ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

9/2/11

ΑΣΚΗΣΗ "ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ"


 
Παροχή επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχο πληθυσμό, στα πλαίσια των επιχειρήσεων υποστήριξης ειρήνης, ήταν το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης «ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ», που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “Κορομηλά” στην Αργυρούπολη Κιλκίς από την 71η Aερομεταφερόμενη Tαξιαρχία. Η άσκηση με θέμα τη διαχείριση κρίσεων σε τρίτες χώρες, όχι απαραίτητα στρατιωτικών, έλαβε χώρα στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Σχηματισμών Μάχης (Battle Groups) της Ε.Ε..
Σύσσωμη η στρατιωτική ιεραρχία, οι τοπικές αρχές και στρατιωτικοί εκπρόσωποι ξένων χωρών παρακολούθησαν μια άκρως επιτυχημένη αποστολή συνδυάζοντας καταστάσεις πρόληψης κρίσης, τρομοκρατικών επιθέσεων και καταστολής πλήθους.

Να σημειωθεί πως το στρατόπεδο “Κορομηλά” πρόκειται να μετατραπεί σε πρότυπο στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης και όχι ως κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών, ανακρίβειες τις οποίες «κάποιοι» μεταδίδουν.

Συνολικά η 71 Α/Μ ΤΑΞ συμμετέχει στη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ, στη Ταξιαρχία Νοτιανατολικής Ευρώπης (SEEBRIE) αλλά και στο Σχηματισμό Μάχης HELBROC, που συναποτελούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος. Ως Σχηματισμός Μάχης στα πλαίσια των Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης της ΕΕ μπορεί να φέρει σε πέρας ευρύ φάσμα αποστολών όπως επιχειρήσεις εκκένωσης πλήθους, παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτροπή σύγκρουσης, διαχωρισμό αντιμαχομένων πλευρών στο πλαίσιο κατευθύνσεων από την Ε.Ε. και το ΓΕΕΘΑ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails