ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

8/5/14

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 8 Μαΐου 2014
Δελτίο Τύπου
Αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Αλφειό ποταμό

Στην προάσπιση και προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους που διαμένουν στις Τοπικές Κοινότητες πέριξ του Αλφειού Ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τα αντιπλημμυρικά έργα που σχεδιάστηκαν να υλοποιηθούν άμεσα από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε., η οποία εκπόνησε και επέβλεψε τόσο την μελέτη όσο και την κατασκευή από εδώ και πέρα του έργου.
Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής υπέγραψε με τον ανάδοχο, παρουσία του Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, τη σύμβαση για την «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων Ποταμού Αλφειού Ν. Ηλείας» προϋπολογισμού 6.300.000 ευρώ.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που ζουν στην περιοχή εκατέρωθεν του ποταμού και των ιδιοκτησιών τους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που ιδίως κατά τη χειμερινή είναι έντονα.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΗΝ 2007-2013, θα εκτελεστεί σε μήκος δέκα χιλιομέτρων γύρω από τον ποταμό στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας.
Τα έργα που θα κατασκευαστούν, έχουν ως βασικό σκοπό την εξασφάλιση επαρκούς διατομής απορροής των υδάτων του ποταμού Αλφειού και την αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων εκτάσεων στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, από το φράγμα Φλόκα έως 10 χλμ. ανάντη του φράγματος.
Περιλαμβάνουν την ενίσχυση των υφιστάμενων αναχωμάτων με κατασκευή συρματοκιβωτίων και λιθορριπών, συνολικού μήκους 6.430 μέτρων, την συντήρηση και τον καθαρισμό των εξωτερικών συλλεκτήριων τάφρων αποστράγγισης των υδάτων και την απόληψη αδρανών υλικών από οριοθετημένα και αδειδοδοτημένα πεδία απόληψης υλικών, για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails