ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/4/11

SOS για Κυπαρισσιακό κόλπο!!!

Στο ''μάτι'' φαίνεται πως έχουν βάλει την Δυτική Μεσσηνία πολλοί εργολάβοι και μεγαλοεπιχειρηματίες! Μετά την περιοχή της Γιάλοβας της Πύλου και την κατασκευή της ΠΟΤΑ σειρά φαίνεται πως έχει η ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας μέχρι την Ελαία! Αυτή την φορά η ''ανάπτυξη'' πάει να βάλει το χέρι της στο πευκόδασος της Ελαίας! Το σχέδιο της καταστροφής προβλέπει 50 πολυτελές κατοικίες μέσα στο δάσος απο το χωριό Αη Γιαννάκη μέχρι την Ελαία κατα μήκος της ακτογραμής!
Να σημειώσουμε οτί το συγκεκριμένο πευκόδασος είνα ένα απο τα μοναδικά (αν όχι το μοναδικό) της Μεσογείου στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων. Η αμουδιά της περιοχής με τις αμοθίνες της είναι ο δεύτερος σημαντικότερος τόπος ωοτοκύας της χελώνας καρέτα-καρέτα μετά τον κόλπο του Λαγανά! Αντ' αυτού ο
  Δήμος Τριφυλίας ανοίγει δρόμους μέσα στο δάσος κόβοντας δέντρα και χρησιμοποιόντας άμμο απο της αμοθίνες του αιγιαλού, και σαν να μην έφτανε αυτό διαπιστώθηκε οτί η άμμος απο τις αμοθίνες χρησιμοποιείται για την κατασκευή των πολυτελών κατοικιών!
Αυτη την φορά δεν θα πρέπει να αφήσει κανένας κάτοικος να αλλωθεί η περιοχή απο την λεγόμενη ''ανάπτυξη''!
Το πευκόδασος της Ελαίας θα παραμείνει ως έχει!
Αλλιώς το Ιόνιο είναι αρκετά βαθύ και χωράει όλα τα μηχανήματα και τις πολυτελές κατοικίες!!!

1 σχόλιο:

  1. Με τη βοήθεια του Πανταζή θα έκαναν αρχή από τη Ζαχάρω. Ευτυχώς βρέθηκε ο Αγραπιδάς αλλιώς θα πέρναγε ο δρόμος και τα λαμόγια πάνω από τις ζωές μας.
    Είναι ο Αγραπιδάς που τώρα βρίζετε.
    Θα μου πεις ότι και ο Τρικούπης έχασε από το Γουλιμή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails