ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/10/11

Ντροπή. Δάσκαλε που δίδασκες...Η κυρία της φωτογραφίας ονομάζεται Πηνελόπη Παπαϊωάννου, και πιθανόν τόσο το όνομα όσο και η φυσιογνωμία της να μην «σημαίνει» κάτι σε πολλούς από εμάς. Και γιατί, άλλωστε, να «σημαίνει».
Η κυρία Πηνελόπη Παπαϊωάννου τα τελευταία χρόνια «λέει» ότι είναι αγιογράφος ενώ από το 1993 μέχρι το 2009 ήταν αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Και δεν «λέει» ψέματα αφού διατηρεί στην περιοχή του Νέου Κόσμου εργαστήριο αγιογραφίας - ζωγραφικής - κατασκευών με την επωνυμία «Χρυσοκοντυλιά», σε συγκεκριμένη διεύθυνση. Είναι, δηλαδή, και ελεύθερη επαγγελματίας εγνωσμένης αξίας, όπως προκύπτει από 11 εκθέσεις ζωγραφικής του παρελθόντος, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει εργολαβικά δουλειές και εκ των πραγμάτων έχει εισπράξεις.
Από αεροσυνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία (με τη γνωστή συνταγή με την οποία εξασφάλισε δουλειά και σύνταξη και ο σύντροφος Μιχάλης Καρχιμάκης, την εφαρμογή, δηλαδή, του νόμου 3717/2008 περί μεταφοράς υπαλλήλων της Ο.Α. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα), «βολεύτηκε» σε μια «νύχτα» και αυτή στο υπερτροφικό κράτος όπως άλλωστε καταγγέλλει το λαλίστατο στέλεχος της κυβέρνησης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η Πηνελόπη Παπαϊωάννου, με την κοινή υπουργική απόφαση 22080/510-2010 του υφυπουργού Εσωτερικών, του υφυπουργού Οικονομικών, καθώς και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βρίσκει δουλειά στο υπουργείο Εσωτερικών και, συγκεκριμένα, στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης. Η απασχόληση αφορά σύμβαση αορίστου χρόνου σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, όπως προβλέπει ο νόμος 3717/2008.
Η πρόσληψη της κυρίας Παπαϊωάννου δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, αριθμός 1782, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2010, σε ειδική λίστα με άλλα οκτώ ονόματα ενώ είναι προφανές πως έχει προσληφθεί νομότυπα εκμεταλλευόμενη ευνοϊκό «παράθυρο» του νόμου για εργασιακή τακτοποίηση.
Η κυρία Παπαϊωάννου όταν έφυγε από την Ο.Α πήρε εφ' άπαξ 50.000 ευρώ και τώρα θα έχει το δικαίωμα να πάρει ένα δεύτερο και βέβαια να απολαμβάνει τον μισθό της και μια καλή σύνταξη για τα. γηρατειά.
Ο κύριος της φωτογραφίας, θεωρώ, πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο σημερινός Υπουργός Υγείας ο οποίος διατέλεσε επίσης Υπουργός Εργασίας και θα μείνει στην Ιστορία για πολιτικά του «ατοπήματα», έχει κάνει πολλές βαρύγδουπες δηλώσεις, ενώ εσχάτως στράφηκε και εναντίον τριμελών και τετραμελών οικογενειών που ζουν με έναν μόνο μισθό και θα δείτε πιο κάτω γιατί το αναφέρω.
Είναι αυτός που πριν λίγες ημέρες, ως «εισαγγελέας» των πάντων και με την «ρητορική άνεση» που τον διακατέχει είπε πως «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες», με αποτέλεσμα να οργίσει και να συσπειρώσει εναντίον του το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Αλήθεια, ποιος, όμως, διορίζει ποιους στο δημόσιο;
Ο κ. Λοβέρδος, όμως, έχει αποκρύψει επιμελώς εδώ και ενάμιση χρόνο να αναφέρει ότι ανάμεσα στους οκνηρούς και τεμπέληδες, όπως υπονόησε, διορισμένους δημοσίους υπαλλήλους που «παρασιτούν» στην «καμπούρα» του ελληνικού λαού βρίσκεται και η. γυναίκα του. Καίσαρα, η αγαπημένη του σύζυγος!
Απλά, διότι η κυρία Παπαϊωάννου, εκτός από το δικαίωμα που έχει στην εργασία ως Ελληνίδα πολίτης, τυγχάνει να είναι η σύζυγος του κ. Λοβέρδου!
Ασφαλώς και η πρόσληψή της δεν θα ήταν κάτι περισσότερο από ένα «νόμιμο» ρουσφέτι με συγκεκριμένη αξία εάν δεν ήταν η σύζυγος του λαλίστατου Υπουργού και στην προκειμένη περίπτωση δεν κρίνεται το νόμιμο αλλά το ηθικό. Με άλλα λόγια, όπως άλλωστε έχω τονίσει και στο παρελθόν, «ότι νόμιμο, δεν είναι και απαραίτητα ηθικό»!
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ακόμα μια λεπτομέρεια που όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Στην οικογένεια Λοβέρδου μπαίνουν τρεις μισθοί την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι δεν έχουν να φάνε.
Ντροπή, δάσκαλε που δίδασκες.

1 σχόλιο:

 1. Φώτης Δημήτρουλας22/10/11, 2:03 π.μ.

  Αυτός ο κύριος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα της Κυβέρνησης (Διαμαντοπούλου και Ραγκούση) πριν από μια εβδομάδα, επεχείρησαν να εξαπατήσουν τους πολίτες ως δήθεν ομάδα, με ανόητες δηλώσεις, για να παραστήσουν κάτι διαφορετικό από την υπόλοιπη Κυβέρνηση.
  Το θέατρό τους όμως έμεινε χωρίς θεατές γιατί τους έκαψε ο Γιωργάκης κι ο Μόσιαλος, από τη χαρά τους. Νόμιζαν (όλοι μαζί, ο Γιωργάκης και οι τρεις ΛΑΓΟΙ) πως θα ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τέτοιες μαλακίες.

  / ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ - ΚΑΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ /
  1974 - Η Ελλάδα δεν πωλείται (ΠΑΣΟΚ)
  ...37 χρόνια μετά
  2011 - Η Ελλάδα ξεπουλιέται (Γιωργάκης)

  Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε λάθος που έλεγε πως "....το παιδί δεν μπορεί".
  Το παιδί ξέρει πολύ καλά τί κάνει: Έκανε το παπί τόσα χρόνια για να νομίζουμε πως δεν έχει χαβά για τίποτα.
  Το παλικαράκι όμως περίμενε τη σειρά του (ήταν σε εφεδρεία), μήπως και χρειαστεί:
  1. Να κάνει κάποιος μπάχαλο τη χώρα,
  ούτως ώστε
  2. Να κληθούν "οι σωτήρες" ΔΝΤ κτλ
  3. Να προετοιμάσουν μισθούς και συντάξεις σαν τα "κινέζικα μηνιάτικα των 50 ευρώ"
  4. Να έρθουν οι ...επενδυτές και να βρούν:
  " - ΤΖΑΜΠΑ ΧΕΡΙΑ - ΤΖΑΜΠΑ ΤΟΠΟ "

  ΔΙΟΤΙ Θα ξεζουμιστεί ο λαός και θα ξεπουληθεί η χώρα επειδή χρωστούν τις Μιχαλούς οι Κυβερνώντες που σπατάλησαν τα χρήματα του ασφαλιστικού συστήματος κλπ. (προσοχή: ο κόσμος δεν χρωστά τίποτα, απλώς μας τα αρπάζουν με τον ίδιο τρόπο που φορολογούσαν οι Τούρκοι τους ραγιάδες. Ούτε οι ραγιάδες χρώσταγαν).
  5...τι έχουμε να δούμε ...αν δεν ξεσηκωθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails