ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

23/4/11

ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή προέρχονται από τα Ευαγγέλια και τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα πρωτεία ανήκουν στη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και οι υπόλοιπες ημέρες έχουν"δανείσει" την γλώσσα μας με αρκετές εκφράσεις.


"Ιδού ο Νυμφίος έρχεται".Το χρησιμοποιούμε για να αναγγείλουμε την άφιξη κάποιου, συχνά και με ειρωνική διάθεση.

"Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".Προέρχεται από τη φράση "Απόδοτε ουν τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Τη φράση αυτή την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να δείξουμε οτι πρέπει να υπακούμε στο κράτος ή να δίνουμε στον καθένα ότι του οφείλουμε.

"Γραμματείς και Φαρισαίοι".Το σωστό είναι "Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί" αλλά η φράση χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει ομάδες ανάξιων ανθρώπων που κατέχουν θέσεις εξουσίας.

"Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή".Την φράση αυτή τη λέμε και μεταφορικά και κυριολεκτικά για να περιγράψουμε τις πράξεις μίας γυναίκας.

"Τριάντα αργύρια".Η φράση αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά ακούγεται για πρώτη φορά στο κατά Ματθαίον της Μεγάλης Τετάρτης. Χρησιμοποιείται για να περιγράψει την προδοσία με αντάλλαγμα.

"Πριν αλέκτωρ λαλήσει".Από τη φράση του Ιησού "Ου φωνήσει σήμερον αλέκτωρ πριν ή τρις απαρνήση μη ειδέναι με", που προαναγγέλλει την άρνηση του Πέτρου. Στην καθημερινότητά μας αναφερόμαστε με αυτήν σε κάτι που πιστεύουμε ότι θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.

"Λάβετε, Φάγετε".Η προτροπή που ακούγεται στην πρώτη θεία Ευχαριστία και χρησιμοποιείται με ανάλογο τρόπο.

"Συ είπας". Σημαίνει "εσύ το είπες" και χρησιμοποιείται κυριολεκτικά. Την φράση την ακούμε πολλές φορές να την επαναλαμβάνει ο Ιησούς.

"Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις".Από το "Πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα αποθανούνται" και σημαίνει πως ό,τι δίνεις παίρνεις.

"Από τον Άννα στον Καϊάφα"Η σωστή φράση είναι "Απέστειλε αυτόν ο Άννας δεδεμένον προς Καϊάφαν". Την χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά όταν γινόμαστε "μπαλάκι" από τον έναν "υπεύθυνο"στον άλλο, για να εξυπηρετηθούμε.

"Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του"Συνήθως χρησιμοποιείται όταν κάποιος διεκδικεί με πάθος το δίκιο του. Την ακούμε και ως"σκίζει τα ρούχα του", αλλά συχνά έχει και ειρωνικό χαρακτήρα που τονίζει την υπερβολική αντίδραση κάποιου που υποκρίνεται τον αδικημένο.

"Αγαπάτε αλλήλους"Από τη φράση-προτροπή του Ιησού για ενότητα και αγάπη μεταξύ των μαθητών και κατ’ επέκταση όλων των ανθρώπων : "Εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους"

"Ήγγικεν η ώρα"Το λέμε όταν φτάνει μια μεγάλη στιγμή, εμπενυσμένο από το «άγωμεν, ήγγικεν η ώρα και ο υιός του ανθρώπου παραδίδοται, ίνα δοξασθή...", που είπε ο Ιησούς.

"Επί ξύλου κρεμάμενος"Η φράση χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δύσκολη θέση που βρίσκεται κάποιος όταν δεν υπάρχει κανείς και τίποτα να τον βοηθήσει. Προφανώς συνδέεται με την αντίστοιχη θέση του Ιησού πάνω στο Σταυρό.

"Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"Σημαίνει "δεν ξέρουν τι κάνουν" και προέρχεται από τη μεγαλοσύνη του Ιησού τη στιγμή που οι άνθρωποι τον σταύρωναν! Εκείνος νιώθοντας την ανάγκη να τους υπερασπιστεί είπε τη φράση αυτή στον Πατέρα Του!

"Μνήσθητί μου Κύριε"Από τις πιο συνηθισμένες εκφράσεις. Ακούστηκε από τον ληστή που ήταν δεξιά Του Κυρίου. Την λέμε όταν μας συμβαίνει κάτι τρομακτικό, όταν αγανακτούμε ή όταν ξαφνιαζόμαστε!

"Τετέλεσται"Σημαίνει " ήρθε το τέλος" και ήταν η τελευταία φράση του Ιησού, πάνω στο σταυρό.

"Ανάστα ο Κύριος".Με αυτήν αναφερόμαστε στην μεγάλη φασαρία. Προφανώς συνδέεται με τις θορυβώδεις εκδηλώσεις της Ανάστασης σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

"Και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων", "Ειρήνη Ημίν", ΆπιστοςΘωμάς.Και οι τρεις εκφράσεις προκύπτουν από την δυσπιστία του Αποστόλου Θωμά να δεχτεί την Ανάσταση του Κυρίου. Η πρώτη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τις χειροπιαστές αποδείξεις αλλά και την αλήθεια ενός γεγονότος. Το "ειρήνη ημίν", το λέμε για να επαναφέρουμε την ηρεμία μετά από μία ένταση και ο "άπιστος Θωμάς" περιγράφει τους ανθρώπους που αρνούνται να πιστέψουν σε κάτι, ακόμη κι αν πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια τους!


Το διαβάσαμε από το: Φράσεις της Μεγάλης Εβδομάδας, στην καθημερινότητά μας! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/04/blog-post_7603.html#ixzz1KIJ4D1uW

19 σχόλια:

  1. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ23/4/11, 8:16 π.μ.

    χαχαχαχαχα
    Βρε αμαρτολέ,βαλτός είσαι?Οι περισσότερες από τις παραπάνω φράσεις πάνε γάντι για τον Πανταζή και τους Ζαχαραίους.Κοίτα:

    "Ιδού ο Νυμφίος έρχεται": Η διαπιστωτική της έκπτωσης,

    "Μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις": Ας πρόσεχε ο Πανταζής και να μην καταδικαζόνταν.

    "Από τον Άννα στον Καϊάφα":Εκανε το χαρτί για την αργία του Πανταζή από τους δύο προηγούμενους περιφερειάρχες.

    "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".Αυτό να το πείς στον Πανταζή που δεν υπακούει στο κράτος που τον θέλει σε αργία.

    "Τριάντα αργύρια":Για αυτά ψηφίζουν τον Πανταζή οι περισσότεροι.

    "Πριν αλέκτωρ λαλήσει":Θα έχει εκπέσει.

    "Λάβετε, Φάγετε": Οσο ακόμη κυβερνούν τον Δήμο.

    "Συ είπας": Οτι ο Πανταζής είναι Δήμαρχος.

    "Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του":Ο Πανταζής ότι άδικα τον έθεσαν σε αργία.

    "Αγαπάτε αλλήλους":Προς τον Μπούσμπουρα όταν χαστούκισε τον Δημήτρουλα.

    "Ήγγικεν η ώρα":Που θα πάει φυλακή ο Πανταζής γιατί έριξε στον Δήμο τα πρόστιμα των καντινών.

    "Επί ξύλου κρεμάμενος: Ο Πανταζής για τις τόσες δίκες που έχει.

    "Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι": Οι Ζαχαραίοι που ψήφισαν τον Πανταζή.

    "Μνήσθητί μου Κύριε":Θα πεί ο Πανταζής όταν δεί το χαρτί της έκπτωσης.

    "Τετέλεσται":Από Δήμαρχος ο Πανταζής.

    "Ανάστα ο Κύριος";προβλέπω να κάνει ο Πανταζής την Ζαχάρω,αρνούμενος να αποδεχθεί την έκπτωση.

    "Και βάλω τον δάκτυλόν μου εις τον τύπον των ήλων":Οταν δούν την διαπιτωτική πράξη της έκπτωσης τότε θα πεισθούν οι Ζαχαραίοι ότι ο Πανταζής μας τελείωσε.

    χαχαχαχαχαχα
    Είδες αμαρτολέ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕΤΑ ΕΝΑ ΚΑΛΑΜΙ.

    ΤΗΝ ΟΛ’ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΕ
    ΣΑΝ ΛΕΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
    ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ‘ Τ’ΑΞΙΖΕΤΕ
    ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ
    ΓΕΛΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΥΡΤΕΣ
    ΜΟΥΝΤΖΩΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ


    ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ
    ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΑ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΚΟΚΚΟΡΕΥΕΣΤΕ
    Τ’ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ
    ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΡΟΧΑΛΑ
    ΣΕΙΣ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ;


    ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΛΕΤΕ
    ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΙΣ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ
    ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ;
    ΜΥΑΛΟ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ
    ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;



    ΚΟΙΤΩ ΠΟΥ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ΣΑΝ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΓΑΛΟΙ
    ΚΑΙ ΕΜΕΤΟ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΝΑ ΚΑΝΩ ’ΤΙ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ
    ΝΑ ΛΕΝ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ
    ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.

    Ο ΔΗΜΟΣ ΣΩΖΕΤ΄ ΑΧΡΗΣΤΟΙ
    ΑΝ ΦΥΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕ
    ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ
    ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝ’ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΗ
    Η ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ
    ΤΟ ΔΗΜΟ Ν’ΑΝΟΡΘΩΣΕΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/4/11, 8:11 μ.μ.

    θέλετε δεν θελετε να το παραδεχτείτε, οι περισσότεροι που στρέφονται με μένος κατά του Πανταζή είναι επιπέδου Καλλικράτη και Σχίζα, όπως το επίπεδο αυτό φαίνεται και από τις αωτέρω αναρτήσεις. Ευτυχώς ο κόσμος ξέρει να επιλέγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ23/4/11, 8:42 μ.μ.

    Αυτό ακριβώς έπρεπε να σε προβληματίζει:
    Πως είναι δυνατόν άνθρωποι επίπέδου Καλλικράτη και Σχίζα να είναι εναντίον του Πανταζή και εγώ να είμαι μαζί του και να τον λιβανίζω.
    Βέβαια είναι μεγάλο λάθος να γράφεις ότι στρεφόμαστε και μάλλιστα με μένος εναντίον του Πανταζή.Εμένα,τουλάχιστον,σαν κοινός πολίτης ο Πανταζής δεν με ενόχλησε πουθενά.Σαν δημόσιο πρόσωπο όμως με έβλαψε με τις παραβάσεις καθήκοντος,για τις οποίες καταδικάτηκε και τον εθεσαν σε αργία και σε έκπτωση.
    Κάποιος που παραβαίνει το καθήκον του βλάπτει το δημόσιο συμφέρον,επομένως και το δικό μου.

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/4/11, 9:13 μ.μ.

    έλεος με τη υποκρισία
    κανείς ποτέ δε κατηγόρησε τον Πανταζή για κακοδιαχείριση κλπ
    πάντα ήαν ελεγχόμενος από παντού για κάθε του κίνηση
    προσέλαβε στα ΚΕΠ υπαλλήλους υποτίθεται παράνομα (χωρίς καμία ζημία του Δήμου γιατί θα έπαιρνε υπαλληλους έτσι κι αλλιώς)που δε είχαν πτυχίο αλλά ο νόμος δεν απαιτούσε πτυχίο (μόνο η εγκύκλιος) και μάλιστα κρίθηκε η εγκύκλιος ότι δεν θα έπρεπε να εφαρμοστεί αργοτερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και ο υπουργός Εσωτερικώ είχε παρέμβει υπέρ του Πανταζή και έλεγε ότι οι προσλήψεις είναι νόμιμες. υποκριτές. αυτό το ελάχιστο σας πείραξε εώ αλλού σε άλλους δήμους και αλλού γίνονται σημεία και τέρατα. υποκριτές. κατηγορείται ότι εκμισθωσε παράνομα και καντίνες ενώ κανείς δεν είχε παραπονεθεί και όλοι πηγαίναμε στις καντίνες και τις απολαμβάναμε όλοι, ήρθαν τουρίστες κλπ και ο δήμος είχε και έσοδα. υποκριτές. όσο για τις καντίνεςκαι πριν τον Πανταζή δεν βεβαίωνε ο Μένης ότι τις είχε φτιάξει ο δήμος; δεν υπήρχαν και πριν τον Πανταζή; υποκριτές. γιατί δεν λέτε για τις αργίες των Μπούσμπουρα κλπ ; αφήστε τα παραμύθια ότι ανακλήθηκαν, γιατί επιβλήθηκαν μέσα Δεκεμβρίου και διήρκεσαν έως τέλος Δεκμεβρίουπου τελείωνε και η θητεία τους . υποκριτές, γιατί δε λέτε για την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου στον Πανταζή; για την ξεφτίλα όσων των βρίζουν; υποκριτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/4/11, 9:19 μ.μ.

    εδώ βουλιάζει η Ελλάδα από τα σκάνδαλα, τις μίζες, ζήμενς, υποβρύχια, κλπ. και δεν τιμωρείται κανείς. υποκριτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/4/11, 9:25 μ.μ.

    ξεφτίλα όσων των βρίζουν εννοώ με την παταγώδη αποτυχία τους και την αποδοκιμασία του κόσμου σε αυτούς στις εκλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ23/4/11, 10:17 μ.μ.

    Αφού δεν έκανε τίποτε το μεμπτό,τότε γιατί τόσες καταδίκες?
    Τρελλάθηκαν οι δικαστές και δεν ξέρουν τι κάνουν?
    Οι Αεροπαγίτες,τα νομικά συμβούλια του κράτους,το συμβούλιο της επικρατείας που δεν του ανέστειλε την αργία γιατί διαπίστωσε ότι καλώς τέθηκε σε αργία γιατί ζημίωσε οικονομικά τον Δήμο,είναι όλοι άχρηστοι και ο Πανταζής είναι η αθώα περιστερά που τον κατεδίκασαν άδικα?
    Αν το πιτεύεις αυτό τότε είσαι εσύ ο υποκριτής γιατί υποκρίνεσαι ότι τάχα σε ενδιαφέρει το καλό του Δήμου,όταν η δικαιοσύνη διαπιστώνει ότι βλάπτεται ο Δήμος και οι δημότες ,για αυτό και τον καταδικάζει.Πως είναι δυνατόν να υπάρχει καταδίκη όταν δεν υπάρχει βλάβη σε κάποιον η κάποιους?
    Οι προσλήψεις στα ΚΕΠ ήταν παράνομες.Υπήρχε οικονομική ζημία στον Δήμο για αυτό και τέθηκε σε αργία.Την οικονομική ζημία στον Δήμο την διαπίστωσε η αφρόκρεμα των δικαστών.Το νομικό συμβούλιο του κράτους,το συμβούλιο της επικρατείας και ο Αρειος Πάγος.Και η οικονομική ζημία στον δήμο προκύπτει από το γεγονός ότι πληρώθηκαν άτομα που δεν είχαν τα προσόντα της πρόσληψης.Ενώ το υπουργείο υγείας προκηρύσσει για το νοσοκομείο της Κρέστενας πρόσληψη για θέση Καρδιολόγου,ο διοικητής του νοσοκομείου προσλαμβάνει στην θέση του νοσοκόμο που γνωρίζει από την εμπειρία του λίγο καρδιολογικά και πληρώνεται και από πάνω.Βρε είμαστε καλά η να βάλω τις φωνές?Θα μας πείς και απο πάνω υποκριτές εσύ ο αρχιερέας της υποκρισίας όταν λες τέτοια πράγματα?
    Γράφεις ότι τα ίδια γίνονται και σε άλλους Δήμους.Δηλαδή εννοείς ότι γίνονται και σε άλλους δήμους αυτές οι παραβάσεις τους πάνε για τα ίδια παραπτώματα στα δικαστήρια και αθωώνονται από την δικαιοσύνη?Για πες μας ένα Δήμο?
    Δηλαδή οι Ελληνική Δικαιοσύνη έχει βάλει στο μάτι μόνο τον Πανταζή?
    Για σύνελθε βρε φίλε!!!Εχε το θάρρος να λες τα πράγματα με το όνομα τους και μην σε κυριεύουν οι συμπάθειες η οι αντιπάθειες σε ορισμένα πρόσωπα.Εγώ έτσι τα κρίνω τα πράγματα.Οπως τα βλέπω.Βλέπω καταδίκη για παράβαση καθήκοντος,για εμένα τελείωσε η υπόθεση.Να πάει σπίτι του,ας είναι και ο πατέρας μου ο ίδιος.Δεν μπορώ να βάζω τον λύκο να μου φυλάει τα πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος23/4/11, 10:30 μ.μ.

    Και όμως φίλε μου η αργία των Μπούσμπουρα, Βασιλόπουλου κλπ ανακλήθηκε με απόφαση του Αποστολόπουλου.
    Δεν ξέρω τον λόγο που το κρατάνε μυστικό εκεί στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΕΓΩ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ! ΤΟΥΣ ΕΘΕΣΕ ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΑΣΗ ΒΛΑΚΑ!ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ; ΟΔΗΓΙΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΤΗΣ ΟΝΕ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΑ Κ.Ε.Π ΗΛΙΙΘΙΕ!ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ!ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΝΟΕΙΣ;ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ; ΕΓΩ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΙΧΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ! ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΤΣΑΡΗ ΤΡΙΧΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/4/11, 3:12 μ.μ.

    το δικό σου επίπεδο και του Καλλικράτη ;;;
    έλεος
    ευτυχώς ο κόσμος ξέρει να επιλέγει
    δηλαδή αυτοί που σε ψήφιζα τόσα χρόνια ελέω Πανταζή ήταν κρυφοφασίστες ;;; έλεος
    αμάν εσύ και οι τρίχες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος27/4/11, 9:15 μ.μ.

    μήπως τελικά Καλλικράτης (Αλεξανδροπουλικός βέρος) και Σχίζας (να δούμε με ποιον θα πάει , μάλλον με Αλεξανδρόπουλο) = συμμαχία ;;;; πάντως είναι του ίδιου "γνωστικού επιπέδου" και πολιτιστικού επιπέδου όπως λέει και ο Σχίζας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος27/4/11, 9:57 μ.μ.

    "ΕΓΩ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ ΕΙΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΣΙΧΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ!"
    θέλει να πει ότι δεν απέτυχε στις εκλογές αλλά ότι παρότι έβαλε υποψηφιότητα δεν ήθελε να εκλεγεί και εμπόδισε την εκλογή του !!! ό,τι να ' ναι. κακώς σε έβαλε ο Πανταζής στον συνδυασμό τελικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ27/4/11, 10:13 μ.μ.

    χαχαχαχαχαχα
    Η Ζαχαραίικη νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο (την λέω νοοτροπία για να μην την ονομάσω ηλιθιότητα):
    Από την στιγμή που δεν είσαι μαζί μου,άρα είσαι με τον αντίπαλο.Η συμφωνείς και επικροτείς τα καραγκιοζιλίκια του Πανταζή η είσαι με τον αντίπαλο του,τον Αλεξανδρόπουλο (γιατί αυτός είναι ο μονος αντίπαλος του Πανταζή,άντε και ο Μπούσμπουρας).Το να διαφωνείς με κάποιον χωρίς να είσαι υποχρεωτικά με κάποιον άλλον ,είναι απαγορευμένο για το μυαλό του Ζαχαραίου πολίτη που έχει συνηθίσει τον χαλκά στη μύτη και δεν μπορεί να αποβάλει αυτή την συνήθεια με τίποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΤΕ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΣΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ! ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΖΕΙΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ!ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΟΜΟΙΟΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!80 ΛΕΞΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΤΕ;ΕΔΩ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ, ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/4/11, 11:19 μ.μ.

    με τον Σχίζα που βρίζει (βλάκες κλπ) δεν νομίζω πλέον ότι πρέπει να ασχολείται κανείς αλλά να τον αφήσουμε εκεί που τον έθεσε ο λαός, δηλ. στο περιθώριο

    Καλλικράτη, δεν είναι ντροπή να πει κανείς ότι πολιτικά υποστηρίζει κάποιον, ούτε ότι είσαι με τον Αλεξανδρόπουλο. μια χαρά άνθρωπος είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ27/4/11, 11:34 μ.μ.

    Μα...δεν είμαι με τον Αλεξανδρόπουλο.Με τον εαυτό μου είμαι,άσχετα αν σε ορισμένα σημεία συμπίτουν οι απόψεις μου με τις απόψεις του Αλεξανδρόπουλου.
    Εξάλλου είναι και...τεχνικά αδύνατο να είμαι με τον Αλεξανδρόπουλο.
    χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails