νόμος, εκδικάζει δηλαδή σε πρώτο βαθμό ακυρωτικές διαφορές.Καλλικράτη στη συγκεκριμένη περίπτωση το προβλέπει ο νόμος;Αυτό το ξέρεις ή δεν το ξέρεις; ΑΥΤΌ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails