ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/3/11

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις

Για πρώτη φορά και ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια, η Ολυμπιακή -Olympic Air επί το ορθότερον- σταματά τις απευθείας πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι στο πλαίσιο της ανασύνταξης δικτύου με έμφαση στην...Βαλκανική, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα.
Έτσι δύο ιστορικοί προορισμοί με τους οποίους ο άλλοτε εθνικός μας αερομεταφορέας είχε συνδέσει την διεθνή παρουσία αλλά και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ελλάδας δεν υφίστανται πια. Για πρώτη φορά η Ολυμπιακή ξεκίνησε να πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις προς το Λονδίνο και το Παρίσι το 1960 με τέσσερα αεροσκάφη και από τότε οι δύο αυτοί προορισμοί-ορόσημο δεν σταμάτησαν ποτέ να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα πτήσεων της εταιρείας μέχρι...σήμερα.
Ταυτόχρονα διακόπτονται και άλλοι δύο προορισμοί αυτοί προς Βρυξέλες και Βιέννη. Η στρατηγική αυτή υποχώρηση της Olympic Air από την κυρίως Ευρωπαϊκή αγορά τη στρέφει στην Ν. Ανατολική Ευρώπη  με ένα νέο δρομολόγιο αυτό προς Βελιγράδι –το οποίο συνιστά ουσιαστικά επανέναρξη-  και διατήρηση των δρομολογίων προς Βουκουρέστι, Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα, Σόφια και Τίρανα.
Σε ότι αφορά τα δρομολόγια εσωτερικού τα νέα σκέλη αφορούν τα δρομολόγια Αθήνα - Κέρκυρα, Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη – Χανιά, Θεσσαλονίκη – Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη – Ρόδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails