ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5/5/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥτης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δικαίωση για την Περιφέρεια η δημοπράτηση της Πατρών-Πύργου – Δημόσιες ευχαριστίες του Μ. Χρυσοχοΐδη για την καθοριστική συμβολή του Απ. Κατσιφάρα και του Περιφερειακού Συμβουλίου.



 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 4 Απριλίου 2014
Δελτίο Τύπου
Δικαίωση για την Περιφέρεια η δημοπράτηση της Πατρών-Πύργου – Δημόσιες ευχαριστίες του Μ. Χρυσοχοΐδη για την καθοριστική συμβολή του Απ. Κατσιφάρα και του Περιφερειακού Συμβουλίου

Δικαίωση για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ίδια την Περιφερειακή Αρχή και τους άοκνους και σθεναρούς αγώνες της, αποτελεί η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την δημοπράτηση του Οδικού Άξονα Πατρών – Πύργου, μήκους 75 χλμ. και προϋπολογισμού 340 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Υπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την επιμονή και τις έντονες προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να προχωρήσει το έργο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς με όλες τις αποφάσεις που έλαβαν τόσο ο ίδιος ο Απ. Κατσιφάρας όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο, βοήθησαν καθοριστικά στο να λυθούν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα και ακανθώδη θέματα που πήγαιναν πίσω το έργο και καταφέραμε να ξεπεράσουμε. Και για την ολοκλήρωση αυτού του έργου και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Το τμήμα Πάτρα-Πύργος, το οποίο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο έτη από τη δημοπράτησή του, είχε εξαιρεθεί από τον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού, όμως αποτελούσε και αποτελεί πάγιο αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ίδιου του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα η ολοκλήρωση του οδικού άξονα στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου.
«Η δυσπιστία που αντιμετωπίσαμε πριν μερικούς μήνες από ορισμένους, παρά το γεγονός πως ήταν σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο σε αυτή τη διεκδίκηση, πλέον παύει να υφίσταται με αυτή την ανακοίνωση. Η σημερινή ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργού κλείνει πλέον τα στόματα στις… Κασσάνδρες που δεν πίστεψαν στις επίμονες προσπάθειές μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης συμπληρώνοντας: «Οι παρεμβάσεις που έγιναν τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Γιοχάννες Χαν, όσο και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στα κόμματα και στους συναρμόδιους υπουργούς αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απέδωσαν καρπούς και πλέον όχι μόνο έγινε η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων, αλλά δημοπρατείται και το τμήμα της Πατρών – Πύργου που «πονά» περισσότερο από όλα».
Και κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας: «Ειδικά τους τελευταίους μήνες του 2013 όπου προετοιμαζόταν από την Κυβέρνηση η αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης, η ετοιμότητα, η σύμπνοια και η στοχευμένη διεκδίκηση που επέδειξε το Περιφερειακό μας Συμβούλιο, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις που σήμερα υλοποιούνται, τόσο για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας όσο και της Ιονίας. Είπαμε πως δεν θα χαθεί ούτε ένα χιλιόμετρο από το αρχικό συμβατικό αντικείμενο του έργου και έτσι θα γίνει».
Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, έως τα τέλη του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα, μήκους 30 χλμ., προϋπολογισμού 130 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανήγγειλε εκτεταμένες συντηρήσεις για το τμήμα Πύργος – Καλό Νερό που δεν μπορεί να «μπει μπουλντόζα» λόγω των περιβαλλοντικών στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα.
Να σημειωθεί πως οι πόροι για την υλοποίηση και των δύο τμημάτων θα προέλθουν από την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, ενώ, όπως τόνισε ο Υπουργός, και στην Ηλεία οι πολίτες θα δουν σύντομα να αναπτύσσονται μεγάλα εργοτάξια που θα απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως ήδη γίνεται στην Ιόνια και στην Ολυμπία Οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails