ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/1/11

ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ.

"ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΠΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑ και αποφάσισε για τη διάθεση της βοήθειας" ..είναι η σωστή πρόταση. Χαίρομαι που συνδιαλλέγομαι με ανθρώπους που έχουν αναπτύξει τόσο ιδιαίτερες ικανότητες επικοινωνίας. Εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει να επκοινωνήσω με το δικό μου.. Εσύ φαντάζομαι θα μοιράζεστε και τις ίδιες απόψεις. Του κώλου.. Στον Δήμο έχουν καταλογιστεί πρόστιμα από την Πολεοδομία. Αυτό έγινε καθώς ο Δήμος δήλωσε ότι κάποιες επεμβάσεις που έγιναν στην παραλία του Δήμου , έγιναν από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου..Εάν λοιπόν οι παρεμβάσεις έγιναν καλώς κατελογίσθησαν τα πρόστιμα , εάν όχι κακώς.. Και αναφέρομαι , στο καλώς ή κακώς , μόνο σε ότι αφορά τη διοικητκή διαδικασία. Διότι εαν εξετάσουμε την ουσία , δαφοροποιείται και η κρίση περί κακού ή καλού. Ας αναφέρουμε τις παρεμβάσεις : ξύλινα πατώματα - ξύλινες ομπρέλες και ξύλινα στέγαστρα , σε χώρους καθορισμένους για την τοποθέτηση τέτοιων "κατασκευών". Γιατί ενώ είναι "καθορσμένοι" τότε υπήρξαν πρόστιμα ? (σε προλαβαίνω χε χε).. Διότι η διαδικασία αδειοδότησης , υφίσταται μόνο εγγράφως και όταν την ακολουθείς πέφτεις πάνω στο Ελληνικό Κράτος!!! Αποτελεί ολόκληρη έκθεση το "πώς" και το "γιατί" , αλλά επειδή ο γραφών πρίν πολλά χρόνια το επιχείρησε , σας δηλώνω ότι είναι σχεδόν αδύνατο.. Η πολεοδομία και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες , απλά ΔΕΝ λειτουργούν.. Αυτό αποτελεί νομιμοποίηση αυθαίρετων επεμβάσεων ? ΣΑΦΩΣ και ΟΧΙ...
Εαν είσασταν λοιπόν Δήμαρχος σε μια πόλη με 40khm παραλίας , στην οποία τεχνηέντως η Ελληνική Πολιτεία - συμπεριλαμβανομένων κάποιων φορέων τοπικής αυτοδίιοικησης- επθυμούν να την "θάψουν" τουριστικά , έτσι ώστε εν μελλοντικό χρόνο - λόγω της πλήρης απαξιοποίησης - να μπορέσουν να την καρπωθούν , και ταυτόχρονα έχεις νέους που αποδημούς εις Αθήνας εργαζομένοι για 600 ευρώ ,διαμένοντες στα υπόγεια της Κυψέλης.. θα ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ πάρα πολύ να κάνετε το έλάχιστο για αυτό τον τόπο ??? Πρίν 8 χρόνια , η εκόνα της παραλίας ήτο ερημική , την τελευταία χρονιά , βάση στοχείων συλλογικών φορέων της περιοχής , είχαμε 100% πληρότητα ακόμα και από Ιούλιο μήνα.. Τυχαίο ? .... Μη γελιέστε , γνωρίζουν οι ¨"κατοικούντες" πού και πόσο και εάν έχει παρανομήσει ο Δήμαρχος.. αλλά παράλληλα γνωρίζουν ότι τουλάχιστον με αυτόν έχουν και μια ευκαιρία.. Αυτά τα ολίγα..
 
Από το χρήστη Ανώνυμος στις ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ. Ο ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΣ" ΖΑΧΑΡΩ... στις 6:11 μμ

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/11, 9:35 μ.μ.

    Απόψεις του κ... έχουν αυτοί που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.Αυτοί που προσπαθούν να παραπληροφορήσουν το κοινό ώστε το κοινό να δώσει άφεση αμαρτιών στις παράνομες πράξεις ορισμένων επιτήδειων.Διαβάστε λοιπον την αλήθεια για τις καντίνες και για τα πρόστιμα:
    Οπως όλοι γνωρίζετε η παραλία της Ζαχάρως,ανήκει σητν Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.Η κτηματική αυτή υπηρεσία εδωσε στον Δήμο δικαίωμα να δώσει άδειες για καντίνες στην παραλία για την εξυπηρέτηση των λουομένων.
    Τι είναι όμως καντίνα?

    "Στις καντίνες σε παραλίες, χορηγείται άδεια από τους δήμους και δεν ξεπερνούν τα 25 τ.μ. Στους όρους ενοικίασης είναι και η απομάκρυνση τους μετά το τέλος της σεζόν μίσθωσης. Στις συγκεκριμένες καντίνες απαγορεύεται και οποιαδήποτε παρέμβαση η οποία αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον. Απαγορεύεται οποιαδήποτε σταθερή κατασκευή ή κτίσμα. Οι καντίνες πρέπει να είναι αυτοκινούμενες ή ρυμουλκούμενες με αριθμό πινακίδας, να μην είναι στερεά συνδεδεμένες με το έδαφος ώστε να μπορούν να μετακινηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Το μέγιστο πλάτος τους πρέπει να φτάνει περίπου τα 2,5 μ. και το μέγιστο μήκος περίπου τα 5 μ."

    Η πρώτη και σπουδαιότερη απορία που θα έχει κανείς είναι:Αυτές οι καντίνες ενοικιάστηκαν με διαφανείς διαδικασίες?Εγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός και δόθηκαν στον πλειοδότη?Ισως ναι.
    Εγινε όμως γνωστή η ημέρα και ώρα του πλειοδοτικού διαγωνισμού,ώστε να δοθεί ίση ευκαιρία σε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή?Μάλλον όχι.Οι αδειες καντινών δόθηκαν σε ¨ημέτερους" ανθρώπους προφανώς με το αζημίωτο.

    Αυτοί που "νοίκιασαν¨τις καντίνες δεν γνώριζαν ότι οποιαδήποτε κατασκευή θα κάνουν θα είναι παράνομη,θα διωχθούν από την πολεοδομία και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά?Και φυσικά θα το γνώριζαν και θα ήταν ασύμφορη η εκμετάλλευση των καντινών αν επιβαρυνόνταν με τα πρόστιμα αυτά.
    Επομένως για να προχωρήσουν στις παράνομες αυτές κατασκευές είχαν εκ των άνωθεν υπόσχεση η ότι δεν θα επιβαλόνταν πρόστιμα η ότι αν επιβαρυνόνταν με πρόστιμο δεν θα το πλήρωναν.Για αυτό και προχώρησαν.Κούφιες υποσχέσεις που μοιράζει με το τσουβάλι ο ¨ανωθεν¨.
    Οταν όμως το κράτος μέσω της πολεοδομίας επεβαλε πρόστιμα ύψους 865.748,93 ευρω ο ¨ανωθεν¨εκτέθηκε στους ιδοκτήτες και εριξε τα πρόστιμα στον Δήμο δηλώνοντας ψευδώς ότι οι παράνομες κατασκευές έγιναν από τον Δήμο.
    Αν αυτό δεν λέγεται κατάχραση του δημόσιου χρήματος και απιστία σε βάρος τους Δημοσίου,τότε πως λέγεται?
    Αυτό το υπέρογκο ποσό θα το πλήρωνε ο Δήμος.
    Εχετε φαντασθεί τι έργο στην Ζαχάρω θα γινόνταν με 865.748 ευρώ?
    Δεν έπρεπε η πολεοδομία να ρίξει τα πρόστιμα?
    Να κάνει η πολεοδομία εξαίρεση για την Ζαχάρω?
    Αν η πολεοδομία δεν έριχνε αυτά τα πρόστιμα,τότε ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα είχαν γεμίσει με παράνομες ξύλινες κατασκευές.
    Ολες οι παραλίες της Ελλάδας θα ήταν ένα ξέφραγο αμπέλι.
    Να αφήσουμε λοιπόν τα παραμύθια περί ανάπτυξης.
    Και οι καντίνες όπως λέει ο νόμος κάνουν τη δουλειά τους.Ο κόσμος έρχεται στην Ζαχάρω για τις παρθένες ακόμη παραλίες της.Ας αναπτυχθεί πρώτα τουριστικά όλη η περιοχή κατασκευάζοντας σύγχρονα καταλύματα φιλοξενίας των τουριστών και ας αφήσουν τις παραλίες ήσυχες.
    Νοιάζεστε πραγματικα΄για τα παιδιά των 600 ευρώ που ζουν στα υπόγεια της Κυψέλης η για την "κονόμα" κάποιων επιτήδειων..άνωθεν?
    Η τουριστική ανάπτυξη της Ζαχάρως μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατεί.Την νοοτροπία του ευκαιριακού πλουτισμού και της στενότητας της σκέψης.Πάνω από όλα χρειάζονται άτομα με ευρύ επιχειρηματικό μυαλό που να πιστεύουν στην δυνάτοτητα τουριστικής ανάπτυξης της Ζαχάρως.Χρειάζονται άτομα πάνω στο Δήμο που να διακατέχονται πραγματικά από αγάπη για τον τόπο τους,με γνώσεις και όχι άτομα που δεν ξέρουν να βάζουν την υπογραφή τους.Αυτοί σε συνεργασία με την πολιτεία θα είναι αρωγοί στα ατομα με επιχειρηματικά μυαλά που θα εκτελέσουν την τουριστική ανάπτυξη της ζαχάρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/11, 10:29 μ.μ.

    ΕΓΩ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟ( ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΗΛΕΙΑΣ)! ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΊΤΕ;ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ Γ.Γ!!!ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΟΥΤΕ Ο Γ.Γ,ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/11, 10:55 μ.μ.

    Mην τα βάζεις με ταn Bloger.O bloger δεν είναι ούτε νομικός,ούτε δημοσιογράφος,ούτε δικαστής,ούτε περιφερειάρχής.
    Μια είδηση κάπου είδε και την μετέφερε στο blog του.
    Το blog είναι προσωπικός ιστοχώρος που ο blogger αναρτάει ότι θέλει.Δεν δίνει λόγο σε κανέναν.Δεν είναι ειδησεογραφικός ιστοχώρος.Λόγο δίνει μόνο στην google η οποία μπορεί να τον τιμωρήσει αν παραβεί τους όρους χρήσης.
    Επομένως άσκοπη και άστοχη η επίθεση σου.
    Αντίθετα πρέπει να ευχαριστούμε τον blogger που επιτρέπει σχόλια και αναπτύσουμε τις απόψεις μας που προσφέρουν θετικά στο τόπο,άσχετα αν σε κάποιους αρέσουν οι όχι.
    Την επίθεση σου μπορείς να την κατευθύνεις στα επίσημα ειδησεογραφικά sites,όπως των εφημερίδων ΠΡΩΤΗ και ΠΑΤΡΙΣ που γράφουν "αναγούλες".Διάβασε το πρωτοσελίδο της χθεσινής Πατρίδας και θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/1/11, 7:03 μ.μ.

    Φίλε μου θα σου απαντήσω σε άλλο μύνημα σχετικά με τις καντίνες , αλλά το απόσπασμα σου -που παραθέτω πιο κάτω - θεωρώ ότι είναι η πεμτουσία του τι πρέπει να γίνει στη Ζαχάρω..
    "Η τουριστική ανάπτυξη της Ζαχάρως μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατεί.Την νοοτροπία του ευκαιριακού πλουτισμού και της στενότητας της σκέψης.Πάνω από όλα χρειάζονται άτομα με ευρύ επιχειρηματικό μυαλό που να πιστεύουν στην δυνάτοτητα τουριστικής ανάπτυξης της Ζαχάρως.Χρειάζονται άτομα πάνω στο Δήμο που να διακατέχονται πραγματικά από αγάπη για τον τόπο τους,με γνώσεις και όχι άτομα που δεν ξέρουν να βάζουν την υπογραφή τους.Αυτοί σε συνεργασία με την πολιτεία θα είναι αρωγοί στα ατομα με επιχειρηματικά μυαλά που θα εκτελέσουν την τουριστική ανάπτυξη της ζαχάρως. """!!!!!!!!!!

    Μακάρι οι διοικούντες να το διαβάσουν ..Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/1/11, 7:05 μ.μ.

    απλά επισημαίνω ότι το τόπο τους μερικές φορές τον αγαπούν -ίσως- και πιο πολύ οι "που δεν ξέρουν να βάζουν την υπογραφή τους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails