ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

26/1/11

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ  
 Απορριπτική ήταν πριν από λίγο η πρόταση του εισαγγελέα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου Γεωργίου Παντελή,  στην αίτηση αναίρεσης του ευρισκόμενου σε αργία λόγω της παραβατικότητάς του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου που εκδικάστηκε σήμερα με Νο 26.

Ο εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεση πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος του Πανταζή Χρονόπουλου .Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση (θεωρείται σχεδόν βέβαιο) τότε ο κ. Χρονόπουλος με βάση της ισχύουσα νομοθεσία κηρύσσεται έκπτωτος …  


Το ζήτημα είχε να κάνει  με τις παράνομες  προσλήψεων στο ΚΕΠ Ζαχάρως και τον διορισμό ημετέρων.

Ο κ. Χρονόπουλος   καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, με τις 1163/28.6.2006 και 125/25.2.2010 δικαστικές αποφάσεις αντίστοιχα.

 Για την πρώτη απόφαση έκανε προσφυγή στο Αρειο Πάγο ο οποίος με την 1977/2008 απόφασή του την απέρριψε και επικύρωσε την ποινή της φυλάκισης των οχτώ μηνών.

Για την δεύτερη καταδικαστική απόφαση η προσφυγή του συζητήθηκε σήμερα με την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα . Η απόφαση αναμένεται σε δύο περίπου μήνες.


Υπενθυμίζεται ότι :

Η ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την  262/2010 γνωμοδότηση της  αποφάσισε ότι εκτός της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος ο Χρονόπουλος  ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο για τις παράνομες προσλήψεις που έκανε στο τοπικό ΚΕΠ.

Ετσι τέθηκε σε αργία «για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στον δήμο, σε εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου 2 εδάφιο β.α του άρθρου 146 του Ν. 3463/ 2006», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Χρονόπουλος καταθέτει την υπ.αριθμ. 5910/12.7.2010 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της 16/7.7.2010 απόφασης του γενικού γραμματέα της Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου που τον έθεσε σε αργία. 

Αρχικά το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ με την 761/1.9.2010 απόφασή απέρριψε  ως αβάσιμη την αίτηση του  για την αναστολή της τιμωρίας του με αργία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ.

Τελικά το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ, αριθμ. 3687/2010 απόφασή του, απέρριψε οριστικά την προσφυγή του (5910/12.7.2010).

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/11, 2:50 μ.μ.

    den vlepo sxolia ti egine ta papagalakia kriftikan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/11, 2:54 μ.μ.

    Κλάνουν οι πεθαμένοι???

    χαχααχαχααχαχ

    Αυτό θα γίνει το νέο σλόγκαν στην Ζαχάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/1/11, 2:59 μ.μ.

    oi adidimarxoi pou ine kai de o kordotos zourtsanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/1/11, 3:03 μ.μ.

    Μάλλον πάνε για αυτοκτονία,αν έχουν λιγη τσίπα επάνω τους η για να κρυφτούν αν είναι ξετσίπωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/1/11, 4:09 μ.μ.

    Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΑΛΗ ΕΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΧΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ!!!Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ!!!ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ!!!ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ.ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ ΟΜΩΣ-ΜΠΑΤΣΟΣ ΗΤΑΝ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΤΟ ΚΑΒΑΛΗΣΕ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/1/11, 4:11 μ.μ.

    ΦΙΛΟΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΦαρμοζετε την παροιμια που λεει "ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ" οχι λοιπον να γινουν αντρες κ εκεινοι που μεχρι χθες εγλυφαν. Να εχετε στη σκεψη σας οτι ακομη και στον πολεμο οι νικητες σεβονται τον ητημενο. Σεβασμος φιλοι μου αξιζει στον πανταζη γιατι ειναι ο χαμενος.Ειναι μικρο χωριο η Ζαχαρω κ ξερουμε ποιος εγλυφε, ποιος εσκυβε, ποιος εξυπηρετηθηκε, ποιος τακτοποιηθηκε κλπ Οι φιλοι του απο αυριο θα ειναι οι χειροτεροι εχθροι του ..... ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/1/11, 6:44 μ.μ.

    Γιατί δεν λέει στους φίλους του Ο Πανταζής να κάνουν κάτι για αυτόν?
    Θαυμάστε έναν από τον φίλο του Πανταζή.
    Λέω έναν και όχι μία.Ξέρω τι λέω...

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/01/blog-post_451.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/1/11, 10:11 μ.μ.

    Ερωτηθείς από το iliatora.gr για το θέμα, ο Πανταζής Χρονόπουλος δήλωσε: "Tην απόφαση τη βγάζουν οι δικαστές και όχι οι γνωστοί κύκλοι, που ο λαός τους πήρε χαμπαρι και τους έστειλε σπίτι τους. Θα ήθελα να επισημάνω πως ακόμη και αν δεν γίνει τελικά δεκτή η αίτηση αναίρεσης, η αργία δεν ισχύει για τη νέα μου θητεία ως δήμαρχος Ζαχάρως."

    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ!!
    ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΕΙ...ΧΡΙΣΤΟ!!

    ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.ΤΟΝ ΛΥΠΑΜΑΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.
    ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΧΑΡΤΙΑ ΥΠΟΗΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΚΑΙ ΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΟΤΑΝ ΑΦΗΝΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ:
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΤΕΝΟΧΩΑΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΨΕΥΤΙΚΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ.
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?
    ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΡΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/1/11, 10:33 μ.μ.

    ΜΕΤΑ Κ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ; ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΑΣ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος27/1/11, 1:15 π.μ.

    '' Χρονόπουλος καταθέτει την υπ.αριθμ. 5910/12.7.2010 προσφυγή στο ΣτΕ κατά της 16/7.7.2010 απόφασης του γενικού γραμματέα της Δυτικής Ελλάδας Τάσου Αποστολόπουλου που τον έθεσε σε αργία...''
    ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ;ΜΗΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟ. ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ!!! Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ!!! ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Α' ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ Β' ΤΜΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΕΡΑΝ ΥΟΥ ΟΤΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΤΩΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails