ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

18/5/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΝΕ.Δ.Α.» - ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

«ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ»

Με την Απόφαση 2473/2010 του Συμβουλίου της Επικρατείας μπήκε οριστικό τέλος στην ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ χάραξη της Ολυμπίας Οδού (τέως Ιονίας Οδού), η διέλευση της οποίας μέσα από τον Καϊάφα, αλλά και από τους πεδινούς οικισμούς του Δήμου, έβαζε τέλος σε κάθε ελπίδα ανάπτυξης για τον ΤΟΠΟ.
Σήμερα, που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν αντιληφθεί το ΣΦΑΛΜΑ, οφείλουν να ζητήσουν την πραγματοποίηση της υπόσχεσης του Υπουργού Υποδομών για την άμεση προώθηση της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ.
Εμείς, ως Μείζονα Αντιπολίτευση, ζητάμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Απόφασης ΟΑΠ/Β2/ΟΙΚ/15814/3-7-2006 (ΦΕΚ 629/Δ/24-7-2006) Υπουργού ΥΠΕΚΑ (πρώην ΠΕΧΩΔΕ), με την οποία έχει ανασταλεί η χορήγηση οικοδομικών αδειών σε περιοχές και οικισμούς του Δήμου (τμήμα Ζαχάρως, Μπισκινόκαμπου, πεδινών οικισμών Καλλίδονας, Νεοχωρίου, Ταξιαρχών και Γιαννιτσοχωρίου) απ’ όπου θα περνούσε η Ολυμπία Οδός, αφού πλέον έχει πάψει να υπάρχει ο λόγος επιβολής αυτού του ανασταλτικού μέτρου.
Η άμεση κατάργηση αυτής της Υπουργικής Απόφασης θα επιτρέψει τους κατοίκους των οικισμών να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ σήμερα σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, η δέσμευση αυτή απαξιώνει την όποια αξία της γης τους.
Την ίδια ώρα η κατάργηση της Απόφασης αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών από μέρος της Πολιτείας (δηλαδή του αρμόδιου Υπουργείου), θα είναι και η έμπρακτη απόδειξη ότι συμμορφώνεται με την απόφαση του ΣτΕ, και ότι πράγματι εννοεί να προχωρήσει στην Ανατολική χάραξη και δεν μας εμπαίζει.
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω ζητάμε να τεθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17 Μαϊου 2011, το αίτημα της κατάργησης της  Απόφασης αναστολής χορήγησης οικοδομικών αδειών ΟΑΠ/Β2/ΟΙΚ/15814/3-7-2006 (ΦΕΚ 629/Δ/24-7-2006) Υπουργού ΥΠΕΚΑ (πρώην ΠΕΧΩΔΕ).-




   Κώστας Αλεξανδρόπουλος

                                                    επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails