ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

26/6/11

Εξώδικο για την οριστική παύση Χρονόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011, 15:39

Την άμεση έκδοση της διαπιστωτικής πράξης οριστικής εκπτώσεως από το αξίωμα του δημάρχου Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, ζητούν από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αναστάσιο Αποστολόπουλο, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δημοτική Αρχή», Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και άλλοι 14 κάτοικοι του δήμου.

Σε διαφορετική περίπτωση τον προειδοποιούν ότι «θα ενεργήσουν τα νόμιμα».
Σε εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία που απέστειλαν στον γενικό γραμματέα της περιφέρειας, τον κατηγορούν ότι εσκεμμένα δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην έκδοση της σχετικής απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου.

«Διάχυτη είναι η άποψη», αναφέρουν στο εξώδικο που απέστειλαν στον κ. Αποστολόπουλο «ότι προσπαθείτε κύριε Γενικέ να αναβάλετε την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας των ΟΤΑ. Καθότι τότε θα μπορείτε να δηλώνετε ότι παύσατε να έχετε αρμοδιότητα έκδοσης της διαπιστωτικής πράξης για την εν λόγω πειθαρχική παράβαση που έχει τελεσθεί πριν την ημερομηνία αυτή» .

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι 14 συμπολίτες του, που υπογράφουν το εξώδικο, εκφράζουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους, στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, «για αυτήν την τακτική που ουδεμία σχέση έχει με τη νομιμότητα για την τήρηση της οποία επιλεγήκατε και τοποθετηθήκατε στην πλέον ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, ως ο καταλληλότερος».

Οι 15 πολίτες της Ζαχάρως επισημαίνουν ότι ο κ. Αποστολόπουλος δεν προέβη στην έκδοση της απόφασης οριστικής παύσης του Πανταζή Χρονόπουλου, όπως είχε υποχρέωση από την παρ.1 εδ.γ' του άρθρου 236 του Ν.3852/10.

2 σχόλια:

  1. Ο κάθε δημόσιος λειτουργός είναι υπόλογος για τις πράξεις και παραλείψεις του έστω και αν δεν ευρίσκεται εν ενεργεία εφόσον έγιναν κατά την θητεία του ως δημόσιος λειτουργός.
    Ο κ.Αποστολόπουλος έχει την ευθύνη των πράξεων του ακόμη και αν δεν είναι πλέον ελεγκτής νομιμότητας.
    Ωφειλε να είχε εκδώσει την διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του Πανταζή εδώ και πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ" την απάντηση του Πανταζή Χρονόπουλου για το εξώδικο των κατοίκων:
    "Παρόλο που έχει περάσει τόσο καιρός από τις εκλογές,ο κ.Αλεξανδρόπουλος και οι 14 κάτοικοι που έστειλαν το εξώδικο,δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι Δήμαρχος της Ζαχάρως εξελέγη ο Πανταζής Χρονόπουλος με συντρπτικη πλειοψηφία.Ο λαός με εξέλεξε και ο λαός είναι ο κριτής που μου έδωσε αυτή την συντριπτική πλειοψηφία."

    Να σου απαντήσω και εγώ κ.Χρονόπουλε:
    Δεν αμφισβητεί κανένας ότι ο λαός σε εξέλεξε με συντριπτική πλειοψηφία Δήμαρχο της Ζαχάρως με έναν όρο όμως.Οτι ο Αρειος Πάγος θα σε βγάλει καθαρό και αθώο,οπότε μπορείς να διοικήσεις τον Δήμο άσπιλος και αμόλυντος.Εξάλλου.αυτό δεν τους έλεγες προεκλογικά?Οτι ο Αρειος Πάγος θα σε αθωώσει?Σε πίστεψαν και για αυτό σου έδωααν τη συντριπτική πλειοψηφία.
    Ελα όμως που γελάστηκαν.Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας,ο Αρειος Πάγος,επιβεβαίωσε την ενοχή σου και κρίνεσαι ανίκανος πλέον να είσαι Δήμαρχος.
    Ο όρος που σου έθεσε ο λαός,ότι πρέπει να αθωωθείς για να είσαι Δήμαρχος,δεν εκπληρώθηκε.
    Μετά από αυτή την καταδίκη από τον Αρειο Πάγο,αντί να ζητήσεις μια μεγαλοπρεπέστατη συγγνώμη από τον λαό που σε εμπιστεύθηκε και σου έδωσε αυτή την συντριπτική πλειοψηφία,να βάλεις το κεφάλι κάτω από ντροπή και να αποσυρθείς αθόρυβα,βγαίνεις και από πάνω και παρεμποδίζεις την λειτουργία του Δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails