ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

24/5/11

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΙΩΝ Η' ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ;;;;;


Ήταν κάποτε σταφίδα, έγινε ελαιώνας και τώρα ξαναφυτεύουν αμπέλια.
Η μοίρα των καλλιεργητών είναι ένας ατελείωτος κύκλος που ποτέ δεν σταματά.
Στην περιοχή "Ρέμα" κοντά στα γεφύρια του Ανηλίου, από ότι μας είπαν, ο παραγωγός αποφάσισε να αλλάξει την καλλιέργεια του χωραφιού του. Συγκεκριμένα 60 περίπου ελαιόδενδρα έγιναν ξύλα για το τζάκι και στην θέση τους θα φυτευτεί αμπέλι για επιτραπέζια σταφύλια.
"Ο κύβος ερρίφθη" πριν απο 10 μέρες και αν πετύχει η κίνηση αυτή τότε θα έχουμε να δούμε σιγά-σιγά αλλαγές στις καλλιέργειες των σημερινών παραγωγών, όπου οι νέες απαιτήσεις της αγοράς θα επιφέρουν ίσως και το τέλος της μονοκαλλιέργειας της ελιάς.
Αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα και αν υπάρχει επιδότηση για αλλαγή καλλιέργειας ας μας ενημερώσει με email.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/5/11, 8:20 π.μ.

    Επιδότηση;;;;;;;;;;;;;

    Δηλαδή θα κρατήσει πάλι από τον μισθό μου ή από το καφέ μου για να βγάλει λεφτά κάποιος από μια επιχειρηματική του ενέργεια;;;;

    Δεν τέλειωσαν αυτά; Δεν πα να σπείρει και λουλάκι, εμένα τι με νοιάζει; Αν το προϊόν του είναι καλό, τότε, ναι, θα το προτιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/5/11, 8:33 π.μ.

    Καμμιά επιδότηση. Αντίθετα πολλά χρήματα για να στηθεί όπως πρέπει ,και μπόλικη αισιοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ24/5/11, 9:51 π.μ.

    To πρόγραμμα "Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα" νόμίζω ότι προβλέπει και νέες φυτεύσεις αμπελώνων με δικαιώματα από το Εθνικό Αποθεματικό.
    Ας ρωτήσει ο ενδιαφερόμενος την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί νομίζω ότι οι αιτήσεις ήταν μέχρι τις 15 Μαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/11, 1:48 μ.μ.

    Γιατί αυτά τα προγράμματα "Αναδιάρθρωση και μετατροπή αμπελουργικών εκτάσεων στην Ελλάδα" νόμίζω ότι προβλέπει και νέες φυτεύσεις αμπελώνων με δικαιώματα από το Εθνικό Αποθεματικό δεν ανακοινώνονται στόν κάθε δήμο ή στό κάθε κοινοτικό διαμέρισμα για να τα έχει υπόψιν του ο κάθε ενδιαφερόμενος. Αλήθεια μου κάνει εντύπωση σκεπτόμενος τις κουβέντες των πολιτικών μας ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ! υπάρχει Εθνικό Αποθεματικό; Μακάρι να πετύχει η καλλιέργεια του Δημήτρη,του εύχομαι καλή επιτυχία, Μακάρι να επιστρέψουν οι Κακοβατίτες στόν τόπο τους και να ασχοληθούν με τίς περιουσίες των που τίς έχουν δώσει σε ΞΕΝΟΥΣ και ΑΥΤΟΙ απολαμβάνουν τό καφεδάκι τους. Ας ξαναθυμηθούμε τα παλιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/5/11, 2:09 μ.μ.

    ετοιμάστε καμια νέα δουλειά γιατι αλβανοί κ βούλγαροι έμειναν απο μεροκάματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/5/11, 2:18 μ.μ.

    Μια σοφή κουβέντα που χρησιμοποιούσαν οι γονείς μας λέει ''ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ'' Σκέψου λίγο φίλε (Ανώνυμε 24/5/11 2:09 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/5/11, 2:26 μ.μ.

    αν εννοείς οτι θα φύγουν σε πληροφορώ απ αυτούς που υπάρχουν ζαχάρω αν θα φύγει το 10% είναι ζήτημα,αντιθέτως αυτό που βλέπω είναι οτι έλληνες αφήνουν την χώρα περισότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/5/11, 2:48 μ.μ.

    ΑΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. ΟΙ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ , ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!!!! ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΡΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ. ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!!! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΕΣ. ΝΤΡΟΠΉ ΜΑΣ ,ΝΤΡΟΠΉ ΜΑΣ ,ΝΤΡΟΠΉ ΜΑΣ ,ΝΤΡΟΠΉ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails