ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

2/12/10

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ.

Την ύπαρξη εξωγήινης ζωής υπό την μορφή βακτιριδίου που ήρθε ποιος, ξέρει πώς και ζει στη Γη, σε ένα απαγορευτικό περιβάλλον για τη ζωή, όπως την ξέρουμε, αναμένεται να ανακοινώσει η NASA απόψε το βράδυ. Η ύπαρξη του βακτιριδίου, φαίνεται ότι είναι η απόδειξη ότι κάποτε επισκέφθηκαν την Γη κάποιες άλλες οντότητες οι οποίες υπάρχουν κάπου αλλού μέσα στο σύμπαν. Το εύρημα είναι ένα βακτήριο που τρέφεται με το δηλητήριο αρσενικό (!) και δείχνει «ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε» και που, συνεπώς, αλλάζει τα δεδομένα για το τι θα μπορούσε να συμβαίνει έξω από τη Γη.
Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η ύπαρξη «εξωγήινων» μικροοργανισμών στη Γη σημαίνει ότι η ζωή -σε διάφορες μορφές- μπορεί να έχει εμφανιστεί κι εξαφανιστεί αρκετές φορές στην ιστορία της Γης και αυτά τα βακτήρια να είναι απόγονοι προηγούμενων «κατοίκων»  του πλανήτη μας.

Πρωτοπόρος και κατ' εξοχήν υπέρμαχος αυτής της άποψης ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή στη Γη είναι ο κοσμολόγος Πολ Ντέιβις (πολλά βιβλία του έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά), καθηγητής του πανεπιστημίου της Αριζόνα, ο οποίος, όχι μόνο, εδώ και χρόνια, επιμένει ότι άλλες «εξωτικές» μορφές ζωής, με εξωγήινη βιοχημεία, ζουν ανάμεσά μας, αλλά μάλιστα έχει οριστεί υπεύθυνος μιας διεθνούς επιτροπής για την υποδοχή των (πραγματικών) εξωγήινων, αν ποτέ εμφανιστούν στη Γη!

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει προγραμματίσει τη συνέντευξη για τις 21:00 ώρα Ελλάδας, με θέμα μια σημαντική επιστημονική ανακάλυψη στο πεδίο της αστροβιολογίας. Η υπόσχεση από μόνη της ήταν ικανή να δημιουργήσει ένα κατακλυσμό φημών στο Διαδίκτυο ότι θα ανακοινωθεί η ανακάλυψη κάποιας εξωγήινης μορφής ζωής σε άλλο ουράνιο σώμα.

Εντούτοις, η NASA αναμένεται να αναφερθεί σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Science. Αν όντως αυτό συμβαίνει, σημαίνει ότι μια «εξωγήινη» μορφή ζωής, που υπάρχει ακόμα και στη Γη, θα μπορούσε να υπάρχει και αλλού στο σύμπαν ή στο ηλιακό μας σύστημα.

Τέτοια βακτήρια έχουν βρεθεί στο βυθό μιας λίμνης, στο εθνικό πάρκο Γιοσεμάιτ της Καλιφόρνιας, η οποία είναι πλούσια σε αρσενικό, ένα δηλητήριο για τους συνήθεις ζωντανούς οργανισμούς.
Με κάποιο όμως τρόπο, αυτός ο μικροοργανισμός χρησιμοποιεί το αρσενικό για να ζει. Η ανακάλυψη, αν επιβεβαιωθεί, δείχνει ότι υπάρχουν «σκιώδη» πλάσματα που ζουν παράλληλα με τους γνωστούς γήινους οργανισμούς, αλλά τα οποία έχουν ακολουθήσει διαφορετική εξελικτική πορεία και ήρθαν στη Γη από κάπου αλλού.

Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να συμβαίνει κι έξω από τη Γη, ακόμα και σε πλανήτες που δεν έχουν φιλική για τη ζωή ατμόσφαιρα.
Όπως δήλωσε ο Δρ Λιούις Ντάρντνελ του Κέντρου Πλανητικών Επιστημών του Λονδίνου, «αν αυτοί οι οργανισμοί χρησιμοποιούν αρσενικό στον μεταβολισμό τους, αυτό δείχνει ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής πέρα από αυτές που ξέρουμε. Είναι εξωγήινοι, αλλά εξωγήινοι που μοιράζονται το ίδιο σπίτι με μας».
Μια τέτοια διαπίστωση έχει συνέπειες για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής αλλού στο Σύμπαν, επειδή δείχνει ότι η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε κάποια άλλη βιολογική μορφή, όχι εύκολα αναγνωρίσιμη με βάση τα γήινα πρότυπα.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/12/10, 9:16 μ.μ.

    ΑΜΑΡΤΩΛΕ ΞΑΜΑΡΤΩΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔεΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ;ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/12/10, 1:15 π.μ.

    ετσι ειναι οι κοτες φίλε μου, όταν τους συμφερει γραφουν για τον πανταζη και μαλιστα τον αναγραφουν και σαν Δημαρχο, τρομαρα του και τρομαρα στα ζωα που τον ψηφισαν, οταν δεν τους συμφερει το κανουν γαργαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails