ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

6/10/10

ΤΟ ΧΑΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ...ΜΥΡΩΔΑΤΟ

Βλέποντας χθες αργά το βράδυ κάποιον παλιό φίλο να υποφέρει από την πολυετή χρήση του "χασίς" αποφάσισα να πώ δυό λόγια και ίσως να συμφωνήσετε μερικοί μαζί μου.
Δεν θέλω να κρύβωμαι πίσω απο το δάκτυλο μου και να μην παραδεκτώ ότι υπάρχει σε αφθονία  ανάμεσα μας και επίσης να μήν αποδεκτώ ότι η πολύετής του χρήση οδηγεί τους νέους κυρίως σε δύσκολα "μονοπάτια" χωρίς εύκολο γυρισμό.
Επίσης είναι δύσκολο να μιλήσεις για τον τρόπο και την απόφαση που πέρνει κάποιος/α για να κάνει χρήση του "χασίς" αλλά εύκολο να πείς τι είναι αυτό και τι προκαλεί η συνεχόμενη χρήση του στον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι λοιπόν σας προτείνω να διαβάσετε τα ακολουθα και να έχετε την προσοχή σας .........

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ινδική κάνναβη είναι φυτό από το οποίο εξάγεται το χασίς -με τη ρητίνη που βγαίνει από την ανθισμένη κορυφή- και η μαριχουάνα -αποξηραμένα και τριμμένα φύλλα και άνθη-, τα οποία συνήθως καπνίζονται με πίπα ή σαν τσιγάρο.

Δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την οικιακή κάνναβη η οποία δίνει τις ίνες για τα υφάσματα κι έχει περιορισμένη ναρκωτική δράση. Το κάπνισμα κάνναβης προκαλεί αίσθημα χαλάρωσης, ευφορίας ή γέλιου, αν όμως το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση άγχους μπορεί να προκαλέσει πανικό, φοβία ή μανία καταδίωξης.
Σε δεύτερη φάση μειώνει τις αναστολές και την επιθετικότητα, αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, τροποποιεί την αντίληψη των ήχων και αυξάνει τις φαντασιώσεις, επίσης όμως μειώνει τη μνήμη και προκαλεί παραισθήσεις. Η παρατεταμένη χρήση μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, ανορεξία, αναιμία, ανικανότητα και βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

ουδέν σχόλιο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails