ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5/3/11

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ".......

Κι όμως χρήματα υπάρχουν για την αποκατάσταση του δρόμου από τη Ζαχάρω προς την Αρτέμιδα και τη Μάκιστο, ο οποίος έχει «κοπεί» από τις συνεχείς καθιζήσεις, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των συγκεκριμένων χωριών να ταλαιπωρούνται χρησιμοποιώντας εναλλακτικές διαδρομές πολλών χιλιομέτρων, οι οποίες είναι επικίνδυνες αλλά και πολύ ποιο κοστοβόρες. Όπως επισημαίνει η Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, από το «Ταμείο Μολυβιάτη» έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για την κατασκευή παράκαμψης, χωρίς όμως να είναι δυνατή η εγκατάσταση εργολάβου για την εκτέλεση του έργου. Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος, διευκρινίζει ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει σταλεί το πιστοποιητικό απαλλαγής περιβαλλοντικών όρων, με αποτέλεσμα να έχει «μπλοκάρει» η όλη διαδικασία. Να σημειωθεί πάντως ότι, η Δημοτική Αρχή προχωρά σε παρεμβάσεις μικρής κλίμακας για τη βελτίωση του δρόμου, όμως, από τη μια το μέγεθος των κατολισθήσεων και από την άλλη οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν συνεχώς το πρόβλημα κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή των κατοίκων.
Όπως έχει γράψει η ¨ΠΡΩΤΗ¨ και σε παλιότερα ρεπορτάζ, η Αρτέμιδα με τη Μάκιστο εξυπηρετούνται εδώ και αρκετό καιρό μέσω του δρόμου Ζαχάρω-Ξηροχώρι-Σμέρνα. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για τα παιδιά που πρέπει να πάνε στο σχολείο τους, για τους ηλικιωμένους και όχι μόνο. Μόλις ο καιρός βελτιωθεί και εφόσον τα κατολισθητικά φαινόμενα σταματήσουν ως προς την εξέλιξή τους, επιβάλλεται να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
 

Η κατάσταση στην ορεινή Ηλεία

Σύμφωνα με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου που γνωστοποίησε ο αρμόδιος Υφυπουργός η κατάσταση στην ορεινή Ηλεία διαμορφώνεται ως εξής:
* Η Δ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε Ηλείας με εργολαβίες συντηρήσεων με προϋπολογισμούς που πλησιάζουν κατ' έτος το ποσό του 1.000.000 ευρώ, προβαίνει σε αποκαταστάσεις ζημιών στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Ηλείας που το μήκος του υπερβαίνει τα 840 χλμ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν επούλωση λάκκων, ασφαλτικούς τάπητες κατά τμήματα, στηθαία ασφαλείας, διαγραμμίσεις, άρσεις καταπτώσεων οδοστρωσίες, αντιστηρίξεις κλπ.
* Το επαρχιακό δίκτυο στο νότιο τμήμα του Ν. Ηλείας έχει πράγματι σοβαρό πρόβλημα καθιζήσεων-κατολισθήσεων το οποίο επιδεινώθηκε μετά τις πυρκαγιές του 2007.

* Στον άξονα από Ζαχάρω-Αρήνη προς Αρτέμιδα και Μάκιστο υπάρχουν καθιζήσεις που σημειώνονται κάθε χρόνο, μετά από έντονες βροχοπτώσεις και αποκαθίστανται με προσωρινές λύσεις οδοστρωσιών, έργων αποστράγγισης και ασφαλτικών ταπήτων, δεδομένου ότι αφενός νέες χαράξεις δεν είναι εφικτές λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής και, αφετέρου, μόνιμες λύσεις αντιμετώπισης των προβλημάτων θα απαιτούσαν πανάκριβα τεχνικά έργα (πασσαλοσυστοιχίες μεγάλου βάθους κλπ.).
* Οι οικισμοί Αρτέμιδας και Μακίστου εξυπηρετούνται σήμερα μέσω της οδού Ζαχάρω-Ξηροχώρι-Σμέρνα και όταν παρέλθει η περίοδος των βροχοπτώσεων, το Μάρτιο μήνα, η Δ/νση Τεχνικών Έργων θα προχωρήσει σε αποκατάσταση της καθίζησης, δεδομένου ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/3/11, 10:00 π.μ.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΓΙΟΚ; ΠΑΕΙ ΠΕΘΑΝΕ ΟΧΙ Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/3/11, 11:19 π.μ.

    Από που και ως που Δήμαρχος ο Χρονόπουλος, μήπως επειδή τώρα είναι Αποκριά ? Άντε να καθαρογραφεί και η τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου να πάρει και την έκπτωση να το πάρει και τυπικά απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ5/3/11, 11:30 π.μ.

    Καθαρογράφηκε η απόφαση.Ηδη ο Πανταζής την έχει στα χέρια του και θα προσφύγει λέει στα Ευρωπαικά Δικαστήρια.Και ξέρετε τι θα μας κάνουν τα Ευρωπαικά Δικαστήρια??? Νταντά ...που διώξαμε τον Μεγάλο Δήμαρχο της Ευρώπης Πανταζή Χρονόπουλο.
    Πάντως αυτή την εβδομάδα θα του έρθει και το "μπουγιουρντί" της έκπτωσης για να γίνει ομαλά το Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ. ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ5/3/11, 1:11 μ.μ.

    Τι πισινή να κρατήσω,Ακάλυπτε?
    Ετσι και δεν έρθει το μπουγιουρντί είναι να πιάσουμε τον Ραγκούση και τον Αποστολόπουλο,να τους δέσουμε στον πλάτανο και εμείς να κάνουμε διαγωνισμό φτυσίματος.
    χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/3/11, 2:37 μ.μ.

    καλλικρατη με συγχωρεις για την ερωτηση?? αλλα δεν μπορω να μην την κανω. Τι εννοεις οταν λες νταντα.... που διωξαμε τον.... ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕΣ στην ολη ιστορια; αν θελεις κ μπορεις απαντας.... αν οχι δεν πειραζει το αποτελασμα μετραει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ5/3/11, 2:54 μ.μ.

    Να σου απαντήσω,γιατί βλέπω ότι έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να καταλάβεις.Θα στο κάνω όσο λιανά μπορώ:
    Είπα ότι θα προσφύγει στα Ευρωπαικά Δικαστήρια.Δηλαδή ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης των Ελληνικών Δικαστηρίων.Δηλαδή κατά της χώρας μας.Δηλαδή κατά των Ελλήνων.Τα Ελληνικά δικαστήρια τον καταδίκασαν και το Ελληνικό Κράτος τονν έδιωξε από Δήμαρχο.Δηλαδή οι Ελληνες.Εγώ τι στο διάολο είμαι?? Τούρκος????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/3/11, 10:24 π.μ.

    μετα κ την αποφαση της επιτροπης του αρθ. 152 και αν εχετε χρονο για να ακουσετε ανεκδοτα ακουστε και το παρακατω:
    http://www.radio9.gr/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=4396

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ6/3/11, 10:43 π.μ.

    Ακάλυπτε,
    Αναρωτιέσαι αν ο Αποστολόπουλος θα κάνει την δουλειά του.
    Η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου,μέχρι σήμερα,στάθηκε επάξια στο ύψος των περιστάσεων.
    Τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο κόσμο για νομιμότητα και διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου.
    Συνεχίζοντας λοιπόν να τηρεί τις υποσχέσεις της,δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να ανεχθεί ούτε την παραμικρή παρανομία από οπουδήποτε και αν προέρχεται αυτή.
    Η αναγνώριση του Χρονόπουλου,ως Δήμαρχου Ζαχάρως αποτελεί την κορωνίδα της παρανομίας στο Δήμο.Είναι πράξη που αντίκειται στους νόμους και στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας,του Αρείου Πάγου.Ο Αποστολόπουλος είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει το καθήκον του και να πράξει αυτά που λέει ο νόμος.Και αν ο Αποστολόπουλος δεν επιθυμεί να εκτελέσει το καθήκον του,η αντιπολίτευση ωφείλει να του υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του και ακόμη να το επιβάλει με τους νόμιμους τρόπους.
    Η αντιπολίτευση έχει καθήκον και υποχρέωση να μην αναγνωρίσει καμμία ενέργεια του Δήμου στην οποία εμπλέκεται ο Χρονόπουλος ως Δήμαρχος Ζαχάρως,απέχοντας και καταγγέλοντας τις πράξεις αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/3/11, 11:25 π.μ.

    ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ..... ΚΤΛ. ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ: ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΖΙΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΛΛΑ ΒΡΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΕΚΕΙ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ; ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ; ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥΣ... ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.... ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΩΝ .... ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΤΡΙΛΥΡΕΣ???? Ή ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ; ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ6/3/11, 12:17 μ.μ.

    To θέμα δεν είναι το τζιπ του Δήμου.Μπορείς και εσύ να πας στην Αστυνομία αν θέλεις να το καταγγείλεις.
    Πιστεύω ότι η αντιπολίτευση έχει κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε οι ενέργειες ως Δήμαρχου να θεωρηθούν παράνομες.Αυτό πλέον είναι θέμα της Δικαιοσύνης.Τι θέλεις? Να πάει ο Αλεξανδρόπουλος η ο Μπούσμπουρας η κάποιος σύμβουλος της αντιπολίτευσης να κατεβάσει με τις κλωτσιές τον Πανταζή από το τζιπ?
    Αλλες ενέργειες πρέπει να κάνει η αντιπολίτευση.Και ήδη τις έχω φωτογραφίσει σε αυτό το blog.
    Π.Χ στο συμβούλιο που θα γίνει για τις δημαιρεσίες,αν παραστεί ο Πανταζής σαν Δήμαρχος, να αποχωρήσει κρίνοντας την συνεδρίαση μη νόμιμη και κάνοντας προσφυγή σε περίπτωση απόφασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/3/11, 12:35 μ.μ.

    ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ; ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΟΧΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ..... ΑΜ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ; ΓΑΡΓΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΛΑΤΟΝΕΡΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.... Η ΟΜΕΡΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ..... ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος6/3/11, 1:35 μ.μ.

    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ; ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΙΝΟΥΝ ΤΣΟΥΡΟΥΛΙ.... (Κομμάτι ξερο ψωμί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ6/3/11, 7:18 μ.μ.

    Μα τώρα αστειεύεσαι?Που ζείς?
    Δεν γνωρίζεις ότι ο Αποστολόπουλος αναγνωρίζει τον Πανταζή ως δήμαρχο μετά την αναστολή της αργίας από το Διοικητικό Εφετείο?Τι γράφουμε τόσο καιρό?
    Πως να πάει λοιπόν η αντιπολίτευση στην αστυνομία όταν ο ίδιος ο ελεγκτής νομιμότητας τον αναγνωρίζει?
    Εναντίον του ελεγκτή νομιμότητας πρέπει να στραφεί η αντιπολίτευση,που δεν εφαρμόζει τον νόμο.Και ήδη το έχει κάνει.Δεν χρειάζεται να τους το πούμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/3/11, 11:04 μ.μ.

    Συγνώμη ρε παιδιά,
    Τι θέλει να κάνει ο "ποιητής" με την αγγελία για πρόσληψη συνεργάτη του Δημάρχου;
    Ποιός ξέρει τι κρύβεται πίσω απ' αυτή τη δημοσίευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος7/3/11, 12:13 π.μ.

    ρεμουλα κ διαπλοκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος8/3/11, 3:09 μ.μ.

    το καρναβαλι ειναι ΖΟΥΡΤΣΑΝΙΚΟ 100% με τη διαφορα οτι πηραμε καποιες στολες και καποιες πλατηφορμες απο τη ζαχαρω και τους ευχαριστουμε γι αυτο.Για τα υπολοιπα συμφωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails