ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

18/1/12

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟ...ΠΗΓΑΔΙ.

Η εξάμηνη παράταση προκειμένου να δηλωθούν όλες οι γεωτρήσεις και τα πηγάδια της χώρας τα οποία χρησιμοποιούνται για ύδρευση ήδη ...τρέχει. Η αρχική προθεσμία έληξε και ελάχιστοι έως σήμερα τα είχαν τακτοποιήσει.

Η υποχρέωση δήλωσης των πηγών υδροληψίας στις αρμόδιες διευθύνσεις Υδάτων των Περιφερειών είχε προβλεφθεί με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) τον περασμένο Ιούνιο και προέβλεπε να δηλωθούν όλες οι «πηγές» οι οποίες χρησιμοποιούνται για υδροδότηση εντός εξαμήνου και για άρδευση εντός ενός έτους.

Η πρώτη προθεσμία έληγε στις 16 Δεκεμβρίου γι΄ αυτό η Ειδική Γραμματεία Υδάτων έστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση τροποποίηση της ΚΥΑ με την οποία δίνει παράταση έως τις 16 Ιουνίου 2012 για υποβολή αιτήσεων χορήγησης αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού.

Το κόστος για την τακτοποίηση μιας γεώτρησης είναι υψηλό και λίγοι είναι έως σήμερα οι πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία. Απαιτούνται κατά μέσο όρο 500 ευρώ για τον μελετητή ο οποίος θα αναλάβει να καταθέσει τον φάκελο καθώς πρέπει να δηλωθούν οι συντεταγμένες όπου βρίσκεται η γεώτρηση, να σταλούν δείγματα για ανάλυση του νερού κλπ. Ελάχιστοι είναι ακόμη και οι δήμοι που έχουν δηλώσει τις γεωτρήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails