ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

28/12/11

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΣΤΑ "ΛΕΙΒΗΘΡΑ" ΠΙΕΡΙΑΣ ;

Είχα την τύχη να επισκεφθώ πριν λίγο καιρό την περιοχή του Ολύμπου από την πλευρά της Πιερίας και να ΔΩ με τα μάτια μου το περίεργο ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ των "ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ". 
Πρώτα όμως θα σας πω λίγα λόγια για τον ιστορικό αυτό τόπο όπου έχει ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία και ταυτοχρόνως είναι ένα ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ εργαστήριο ισχυρών μαγνητικών πεδίων που επιδρά σε κάθε αντικείμενο ΚΑΙ  μόνο για λίγα μέτρα στο ανηφορικό τμήμα του δρόμου που οδηγεί προς τους πρόποδες του βουνού των ΘΕΩΝ. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την γεωμαγνητική επίδραση του σημείου αυτού με την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ και δίνουν μια άλλη εξήγηση του ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ λέγοντας ότι είναι μία ακόμη ένδειξη της ΙΣΧΥΟΣ του ΒΟΥΝΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ....

Η ακρόπολη των  Λειβήθρων  είναι ένα χαμηλό οχυρό ύψωμα, πού το ορίζουν τρείς χείμαρροι του Ολύμπου.  Ενδείξεις για την έκταση της πόλης υπάρχουν Β και Δ της ακρόπολης.

Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, σε σπηλιά της περιοχής γεννήθηκε από την μούσα Καλλιόπη ο Ορφεύς. Ο ίδιος φέρεται να ίδρυσε εδώ το πρώτο τελεστήριο μυστηρίων  του Διονύσου.  

Είχε βίαιο θάνατο, από γυναίκες της Πιερίας που τον θανάτωσαν στην παραολύμπια χώρα του Δίου. Ο τάφος του στα Λείβηθρα, που ήταν αρχικά ένα απλό ηρώο, μετατράπηκε σιγά-σιγά σε ιερό όπου λατρεύτηκε με θυσίες όπως οι θεοί.  

Εδώ βρισκόταν  και το κυπαρισσένιο του άγαλμα, το ξόανο. Οταν ο Αλέξανδρος  ξεκινούσε την εκδικητική του εκστρατεία εναντίον  των Περσών,  το άγαλμα στα Λείβηθρα «ƒdrîta polÝn  ¢fÁke..». Ο οιωνός ερμηνευθηκε αισιόδοξα: οι άνθρωποι της τέχνης πολύ θα κουράζονταν στο μέλλον για να  υμνήσουν  αυτή την εκστρατεία.  

Η  θέση των Λειβήθρων ταυτίστηκε από τον Εφορο Αρχαιοτήτων Κοτζιά με το ύψωμα Κάστρο, στη σύγκλιση Ανω και Κάτω Ολύμπου, στις νοτιοανατολικές υπώρειες του Ανω Ολύμπου. Άγνωστη παραμένει η ακριβής έκταση και η μορφή της πόλης.

Στα τέλη 2ου-αρχές 1ου αιώνα, τα Λείβηθρα  καταστράφηκαν από σεισμό -τον ίδιο ίσως που έχει επισημανθεί στην Πέλλα, πιθανόν και τη Θεσσαλονίκη.  Εδώ ακολούθησαν πλημμύρες των χειμάρρων του Ολύμπου  που υπέσκαψαν την ακρόπολη, μεγάλο μέρος της οποίας κατέρρευσε μέσα στις κοίτες. Εκτοτε τα Λείβηθρα εγκαταλείφθηκαν.

Προς τον δρόμο που οδηγεί σε μία πανέμορφη τοποθεσία όπου υπάρχει μια καταπληκτική καλοκαιρινή καφετέρια  και λίγο πριν φτάσεις μετά από  μια ανηφορική στροφή και για απόσταση 70-80 μέτρων συμβαίνει το εξής καταπληκτικό.
Αν σταματήσεις το αυτοκίνητό σου και το αφήσεις χωρίς ταχύτητα και φρένα τότε το όχημα δεν κυλάει προς τα πίσω όπως είναι φυσικό λόγω της βαρύτητας αλλά σταματάει και μένει ακίνητο. Αν μάλιστα το σπρώξει κάποιος λίγο ...τότε αρχίζει και ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...!!!!!!! Θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό μόλις φτάσει στο τελικό σημείο της επιρροής του φαινομένου. Μάλιστα οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν σημειώσει στην άσφαλτο του δρόμου ακριβών τα σημεία έναρξης και λήξης του παράξενου αυτού φαινομένου για να μην υπάρξουν ατυχήματα γιατί εκτός των ορίων αυτών παύει να ισχύει το ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/4/14, 9:11 μ.μ.

    Η βλακεία είναι ανίκητη αφού πρόκειται για καθαρή οφθαλμαπάτη! Δεν αξίζει συζήτηση αν υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/8/14, 9:43 μ.μ.

    Γελαω με την παραπληροφορηση που υπαρχει, ο πατέρας μου είναι τοπογράφος κ εχουν πραγματοποιήσει μετρήσεις στην περιοχή. στο συγκεκριμενο κομματι ο δρομος ειναι κατηφορικος ανεβαινοντας, με υψομετρικη διαφορα μερικα εκατοστα! αν ηταν μαγνητικο πεδιο πως εξηγειται η συμπεριφορα του νερου? ασχετοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/17, 7:26 μ.μ.

    Συγνωμη φιλος,αν ο δρομος ειναι κατηφορικος ανεβαινοντας,προς τα που παει το νερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε αφού δεν έχετε πάει γιατί λέτε παπαριες?? Προκαλώ όποιον θέλει να έρθει να πάμε μαζί και μετά να το βουλώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε ανωνυμε, με τον τοπογραφο πατερα, εισαι βλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μην μαλώνετε ήμουν σήμερα εκεί 02/01/2022 και το νερό ανέβαινε προς τα επάνω, όπως επίσης και το αμάξι.
    Για αυτά τα λίγα μέτρα ..όσο ανεβαίνεις βάζεις ασυνείδητα δύναμη να περπατήσεις και συνειδητοποιείς ότι πρέπει να φρενάρεις αντί να βάλεις δύναμη.
    Είναι πρωτόγνωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/7/22, 9:11 μ.μ.

      Σαν φυσικός δν γίνεται αυτό θα σου πω. Είναι απλώς η κλίση του εδάφους είναι κατηφορίζοντας στη πραγματικοτητα. Απλά ψευδαίσθηση

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος22/6/23, 3:27 μ.μ.

    Βάλτε ένα αλφάδι πρώτα, για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails