ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/1/11

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Απόψεις του κ... έχουν αυτοί που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.Αυτοί που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν το κοινό ώστε το κοινό να δώσει άφεση αμαρτιών στις παράνομες πράξεις ορισμένων επιτήδειων.Διαβάστε λοιπον την αλήθεια για τις καντίνες και για τα πρόστιμα: Οπως όλοι γνωρίζετε η παραλία της Ζαχάρως,ανήκει σητν Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.Η κτηματική αυτή υπηρεσία εδωσε στον Δήμο δικαίωμα να δώσει άδειες για καντίνες στην παραλία για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Τι είναι όμως καντίνα? "Στις καντίνες σε παραλίες, χορηγείται άδεια από τους δήμους και δεν ξεπερνούν τα 25 τ.μ. Στους όρους ενοικίασης είναι και η απομάκρυνση τους μετά το τέλος της σεζόν μίσθωσης. Στις συγκεκριμένες καντίνες απαγορεύεται και οποιαδήποτε παρέμβαση η οποία αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον. Απαγορεύεται οποιαδήποτε σταθερή κατασκευή ή κτίσμα. Οι καντίνες πρέπει να είναι αυτοκινούμενες ή ρυμουλκούμενες με αριθμό πινακίδας, να μην είναι στερεά συνδεδεμένες με το έδαφος ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Το μέγιστο πλάτος τους πρέπει να φτάνει περίπου τα 2,5 μ. και το μέγιστο μήκος περίπου τα 5 μ."
 Η πρώτη και σπουδαιότερη απορία που θα έχει κανείς είναι:
Αυτές οι καντίνες ενοικιάστηκαν με διαφανείς διαδικασίες?
Εγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και δόθηκαν στον πλειοδότη?
Ισως ναι. Εγινε όμως γνωστή η ημέρα και ώρα του πλειοδοτικού διαγωνισμού,ώστε να δοθεί ίση ευκαιρία σε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή?Μάλλον όχι.
Οι αδειες καντινών δόθηκαν σε ¨ημέτερους" ανθρώπους προφανώς με το αζημίωτο. Αυτοί που "νοίκιασαν¨τις καντίνες δεν γνώριζαν ότι οποιαδήποτε κατασκευή θα κάνουν θα είναι παράνομη,θα διωχθούν από την πολεοδομία και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά?Και φυσικά θα το γνώριζαν και θα ήταν ασύμφορη η εκμετάλλευση των καντινών αν επιβαρυνόνταν με τα πρόστιμα αυτά. Επομένως για να προχωρήσουν στις παράνομες αυτές κατασκευές είχαν εκ των άνωθεν υπόσχεση η ότι δεν θα επιβαλόνταν πρόστιμα η ότι αν επιβαρυνόνταν με πρόστιμο δεν θα το πλήρωναν.Για αυτό και προχώρησαν.Κούφιες υποσχέσεις που μοιράζει με το τσουβάλι ο ¨ανωθεν¨. Οταν όμως το κράτος μέσω της πολεοδομίας επεβαλε πρόστιμα ύψους 865.748,93 ευρω ο ¨ανωθεν¨εκτέθηκε στους ιδοκτήτες και εριξε τα πρόστιμα στον Δήμο δηλώνοντας ψευδώς ότι οι παράνομες κατασκευές έγιναν από τον Δήμο. Αν αυτό δεν λέγεται κατάχραση του δημόσιου χρήματος και απιστία σε βάρος τους Δημοσίου,τότε πως λέγεται? Αυτό το υπέρογκο ποσό θα το πλήρωνε ο Δήμος.
Εχετε φαντασθεί τι έργο στην Ζαχάρω θα γινόνταν με 865.748 ευρώ?
Δεν έπρεπε η πολεοδομία να ρίξει τα πρόστιμα?
Να κάνει η πολεοδομία εξαίρεση για την Ζαχάρω?
Αν η πολεοδομία δεν έριχνε αυτά τα πρόστιμα,τότε ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα είχαν γεμίσει με παράνομες ξύλινες κατασκευές. Ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι. Να αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια περί ανάπτυξης. Και οι καντίνες όπως λέει ο νόμος κάνουν τη δουλειά τους.Ο κόσμος έρχεται στην Ζαχάρω για τις παρθένες ακόμη παραλίες της.Ας αναπτυχθεί πρώτα τουριστικά όλη η περιοχή κατασκευάζοντας σύγχρονα καταλύματα φιλοξενίας των τουριστών και ας αφήσουν τις παραλίες ήσυχες. Νοιάζεστε πραγματικα΄για τα παιδιά των 600 ευρώ που ζουν στα υπόγεια της Κυψέλης η για την "κονόμα" κάποιων επιτήδειων..άνωθεν?
Η τουριστική ανάπτυξη της Ζαχάρως μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατεί.
Την νοοτροπία του ευκαιριακού πλουτισμού και της στενότητας της σκέψης.Πάνω από όλα χρειάζονται άτομα με ευρύ επιχειρηματικό μυαλό που να πιστεύουν στην δυνάτοτητα τουριστικής ανάπτυξης της Ζαχάρως.Χρειάζονται άτομα πάνω στο Δήμο που να διακατέχονται πραγματικά από αγάπη για τον τόπο τους,με γνώσεις και όχι άτομα που δεν ξέρουν να βάζουν την υπογραφή τους.Αυτοί σε συνεργασία με την πολιτεία θα είναι αρωγοί στα ατομα με επιχειρηματικά μυαλά που θα εκτελέσουν την τουριστική ανάπτυξη της ζαχάρως.
 
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ. στις 9:35 μμ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/11, 10:17 μ.μ.

    ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΣΕΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΥΘΕΡΕΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ??

    ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΥΘΕΡΕΤΟ!!!!!

    ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/11, 10:49 μ.μ.

    διαβαστε και το παρακατω:
    Επιστολή έστειλε χθες στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, διαμαρτυρόμενος για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στις 22/9/2010 περί διώξεων κακουργηματικού χαρακτήρα σε 14 συνολικά άτομα, για το οικονομικό σκάνδαλο ύψους 865.748 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου από πρόστιμα σε αυθαίρετες καντίνες της Ζαχάρως.
    Μάλιστα, ο κ. Καφύρας ισχυρίζεται ότι δεν έχει ασκηθεί καμιά δίωξη εναντίον του και ότι πέντε ημέρες πριν από το δημοσίευμα επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 1.073.909 ευρώ που εστάλησαν στη ΔΟΥ Ζαχάρως για καταλογισμό. «Ως νομάρχης έκανα ακέραια το καθήκον μου. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά για πιθανές ευθύνες της Πολεοδομίας και του Δήμου Ζαχάρως» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.
    το προστιμο αυξηθηκε κατα 300.000 ευρω βαλτε και τους τοκους που τρεχουν καθε μηνα. για να καταλαβουν επιτελους καποιοι εστω και τωρα οτι το καραβι βουλιαζει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails