ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

17/10/10

ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ......Ο ΔΥΝΑΤΟΣ

Είναι απόφοιτος γυμνασίου και της Σχολής Αστυνομίας Πόλεων. Υπηρέτησε την Τροχαία Αθηνών και είναι από τους πρώτους ιδρυτές του συνδικαλιστκού κινήματος των Σωμάτων Ασφαλείας. Το διάστημα 1990 μέχρι 2002 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και το 2002 μέχρι το 2010 διετέλεσε δήμαρχος στο Δήμο Ζαχάρως. Στις εκλογές του 2006 επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο με 52,44 %. Ως δήμαρχος είναι ευρύτερα γνωστός για το ταξίδι στη Ρωσία που οργάνωσε μαζί με άγαμους δημότες του προκειμένου να τους βρεί νύφες (που αυτοί δεν έβρισκαν στην περιοχή τους). Με αφορμή το ταξίδι αυτό (τον Αύγουστο του 2005) γυρίστηκε η ταινία τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ) Sugartown: οι Γαμπροί (το Sugartown είναι μετάφραση στα αγγλικά της Ζαχάρω) με σκηνοθέτη τον Κίμων Τσακίρη. Επίσης είναι γνωστός για την ανάμειξη του σε υπόθεση υποκλοπών. Ο Χρήστος Μαυρίκης (υπάλληλος του ΟΤΕ), ο οποίος κατηγορήθηκε για τις υποκλοπές του 1989, είχε δηλώσει ότι μεγάλο μέρος του αρχείου από τις υποκλοπές φυλάσσεται από τον Χρονόπουλο. Την περίοδο αυτή ο Χρονόπουλος βρισκόταν στην υπηρεσία του τότε υπουργού Ε. Γιαννόπουλου.
Ο Πανταζής Χρονόπουλος καταδικάστηκε 3 φορές για παράβαση καθήκοντος και τέθηκε σε αργία για πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο Δήμο τον Ιούλιο 2010 χωρίς να του επιτρέπεται μελλοντικά να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος σε εκλογές από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε βίντεο (το οποίο μέρος της νέας ταινίας του Κίμων Τσακίρη «Sugartown: η Επόμενη Μέρα») εμφανίστηκε ο Χρονόπουλος να πυροβολεί δημόσια και την άδεια οπλοφορίας, απειλές, κατήγγειλε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στις 5 Ιουλίου 2010 ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών  Ηλείας ζήτησε την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του καθώς αυτή είχε δωθεί παράνομα.
Στις 22 Νοεμβρίου 2009 έγινε πρεμιέρα στο φεστιβάλ Νοκιμαντέρ IDFA του Άμστερνταμ η νέα ταινία τεκμηρίωσης «Sugartown: η Επόμενη Μέρα» του Κίμων Τσακίρη. Στην ταινία αυτή ο σκηνοθέτης μαζί με τον τέως δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο καταγράφει την ανάπτυξη στην περιοχή μετά τις πυρκαγιές. Μέσα στην ταινία εμφανίζεται ο Πανταζής Χρονόπουλος να απειλεί δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους που διαφωνούν στα σχέδιά του ως δημάρχου για την ανάπτυξη της περιοχής μετά τις φωτιές. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου Παναγιώτης Μεϊδάνης κατάθεσε πρόταση 121 σελίδων (την 28-Ιουλ-2010) για παραπομπής σε δίκη των αρμοδίων (ανάμεσα στους αρμόδιους είναι και ο Πανταζής Χρονόπουλος με την ιδιότητα του δημάρχου) για την φωτιά στην Ηλεία το 2007.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/11/10, 11:02 μ.μ.

    ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/11/10, 11:55 μ.μ.

    Χωρις σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/11, 12:37 π.μ.

    δε μπορεί ένας άνθρωπος με παιδεία μπάτσου να είναι δήμαρχος μιας περιοχής τόσο μεγάλης και με τόσα προβλήματα όπως είναι η ευρύτερη περιοχή του δήμου ζαχάρως. κάποιος πρέπει να του σφυρήξει πως δεν παίζει στο νονό και πως με τα γκάνια δε φοβίζει κανέναν. ο τύπος και τα βίντεάκια παντού τον κράζουνε. στη ζαχάρω υπάρχουν πολλοί άλλοι και πολύ πιο ικανοί για δήμαρχοι!
    στις ταινίες του τσακίρη φαίνεται καθαρά πως ο χρονόπουλος είναι η αντανάκλαση του σάπιου συστήματος εξουσίας και του ελλείματος της δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη χώρα μας και συνεχίζει να προσδίδει κακή φήμη στους πελλοπονήσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/2/11, 8:15 μ.μ.

    osa den ftanei h alepou ta kanei kremastaria!otan den mporoume na ftasoume sto epipedo enos anthrwpou h na kataferoume osa autos apla ton kakologoume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/2/11, 8:18 μ.μ.

    o ikanos ginetete dhmarxos!k gia na gineis dhmarxos prepei na eisai ikanos!k poios amfisvhtei poso ikanos k dynatos einai o pantazhs xronopoulos?kanenas!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/11/11, 7:38 μ.μ.

    O dynatos apodixtike fouska ke kounimata paidia. Ta lamogia oi filoi tou enas enas thn kanoune apo konta tou. O kakomoirhs epathe tetoia plaka kai to paizei akoma dimarxos. Kapoia stigmh tha katalabei oti den ton logariazei kanenas kai tote tha mourlathi o pantazakos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/11/11, 8:05 μ.μ.

    Amartole den sou arese to sxolio gia to Pantazako kai to esbises amesos etsi; Se mathame kai sena toy pantazh ypiretria eisai san ton kalogeropoulo, to xaralampopoulo kai kati allous pou tora vlepoune oti o arxigos toys einai tzampa maggas sto kafeneio kai fouskas o typos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails