ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

29/12/11

Πως θα γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η αξιολόγηση θα διενεργηθεί σε δύο φάσεις:
-Η πρώτη αφορά την αξιολόγηση που έχει σχέση με τη βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού. 

-Η δεύτερη φάση αφορά την αξιολόγηση συνολικά του προσωπικού του δημόσιου τομέα ταυτόχρονα με την αναμόρφωση των δομών του κράτους. 


Όσον αφορά το νομοσχέδιο που θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Ιανουαρίου, μετά και την έγκριση της τρόικα, διαμορφώνει ένα νέο τοπίο για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Με βάση τις ρυθμίσεις αυτές οι υπάλληλοι που θα πάρουν τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο θα είναι οι υπάλληλοι χαμηλών κυρίως προσόντων που υπηρετούν:

-Σε οργανισμούς, τμήματα και διευθύνσεις που θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται, μόλις κρίνεται με βάση τα κριτήρια που θα θέτουν οι εμπειρογνώμονες της Task Force ότι είναι «άχρηστοι» ή «περιττοί» στο νέο περιβάλλον που θα διαμορφωθεί για το κράτος.

-Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε τομείς του δημόσιου τομέα οι οποίοι θα εκχωρηθούν στους ιδιώτες, στους οποίους θα περάσει ένα σημαντικό κομμάτι της πίτας του Δημοσίου, έτσι ώστε να επέλθει μείωση των δημοσίων δαπανών.

-Οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε θέσεις που θεωρούνται ήδη «νεκρές», όπως είναι για παράδειγμα οι δακτυλογράφοι, και δεν θα συμπεριληφθούν ως εκ τούτου στα νέα οργανογράμματα.

-Οι υπάλληλοι κυρίως χαμηλών προσόντων οι οποίοι δεν θα χωρούν στα πέντε «περιγράμματα θέσεων» ή στους διυπουργικούς κλάδους που θα συσταθούν πλέον με βάση και τα νέα οργανογράμματα σε κάθε υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails