ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/1/11

"Ως Γραμματέας λέω να είναι ανοιχτό το δημαρχείο με δημαρχεύοντα"

O Γ.Γ. Τάσος Αποστολόπουλος για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις στη Ζαχάρω


 
Λύση στον μεγάλο «γρίφο» και στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Ζαχάρως δίνει, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΟΡΤ και στην εκπομπή του Γιώργου Φάκου «Ενδείξεις –Αποδείξεις», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας χθες στον δημοσιογράφο Γιώργο Φάκο, τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στην πλήρη εφαρμογή της διαπιστωτικής πράξης, με την οποία ορίζεται δημαρχεύων ο Γιώργος Μπάμης.  Σε ότι αφορά το άλλο «μεγάλο αίνιγμα», το αν και ποια από τις δύο ορκωμοσίες ισχύει, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι για την Περιφέρεια το θέμα έχει λήξει και γι’ αυτήν, άπαντες έχουν ορκιστεί!
Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος τόνισε ότι όλα όσα έχουν συμβεί δεν τιμούν ούτε την αυτοδιοίκηση ούτε την Περιφέρεια.  «Η λύση είναι μια: πλήρης εφαρμογή της διαπιστωτικής πράξης η οποία βγήκε.  Σεβόμαστε την απόφαση που βγήκε ως διαπιστωτική πράξη, την εφαρμόζουμε και όποιος διαφωνεί, έχει την δυνατότητα να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για να την ακυρώσει.  Βγάλαμε μια διαπιστωτική πράξη  που λέει ποιος θα είναι δημαρχεύων.
Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε από τον νόμο τις ορκωμοσίες, γιατί η ορκωμοσία δεν είναι διοικητική πράξη, είναι εσωτερική λειτουργία.  Στην Περιφέρεια φαίνεται ότι άπαντες έχουν ορκιστεί.  Έχει εξαντληθεί το θέμα.  Άπαντες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.  Ο κόσμος περιμένει από εμάς πολλά πράγματα.
Ως Γραμματέας λέω να είναι ανοιχτό το δημαρχείο με δημαρχεύοντα.  Αυτή την πράξη την έβγαλα γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο πολίτης να χάνει τις συναλλαγές του, πιστοποιητικά, πληρωμές που θέλει να κάνει και γενικά να μην υπάρχει κάποιος που να διοικεί αυτό το σύστημα.  Μετά, πρέπει όλοι να καθίσουμε κάτω και να κατανοήσουμε ότι δε τιμά την περιοχή αυτή που έφερε τον πολιτισμό να βλέπουμε αυτές τις εικόνες στις τηλεοράσεις…».

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/48923

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails