ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

7/11/11

ΤΟ ΒΛΕΠΕΣ , ΤΟ ΠΑΙΞΕΣ?2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος9/11/11, 3:16 μ.μ.

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ....ΔΡΑΧΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ !!!
  Η νέα συμφωνία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της κυβέρνησης που θα προκύψει και της ΕΕ απαιτεί, όπως διαμηνύουν αυστηρά οι Βρυξέλλες, γραπτές δεσμεύσεις προς το Eurogroup και το ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θά επιστρέψει στή δραχμή καί θα τηρήσει τις αποφάσεις γιά τήν νέα μορφή τού νομίσματος πού αποφάσισαν στή Συνόδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Οι Βρυξέλλες απαιτούν οι δεσμεύσεις αυτές να έχουν υπογραφή από τον νέο πρωθυπουργό, τον....
  νέο υπουργό Οικονομικών, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο, καθώς και των κ. κ. Γ. Παπανδρέου, Τζούλια Αλεξανδράτου, Μάκη Ψωμιάδη, Kων/νο Μητσοτάκη, Κ.Σημίτη, Α.Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά.
  Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά στις απαιτήσεις των Βρυξελλών για γραπτές εγγυήσεις καί τήν επιστροφή στή δραχμή . "Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια καί κοινό νόμισμα. Έχω εξηγήσει γιατί έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέσει σε αμφιβολία. Δεν υπογράφω, αρκεί η προφορική μου δέσμευση γιά τήν καταστροφή τής χώρας" κατέστησε σαφές ο κ. Σαμαράς.
  "Περιμένουμε σαφήνεια για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου του Οκτωβρίου καθώς και γιά τήν μορφή πού θά εχει τό νέο νόμισμα ", δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας της ΕΕ, O. Rehn, στο άκουσμα της είδησης για την άρνηση του κ. Σαμαρά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.
  "Μετά τη μονομερή απόφαση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα καθώς και τήν συναντησή του με τήν Κα Τζούλια Αλεξανδράτου και Μάκη Ψωμιάδη έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας προς την Ελλάδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητούμε όχι μόνο έγγραφες εγγυήσεις αλλά και CD", τόνισε ο επίτροπος.
  "Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για τη χώρα εξαιτίας αυτών των συναντήσεων, δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια,ζητώντας μας και CD, απάντησε λίγη ώρα αργότερα στον επίτροπο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

  http://patrinaki.blogspot.com/
  στις 3:09 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/11/11, 3:19 μ.μ.

  Πως διέγραψε το χρέος της Ελλάδας ο Μεταξάς...και δικαιώθηκε από το Διεθνές δικαστήριο. Με αυτή την απόφαση σώθηκε και η Αργεντινή...αλλά όχι εμείς.
  Για όσους δεν το γνωρίζουν το 1936 ο Ιωάννης Μεταξάς διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας και στην συνέχεια πρωτοστάτησε στην επιβολή δικτατορικού καθεστώτος του οποίου ήταν....
  επικεφαλής.

  Ακόμα και αυτός έβαλε την Ελλάδα και τους Έλληνες πάνω από τους δανειστές και τις τράπεζες !!

  Η ιστορία έχει ως εξής : το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

  Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!

  Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε : «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο». (Αμ δε!!! ) (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).

  Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα :

  «Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό θέτει σε κίνδυνο την λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι’ έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους»!

  Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο Δ.Ν.Τ.!

  Χωρίς άλλα λόγια, και ο νοών νοήτω ….

  VOLCANO

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails