ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

21/10/10

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ.!!!

Και την Ηλεία αγγίζει η υπόθεση της καταβολής παράνομων αγροτικών επιδοτήσεων ύψους συνολικά 270 εκ. ευρώ, επιλογή που είχε σαν αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου από την Ε.Ε. στη χώρα μας, ύψους 343,7 εκ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν καταβληθεί και σε Ηλείους αγρότες από την κυβέρνηση Καραμανλή, ως ενίσχυση για την απώλεια των εισοδημάτων τους από τις πυρκαγιές του 2007. Η προηγούμενη κυβέρνηση, υπό την προεκλογική πίεση των αγροτών, της Πελοποννήσου κυρίως, αλλά και της Εύβοιας των οποίων οι σοδειές είχαν καταστραφεί από τις πυρκαγιές του 2007, προχώρησε στην καταβολή ενισχύσεων ύψους 270 εκατοµµυρίων επιπλέον εκείνων που είχε εγκρίνει η Κοµισιόν.
Γνωρίζοντας προφανώς ότι ήταν εντελώς παράνοµο να δοθούν αυτά τα ποσά και δίνονταν για προεκλογικούς λόγους, η κυβέρνηση απέφυγε να ενηµερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα η αρµόδια διευθύντρια σε έγγραφο που κοινοποιεί στα εδώ γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, 9 µήνες µετά τις εκλογές, αναφέρει ότι «η κοινοποίηση (της απόφασης για τις ενισχύσεις) δεν θα πραγµατοποιηθεί άµεσα αλλά εν ευθέτω χρόνω»!
Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που θα κληθεί να πληρώσει η χώρα μας για παρατυπίες στη διαδικασία καταβολής των αγροτικών ενισχύσεων ενδεχομένως να διπλασιαστούν, καθώς οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι από κάπου αλλού θα στερηθούν οι αγρότες προκειμένου να καλυφθεί αυτή η «τρύπα» της Ε.Ε. που διογκώνει και το έλλειμμα στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails