ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

24/11/10

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Πάτρα 23 Νοεμβρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με όλα τα μέλη του συνδυασμού του από την Ηλεία είχε το απόγευμα της Δευτέρας, σε αίθουσα του Διοικητηρίου στον Πύργο, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στη συνάντηση ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του συνδυασμού για την προσπάθεια που κατέβαλαν στην προεκλογική περίοδο και, όπως τόνισε, «ανεξαρτήτως ποιοι εξελέγησαν και ποιοι όχι, όλοι είναι συνεργάτες και η γνώμη, οι προτάσεις ή ακόμα και η κριτική τους θα εισακούγονται».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Κατσιφάρα και τόνισε ότι η δύναμη του νέου θεσμού δημιουργεί νέες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της θέσης της Δυτικής Ελλάδας.

Στην εισήγηση του ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε αρχικά ότι «δώσαμε έναν καθαρό, τίμιο και αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα. Δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα στους πάντες και μιλήσαμε με ευθύνη και ρεαλισμό στους πολίτες». Πρόσθεσε ότι «στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα ο νέος θεσμός έρχεται να δώσει διεξόδους και να απελευθερώσει δημιουργικές δυνάμεις».
Πρέπει να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία, πρέπει να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της, να δούμε τις ανησυχίες της αλλά και τις ελπίδες της για ένα Αύριο περισσότερο αισιόδοξο, υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης. Και συνέχισε θέτοντας δύο βασικούς στόχους: «Η πολιτική μας φιλοσοφία, ο πολιτικός μας προσανατολισμός είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναδειχθεί σε Περιφέρεια – πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας. Και παράλληλα να βάλουμε τις βάσεις της παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδας ώστε να ξεφύγουμε από την υστέρηση και την στασιμότητα και να δημιουργήσουμε όρους εισόδου σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία».

Ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε, επίσης, ότι ο συνδυασμός «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» θα παραμείνει ζωντανός ως ένας φορέας παραγωγής ιδεών αλλά και εσωτερικού ελέγχου και σημείωσε ότι οι συναντήσεις με όλα τα στελέχη της παράταξης θα είναι συχνές. «Οι πόρτες όλων μας, η δική μου και των Αντιπεριφερειαρχών, θα είναι σταθερά ανοικτές στην κοινωνία, ανοικτές σε ιδέες και σε προτάσεις που θα μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και να δώσουν πεδίο δράσης σε δημιουργικές δυνάμεις και προσπάθειες. Δεν θα λειτουργήσουμε στη λογική των διακρίσεων και των αποκλεισμών», τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

Στη συνάντηση έγινε ακόμα συζήτηση για ζητήματα που αφορούν στο νομό Ηλείας και για τις προτεραιότητες που τίθενται ενώ ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τα μέλη του συνδυασμού και για την οργανωτική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για την μετάβαση στο νέο θεσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails