ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

11/5/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ. ΑΓΡΑΠΙΔΑ

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ   ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ  ΚΑΪΑΦΑ

Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που μας  απασχολεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Μετά την πάροδο πολλών δεκαετιών οι λουτροπόλεις έχουν μετατραπεί σε γερουντοπόλεις παραδοσιακής πελατείας, εμφανίζοντας σημάδια παρακμής. Αντίθετα σε άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις αποτελούν πηγή πλούτου με εκατομμύρια επισκέπτες. Η λειτουργία  των Ιαματικών πηγών εποπτεύεται από τον Ε.Ο.Τ. μετά  τον Ν. 3498-24/10/2006.. Ωστόσο η απάντηση στην στρατηγική της αξιοποίησης των Ιαματικών λουτρών δεν έχει δοθεί.
Μέχρι σήμερα πολλές από τις  λουτροπόλεις λειτουργούν ως Δημοτικές επιχειρήσεις, και τα αποτελέσματα σε μερικές περιπτώσεις είναι ικανοποιητικά ,ενώ σε άλλες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν παρά πολλά προβλήματα και λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Ο Καϊάφας, όπως και άλλες λουτροπόλεις υπάγονται στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. (Ε.Τ.Α, Α.Ε), χωρίς να έχει σχεδιασθεί μέχρι  σήμερα ένα νέο πρότυπο αξιοποίησης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 
Στην Ευρώπη τα λουτρά υπάγονται κατά βάση στον Δήμο ή την Περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων υποδομής. Οι λοιπές υποδομές όπως είναι οι τουριστικές εγκαταστάσεις υπάγονται σε ιδιώτες.. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιταλία που δέχεται 20 εκατ. Επισκέπτες, ενώ στην Ελλάδα μόλις φθάνουν τα 2 εκατ.

ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Είναι γεγονός ότι στο Βέλγιο αναπτύχθηκε το πρώτο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού (SPAS). Τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού μπορούν να λειτουργήσουν και ως Κέντρα Τουρισμού Υγείας εάν εξοπλιστούν και με εγκαταστάσεις αναψυχής άθλησης και ξεκούρασης. Ο τουρισμός υγείας περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που έχουν σχέση με την υγεία, τον Ιατρικό έλεγχο, την ειδική διαιτητική, την ψυχοθεραπεία, την κινησιοθεραπεία  Έτσι οι εγκαταστάσεις των λουτρουπόλεων εμπλουτίζονται και με άλλες δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές) και αναδεικνύονται ως κέντρα μακράς παραμονής για όλες τις Ηλικίες όπως στην Κεντρική Ευρώπη.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Είναι γεγονός ότι απαιτείται ένα νέο ολοκληρωμένο Μεσογειακό Πρότυπο ανάδειξης και αναβάθμισης των λουτροπόλεων  όπως είναι ο Καϊάφας, μέσα από την διαδικασία της ενεργοποίησης και της  συμμετοχής  των πολιτών και των εμπορικών η άλλων  φορέων. Τα οφέλη για την τοπική οικονομία θα είναι πολλά, ενώ ταυτόχρονα θα τονωθεί η τοπική απασχόληση.
Τη στιγμή αυτή ωστόσο προέχει η έναρξη της λειτουργίας των Ιαματικών λουτρών, και η άμεση πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων, έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία και η τοπική απασχόλη

Κωνσταντίνος Αγραπιδάς
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολιτευσης 
Πρόεδρος  Συλλόγου Περιβάλλοντος Ζαχάρως



5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/5/11, 10:54 μ.μ.

    ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΙΛΗΣΕ????
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΣ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ;
    Ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΣΦΕΤΕΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/11, 11:23 μ.μ.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΤΗΝ ΠΗΓΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ, ΤΗΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΜΑΡΤΟΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/11, 10:35 π.μ.

    ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΚΛΟΓΕΣ. Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ;
    ΟΠΟΙΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΑΠΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/5/11, 8:44 μ.μ.

    γερα Κώστα συνεχισε η δημαρχια σου ανήκει την επομενη τετραετια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/5/11, 10:33 π.μ.

    ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ; ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ; ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ;
    ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟΣ....
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕ ΑΓΡΑΠΙΔΑ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΙΑΦΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails