ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/11/10

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τις τελευταίες ώρες έχει χτυπήσει πολλούς χρήστες του Facebook ένας επικίνδυνος ιός που εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και απειλεί εκτός από τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Ο ιός αρχικά εμφανίζεται με τη μορφή μηνύματος και παραπέμπει τον κάθε χρήστη που το ανοίγει να μπει σ’ ένα link που η διεύθυνσή του είναι όμοια με αυτή που έχουν τα blogs.
Στη συνέχεια όμως αν ο χρήστης πατήσει στο link θα μεταφερθεί σ’ ένα άδειο site που και αυτό με τη σειρά του έχει ένα link από το οποίο μπορεί να κατεβάσει ένα υποτιθέμενο άλμπουμ με φωτογραφίες.

Στην πραγματικότητα το τελευταίο link είναι ένα αρχείο (.exe) το οποίο απενεργοποιεί το την προστασία (firewall) των windows και μετατρέπει τον υπολογιστή ή το κινητό, σε bot, δηλαδή σε μηχάνημα που στέλνει e-mails και μηνύματα στο Facebook σε διάφορες επαφές χωρίς ο χρήστης να το γνωρίζει.
Έτσι πολλοί από εσάς ίσως τις τελευταίες ώρες να έχετε δεχθεί τέτοια μηνύματα στο inbox σας στο Facebook από κάποιον φίλο που λένε "i got you a surprise ..." γι’ αυτό προσοχή και καλό θα είναι να τα σβήνετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails