ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

27/7/11

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως ζητά με ερώτησή της
η βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2011

Με ερώτησή της προς  τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η κα. Αυγερινοπούλου έθεσε το ζήτημα της υπολειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με την έγκαιρη αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού και υλικού του Κέντρου Υγείας και τη διαμετακομιστική δυνατότητα των ασθενοφόρων του.

Αφορμή για την παρέμβαση της Ηλείας Βουλευτού στάθηκε άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα πριν από λίγες εβδομάδες στο Τοπικό Διαμέρισμα Κακοβάτου του Δήμου Ζαχάρως καθώς, παρά τις έγκαιρες εκκλήσεις για παροχή βοήθειας, αυτή άργησε να παρασχεθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος. Συγκεκριμένα, αναφέρεται από τους κατοίκους ότι στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες στο παρελθόν, ενώ  υπήρχε ασθενοφόρο  στο κέντρο Υγείας Ζαχάρως αυτό δεν μπορούσε να κινηθεί, καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμος οδηγός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο όμως άργησε να έρθει.

Στο διάστημα λειτουργίας του εν λόγω κέντρου υγείας έχουν παρατηρηθεί πολλές και σοβαρές ελλείψεις αφ’ ενός στη λειτουργία των ασθενοφόρων, τα οποία παραμένουν σταθμευμένα λόγω τεχνικών προβλημάτων, αφ’ ετέρου σε προσωπικό, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό υλικό. Επίσης, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η αριθμητική ανεπάρκεια του προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες λειτουργίας του κέντρου. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω έλλειψης προσωπικού συχνά δεν λειτουργούν οι εφημερίες ή υπολειτουργούν, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να διακομίζονται στο νοσοκομείο Πύργου.

Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη μέριμνας προς τους πολίτες, πόσω μάλλον όταν διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές. Το κράτος πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα αποκατάστασης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, καθώς η ολιγωρία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί μοιραία.

1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails