ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

4/11/11

ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ...ΔΡΑΧΜΕΣ.


Και σε δραχμές ζητούν να προβλέπεται να πληρωθούντα συμβόλαια τους οι tour operator από τους ξενοδόχους των Χανίων σύμφωνα με ένα επιπλέον έγγραφο που στέλνουν τα διάφορα πρακτορεία με όσους επιχειρηματίες συνεργάζονται. Tην είδηση επιβεβαίωσε ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας ξενοδόχων Χανίων, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νέα Κρήτη.Τέτοιες ειδοποιήσεις έχουν φθάσει τους ξενοδόχους των Χανίων, από tour operator που τους καλούν να προσθέσουν στα συμβόλαια που έχουν υπογράψει και την αντίστοιχη αξία σε δραχμές.
Η εταιρεία TUI που κυρίως δραστηριοποιείται στα Χανιά αλλά και άλλες εταιρείες έχει έλθει σε επαφή με την Ένωση ξενοδόχων Χανίων ζητώντας του να ενημερώσει τα μέλη της για το επιπλέον αυτό θέμα.
Στην διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων με τους ξενοδόχους για την τουριστική περίοδο του 2012, θέλει να είναι κατοχυρωμένη για παν ενδεχόμενο, ακόμη και για έξοδο της χώρας απο το ευρώ, κάτι που σημαίνει αλλαγή νομίσματος και στην συγκεκριμένη περίπτωση επιστροφή στη δραχμή.
Σύμφωνα με στέλεχος της tui πρόκειται ουσιαστικά για τα «ψηλά γράμματα» των συμβολαίων που ασφαλίζουν επί της ουσίας τις εταιρείες που υπογράφουν συμβόλαια σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος όπως φυσική καταστροφή , αλλαγή νομίσματος και άλλες αιτίες.
Σύμφωνα με την ιδία πηγή τα ψηλά γράμματα των συμβολαίων ισχύουν και για άλλες χώρες όπως είναι η Πορτογαλία και η Ισπανία.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Δ.Σ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδοςη ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου, καθώςτέτοιου είδους ειδοποιήσεις έχουν λάβει και ξενοδόχοι εκτός από τα Χανιά, στη Σάμο και τη Ρόδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails