ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

20/4/11

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα,   19 Απριλίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόταση για την διοργάνωση μόνιμου διεθνούς τουρνουά πάλης στην Αρχαία Ολυμπία, με την συμμετοχή αθλητών από 20 διαφορετικές χώρες, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στην Πάτρα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα.

Ο κ. Θάνος επεσήμανε ότι σκοπός της Ομοσπονδίας είναι η θεσμοθέτηση ενός Διεθνούς Τουρνουά υψηλού επιπέδου, με την συμμετοχή των καλυτέρων αθλητών πάλης από 20 χώρες, με τόπο φιλοξενίας την κοιτίδα του Ολυμπισμού. Παράλληλα, όπως τόνισε, πέραν του τουρνουά την ίδια περίοδο θα μπορούν να φιλοξενούνται στην Αρχαία Ολυμπία και άλλες εκδηλώσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Τόσο ο κ. Κατσιφάρας όσο και ο κ. Καφύρας ευχαρίστησαν τον κ. Θάνο και τους συνεργάτες του για την πρόταση που τους κατέθεσαν και υπογράμμισαν ότι, παρά την δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έρχεται να αναδείξει την Αρχαία Ολυμπία και να δώσει διεθνή προβολή στην περιοχή. Για τον λόγο αυτό θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες διευκόλυνσης της Ομοσπονδίας Πάλης και θα αναζητηθούν τρόποι ώστε η Περιφέρεια να τεθεί συνδιοργανωτής του Διεθνούς Τουρνουά.

«Επιθυμία μας είναι, μέσω του τουρνουά, να αναδείξουμε το άθλημα των Ολυμπιονικών και παράλληλα να προσελκύσουμε νέους αθλητές στο άθλημα αλλά και φιλάθλους απ’ όλο τον κόσμο», σημείωσε ο κ. Θάνος. Προσθέτοντας ότι ο σχεδιασμός της Ομοσπονδίας αναφέρεται σε ένα Διεθνές Τουρνουά, με μόνιμο χαρακτήρα, που θα φιλοξενείται κάθε χρόνο στην Αρχαία Ολυμπία.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πάλης Ξενοφώντας Αθανασίου και η 4η Ολυμπιονίκης Πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας Σταυρούλα Ζυγούρη.  

1 σχόλιο:

 1. Κακόβατος20/4/11, 11:45 μ.μ.

  Τουρνουά πάλης μέ Αλεξανδρόπουλο και Αποστολόπουλο.

  Μετά το πέρας των ιδιωτικών επιστολών μεταξύ των ΔΥΟ, επειδή δεν βγήκε συμπέρασμα αν ο Πανταζής είναι Δήμαρχος εν ενεργεία ή Δήμαρχος σε αργία, πήραμε εαπόφαση να γίνει αγώνς πάλης με Αποστολόπουλο - Αλεξανδρόπουλο.
  Αν κερδίσει ο Αποστολόπουλος, ο Πανταζής είναι Δήμαρχος εν ενεγεία.
  Αν κερδίσει ο Αλεξανδρόπουλος, ο Πανταζής θα είναι πάλι Δήμαρχος εν ενεργεία.

  -Καλά ρε μάγκες, και γιατί θα γίνει ο αγώνας αφού το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο;
  -Γιατί και οι δύο τόσον καιρό έπαιζαν τον παπά! Ήξεραν το αποτέλεσμα και μας δούλευαν. Ο ένας για να καλύψει τα λάθη του και ο άλλος για να καλύψει τον σύντροφό του.

  Να γιατί η Ελλάδα πήγε κατά Διαβόλου μεριά.

  Κάτω όλοι αυτοί οι τύποι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails