ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

27/3/11

ΑΠΟΨΕ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/3/11, 12:28 μ.μ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

    Από την «υπερδισέλιδη» επιστολή του προς τον εισαγγελέα, κρατάω μόνο δυό προτάσεις: α. «ο μικρός και πολύπαθος δήμος Ζαχάρως» και β. «πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες, χωρίς να λειτουργήσει ο Ν.3852/2010 που είναι υποχρέωση του κράτους και δεν έχει εγκατασταθεί το δημοτικό συμβούλιο επειδή έτσι αποφάσισε ο σε αργία ευρισκόμενος και επανειλημμένα καταδικασμένος, επανεκλεγμένος δήμαρχος».
    Ως προς το α. απαντώ: ένας δήμος που έκανε τζίρο πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε αγορές, σε έργα υποδομής και έργα καθημερινότητας, δεν μπορεί να λέγεται μικρός. Εκτός αν τον αποκαλούν έτσι για να μετριάσουν τον πόνο της θλίψης τους, επειδή τέσσερεις παρατάξεις στήθηκαν εκλογικά απέναντι στον δήμαρχο και το μόνο που κατάφεραν ήταν να υποστούν την «συντριβή του Δράμαλη».
    Ως προς το β. των προτάσεών τους έχει ενδιαφέρον γιατί διερωτάται γιατί δεν λειτουργεί ο δήμος. Μέσα από μια σειρά επισημάνσεων και γεγονότων θα δώσω στους πολίτες του δήμου την ευκαιρία να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους γιατί φτάσαμε εδώ.
    1η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι μετά τα τελικά αποτελέσματα ο κος Αλεξανδρόπουλος δεν εκλέχτηκε δήμαρχος. Έχει και αυτό την σημασία του.
    2η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι ο Ν. 3852/2010 προβλέπει για τον εκλεγέντα δήμαρχο μία και μοναδική αρμοδιότητα μέχρι τις 31/12/2010.
    3η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι ο εκλεγείς δήμαρχος και ο δήμαρχος ενδέχεται να μην συμπίπτει στο ίδιο πρόσωπο, όπως ακριβώς στον δήμο μας, άλλος ο δημαρχεύων, άλλος ο νεοεκλεγείς με απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Ηλείας. Οι αρμοδιότητες του δημάρχου καθορίζονται από το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 ενώ του εκλεγέντος από το άρθρο 52 του Ν. 3852/2010. Η μοναδική αρμοδιότητα του εκλεγέντος δημάρχου δεν εκχωρείται σε κανέναν. Το παράδειγμα του πλειοψηφίσαντος συμβούλου είναι ατυχές αδόκιμο και «εφευρέσιμο».
    4η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι η μη όρκιση δημοτικού συμβούλου εκχωρείται μόνο όταν οφείλεται σε αντικειμενική αδυναμία και τέτοια δεν είναι ασφαλώς η υποκειμενική του αντίληψη για τη μη νομιμότητα της σχετικής προσκλήσεως.
    ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/3/11, 12:29 μ.μ.

    5η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους, ότι αν οι δημοτικοί τους σύμβουλοι θεωρούσαν μη νόμιμες τις προσκλήσεις, όφειλαν να προσφύγουν δικαστικώς ή διοικητικά και να πετύχουν την αναστολή εκτελέσεώς τους, αφού είχαν ορκιστεί νόμιμα, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούντο να τις αγνοήσουν αυτοβούλως.
    6η επισήμανση: Γνώριζαν όλοι τους ότι η σαφέστατη και ανεπίδεκτη παρερμηνείας διάταξη του άρθρου 52 του Ν. 3852/2010 προβλέπει δύο προϋποθέσεις για τη μη νομιμότητα της ορκωμοσίας. Ρητώς ορίζει εντός δημαρχιακού καταστήματος (όχι σε δρόμο ή πλατεία), σε δημόσια συνεδρία και υπογραφή πρακτικού ορκωμοσίας από τον εκλεγέντα δήμαρχο.
    Αφού γνώριζαν όλες αυτές τις επισημάνσεις, γιατί με την επιστολή τους παραπλανούν τον Πρωθυπουργό, Υπουργό , Γ.Γ. Γραμματέα Περιφέρειας καθώς και τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση;?
    Όλοι οι οπαδοί και σύμβουλοί τους γνωρίζουν , γιατί υποψιάστηκαν νωρίς, όταν είδαν γραμμένο στα ψηφοδέλτια της παράταξης τους, το όνομα του πρώην προέδρου των Σχόινων. Ο καθ’ όλα έντιμος αυτός πρόεδρος είχε ξεκινήσει έναν πολύχρονο σκληρό δικαστικό αγώνα, προκειμένου να περισώσει μερικές δεκάδες στρέμματα παραλίας της κοινότητάς του, από τον «μεγαλοκαταπατητή» που ο ίδιος ο πρόεδρος γράφει στην τοπική εφημερίδα «το Μπισκίνι». Ο «μεγαλοκαταπατητής» είναι μέλος της στενής οικογένειας του προέδρου της ΝΕ.Δ.Α.!
    Μέγα λάθος κύριε ψυχίατρε αν πιστεύεις, ότι οι αξίες είναι είδος εξαγοράσιμο.
    Τέλος η φράση των «κακοποιών στοιχείων», πιθανόν να έχει λεχθεί από την πολιτική αγωγή, όταν καταδικάζονται τελεσίδικα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για κατ’ εξακολούθηση πλαστογραφία και παραποίηση δημοσίων εγγράφων(συνταγές) με αποτέλεσμα απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία. Δεν αναφερθήκατε ποτέ, γιατί ο πρώην υπουργός κος Αβραμόπουλος σας διέλυσε τον σύλλογο που ήσουν το νούμερο 2?
    Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι: σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.»!

    Ανδρέας Καλογερόπουλος
    Δημ. Σύμβουλος Δήμου Ζαχάρως
    ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/3/11, 4:17 μ.μ.

    ξεραμε Κε Αντρεα οτι το μεγαλο τσιρκο σας ειχε ολα τα ζωα του αγρου και του δασους και πτηνα και ερπετα. βεβαιωθηκαμε τωρα οτι εχει και μαιμουδες. απο που ως που εισαι δημοτικος συμβουλος; σου λειπαν αρκετοι ψηφοι για να γινεις, αρα εισαι μαϊμου δημοτικος συμβουλος. οι αποκριες περασαν Κε Αντρεα η παρασταση που παιξατε τελειωνει σε λιγο,,,,,, Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΒΑΡΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/3/11, 8:15 μ.μ.

    ΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΕ ΑΝΔΡΕΑ; ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΝ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΣΤΟ ΤΖΙΡΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ(ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΛΑΧΩΝ) ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ «Γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει». ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΑΙ; ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΣΑΣ; ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΕΣΤΕΝΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΣΚΥΛΟΥΝΤΟΣ; Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/11, 9:34 μ.μ.

    Συμπεράσματα ενός απλού πολίτη.
    Ειλικρινά θλίψη προκαλεί το γεγονός να διαπιστώνεις κάθε μέρα ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που διεκδίκησαν την ψήφο μας στις τελευταίες εκλογές τουλάχιστον από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ζαχάρως και ακόμα περισσότερο οργή για το σε ποιους είχε εμπιστευτεί ο λαός της Ζαχάρως τις δυο περασμένες τετραετίες αλλά και στην τρέχουσα να τους εκπροσωπήσουν σε τοπικό επίπεδο. Δυστυχώς άτομα ημιμαθή, με ίχνος επιστημονικής κατάρτισης, τα οποία αναμασούν σαν μηρυκαστικά ότι τους δίνει για τροφή ο "τοπικός άρχοντας" ο οποίος σαν ένας άλλος Τάσος Μητρόπουλος έρχεται ακόμα και αυτές τις ύστατες ώρες που ψυχορραγεί στην κυριολεξία η περιοχή μας, να πει στους αντιφρονούντες "Ζαχαραίοι σας γ...ω όλους.
    Πρωτ' απ' όλα είναι τυχαίο ότι βγαίνουν επώνυμα "και καλά" να εκφράσουν τις απόψεις τους μόνο όσοι ανήκουν στο σινάφι του έκπτωτου. Θα ήθελα να ξέρω εάν ήταν σε αντίπαλη παράταξη, θα είχαν τα "καρύδια" να το παίξουν μάγκες χωρίς την προστασία του "Σερίφη"??.
    Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ποιοι έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν το Δήμο Ζαχάρως ως επιχείρηση αναφερόμενοι σε όρους όπως "τζίρους εκατομμυρίων", οι οποίοι στο κάτω κάτω της γραφής δεν νομίζω να "επενδύθηκαν" προς όφελος όλου του κοινωνικού συνόλου αλλά μάλλον υπέρ των γιουσουφακιών με αποτέλεσμα η Ζαχάρω να είναι ένα νεκροταφείο "δημοσίων έργων" (δημαρχείο, γυμναστήριο, πεζοδρόμια, "ανάπλαση παραλιακού μετώπου"!!κ.α.).
    Δυστυχώς διαπιστώνω ότι στη Ζαχάρω όσοι αναλαμβάνουν δράση αποδεικνύονται λίγοι ή "λαγοί" και γι' αυτό καταφέρνει "ο ένας" να τους παραμυθιάζει, αλλά και τα γιουσουφάκια του να είναι "τζάμπα μάγκες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ27/3/11, 11:44 μ.μ.

    Μερικές επισημάνσεις στον κ.Καλογερόπουλο:
    Το πολυμελές Πρωτοδικείο ανακήρυξε μεν τον κ.Χρονόπουλο ως νεοκλεγέντα Δήμαρχο αλλά αυτομάτως Δήμαρχο με καμμία αρμοδιότητα,ούτε καν αυτό της ορκωμοσίας.Το πολυμελές Πρωτοδικείο δεν είναι υποχρεωμένο να γνωρίζει ότι ο κ.Χρονόπουλος ευρίσκεται σε αργία.
    Το άρθρο 52 του Ν.3852/2010 είναι σαφές και ορίζει ότι την προσκληση την απευθύνει ο νεοεκλεγείς ΔΗΜΑΡΧΟΣ.Τι εννοεί με αυτό.Οτι αυτός που θα καλέσει θα πρέπει να μπορεί να είναι Δήμαρχος,διαφορετικά θα έλεγε ο αρχηγός της νεοεκλεγείσας παράταξης.Ελα όμως που ο κ.Χρονόπουλος είναι μεν νεοεκλεγείς αλλά Δήμαρχος αυτομάτως σε αργία.Δηλαδή με λίγα λόγια νεκρός.Δεν μπορεί να ασκήσει καμία αρμοδιότητα,ούτε ακόμη να ορκίσει και να ορκιστεί.Σε καμία περίπτωση η αργία αυτή δεν αίρεται ούτε αναστέλλεται παρά μόνο σε περίπτωση παρουσίασης αθωωτικής απόφασης.Υπάρχει απόφαση και του συμβουλίου επικρατείας 2116,2117 που ορίζουν ότι για να ορκιστεί κάποιος αιρετός ,απαραίτητη προυπόθεση είναι να αναλάβει καθήκοντα.Αφού λοιπόν δεν μπορεί να ορκισθεί γιατί δεν πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα με ποια λογική μπορεί να ορκίσει?Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό,ότι ο κ.Χρονόπουλος δεν μπορεί να πλησιάσει στο Δημαρχείο ούτε για την ορκωμοσία?
    Επομένως ο κ.Αλεξανδρόπουλος και οι σύμβουλοι του καθώς και ο κ.Μπούσμπουρας δεν προσήλθαν να ορκισθούν όχι γιατί είχαν αντικειμενική αδυναμία αλλά για τον λόγο ότι προσκλήθηκαν από τον αρχηγό της νεοεκλεγείσας πλειοψηφούσας παράταξης και όχι από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο,δηλαδή αυτόν που θα ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου.
    Επειδή,λοιπόν,δεν υπήρχε αντικειμενική αδυναμία και επειδή έπρεπε να ορκιστούν μέχρι 31/12/2010 προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα για να ορκιστούν το οποίο δεν τους παραχωρήθηκε και εγκαλείται για αυτό ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ.Δημήτρης Χρονόπουλος,θύμα στα γινάτια του Πανταζή Χρονόπουλου.Ορκίστηκαν λοιπόν υπό το φως των κεριών,γεγονός για το οποίο ενώ θα ΄έπρεπε να ντρέπεστε το χλευάζετε.
    Κατανοώ την αγωνία σας κ.Καλογερόπουλε και ότι έχετε έννομο συμφέρον να λάβετε την θέση του δημοτικού συμβούλου γιατί προφανώς έχετε λάβει την υπόσχεση να εκλεγείτε Δήμαρχος ενόψει της έκπτωσης του κ.Χρονόπουλου.Αλλά αυτό μπορεί να γίνει και με άλλο τρόπο.Να παραιτηθούν κάποιοι δικοί σας ώστε να γίνετε δημοτικός σύμβουλος και επομένως Δήμαρχος και όχι να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση για χάρη σας.Το θεωρείτε δημοκρατικό αυτό?
    Το ότι αναφέρεστε για συγγενικό πρόσωπο του κ.Αλεξανδρόπουλου και όχι για τον ίδιο τον κ.Αλεξανδρόπουλο και γενικά και αόριστα περί ιατρικού συλλόγου χωρίς να συγκεκριμενοποιείτε και να καταγγέλετε κάτι προσωπικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης,θεωρείται ευτελής και κατάπτυστη συκοφαντία και αυτό δεν σας τιμά καθόλου κ.Καλογερόπουλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/3/11, 8:48 π.μ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ!!!
    Επέδειξαν ασυγχώρητη έλλειψη πολιτικού κριτηρίου και έμπλεξαν τις πολιτικές ενέργειες με τα νομικά. Άραγε αν επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά πριν ακόμα αρχίσει η 4ετία, πως θα κυβερνούσαν τον Δήμο, εάν εκλέγονταν; Με τέτοιες νοοτροπίες πως θα ελίσσονταν και θα συναλλάσονταν με τις Δημόσιες Αρχές;

    Και οι δύο παρατάξεις οχύρώνονται πίσω από νομικά επιχειρήματα που είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ για τους πολίτες. Μπορεί να είναι σωστά για την κάθε πλευρά, αλλά οι πολίτες κρίνουν πολιτικές! Υπάρχουν δικηγόροι και δικαστήρια αρμόδια να κρίνουν τα επιχειρήματα, αφού ακούσουν και τις δύο πλευρές! Ο πολιτικός στηρίζεται μεν στον Νόμο, προχωράει όμως με πολιτικά κριτήρια και το υπέρτατο όλων είναι το συμφέρον της κοινωνίας.

    α) Ο κ. Αλεξανδρόπουλος δεν αναγνώρισε τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, παρόλη τη πρόσφατη εκλογή του. Η ενέργεια να μη προσέλθει στην ορκωμοσία είναι ακραία ενέργεια! Γίνεται μόνο σε δικτοτορικά καθεστώτα, όταν η εκλογή είναι προϊόν βίας και νοθείας! Προφανώς τέτοιο θέμα δεν υπήρχε στη Ζαχάρω, παρά μόνο θέμα ερμηνείας του Νόμου. Θα μπορούσε να ορκιστεί και να δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει την νομιμότητα του δημάρχου και ότι αρχίζει νομικό αγώνα εναντίον του.
    Το 1960 ο Γ Παπανδρέου άρχισε τον ανένδοτο αγώνα επειδή το κράτος που ελέγχονταν από τη Δεξιά προέβη σε βία και νοθεία. Τέτοια περίπτωση εδώ δεν υπάρχει και σε μια ευνομούμενη πολιτεία υπάρχουν άλλοι τρόποι να πεις στη πλειοψηφία ότι ψήφισε λάθος. Το 1980 η αμφισβητούμενη εκλογή του G w Bush δεν απέτρεψε την ορκομωσία του, παρόλο που ο αντιπαλός του Al Gore συνέχισε τον νομικό αγώνα εναντίον του για πολύ καιρό και στο τέλος αναγνώρισε την (μάλλον λανθασμένη) κρίση των δικαστηρίων...Dura lex, sed lex και για τις δύο παρατάξεις!

    2) Ο κ Χρονόπουλος επέδειξε αντίστοιχη εμπάθεια και έλλειψη πολιτικού ενστίκτου. Μα είναι δυνατόν να κυβερνηθεί δήμος χωρίς αντιπολίτευση; Ποια δημόσια αρχή θα το αναγνώριζε αυτό; Και η μισή Ζαχάρω δεν θα αντιπροσωπεύονταν; Παίρνοντας προσωπικά το θέμα προχώρησε σε ανεπίτρεπτες ενέργειες...

    Και οι δύο παρατάξεις επέλεξαν ακραίες ενέργειες, λες και δεν θα υπάρξει επόμενη μέρα. Το αμάξι πριν το άλογο και η έσχατη ενέργεια, πρώτη! Καμία διαπραγμάτευση, καμία οξυδέρκεια. Πόλεμος μέχρις εσχάτων, ακραία πόλωση και κατίσχυση του αντιπάλου! Αν δηλαδή ως Δήμαρχοι είχαν κάποιο πρόβλημα με κάποια αρχή, τι θα έκαναν; Θα τους πλάκωναν στο ξύλο;

    Πως σεβάστηκαν τον λαό της Ζαχάρως; Είναι πολιτικοί αυτοί;

    ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails